Merhaba arkadaşlar.Size 2 sorum olcak.
1-)Ekran kartı olarak 3400 kullanıyorum.Oyunlarda çok yetersiz kalıyor.Ayrılmış video belleği 512 mb diyor.Toplam kullanılabilir grafik belleğine 1700 küsüratlı diyor.Ekran kartını 512 mb dan yükseltme şansım varmı.Biostan yapılıyormuş diye duydum.Eğer arttırabilirsem nasıl arttırabilirim.
2-)BEnde windows 7 cd si var.Onu nero bprogramı ile farklı bir dvd ye kopyalamak istiyorum.Nasıl yapabilirim?.
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardım edenlere Allah razı olsun.
Nero ve Ekran harici ekran kartı.
Ekran kartınının belleğini yükseltsen bile bu yükselttiğin bölüm ramden gidecektir. Ayrıca böyle bir şekilde yükseleceğinide sanmıyorum. Onboard ekran kartlarını ram'den ilave yaparak yükseltebiliyorsun ama harici ekran kartlarında duymadım böyle birşey. Duyan varsa bu konuda yardımcı olabilir. Ayrıca belleğini arttırsan bile oyunların performansında bir artış görmeyeceksin. İstersen anakart modelini ve güç kaynağının kaç w olduğunu yaz. Bütçenide söyle sana uygun idare edecek bir ekran kartı söyleyelim. Tabi oynamak istediğin oyunlara görede değişir.
2. soruna gelecek olursak. Elindeki Windows 7 dvdsinin (eğer iki tane dvd-rw yoksa) önce nero programı ile kalıbını oluşturman gerekir. Sonrada oluşturduğun kalıbı boş bir dvd'ye yazabilirsin (optik sürücünün yazma özelliği varsa). Kalıp oluşturma konusunu Google'a sorabilirsin. Hayırlı Cumalar.
Kardeşim şuanlık ekran kartı alma durumum yok ama yaza planlıyorum.Daha tam cevap alamadım arttırabilirmiyim ?
O ekran kartının belleğinin arttıralacağını sanmıyorum. Haricilerde böyle birşey yok diye biliyorum.
Harici olduğunu bilmiyorum belki değildir nasıl bakcam ona :) k.bakma biraz cahilim.
Ekran kartının adını google'a yaz çıkan sonuçlardan anlarsın harici olup olmadığını. Yada kasanın önü sana bakarken solda kalan kapağını açıp bakabilirsin. Üzerinde fan falan takılı olan kartın yani anakartının üstünde ek bir kart olması gerekir. Üzerinde fan yada bakır, metal gibi bir ızgara olan bir kart.