Net Baglantisi

HPQ-User
28-06-2008, 18:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Ref sormuş:
Merhaba Ben yurt disinda calisiyorum Ve isim geregi bulundugum yerlerde internet ulasimi zaman zaman olmamakta .
Gsm sebekesi oldugunda sorun yok fakat yeni santiyemde Gsm sebekesi yok;
internete nasil ulasabilirim? bana gerekli olan ekpman nedir,Uydudan direkt net baglantisi yapabilirmiyim?
Iyi calismalar.
Refik KIZILTEPE

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshiba A200 S4577 Model dizustu
Windows wista Home premiyum isletim sis.
2 Duo 1.73 mhz Hiz
2.5 gb ram
160 gb Hdd
kablosuz baglanti ile ilgili tum ozellikler mevcut

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

Koray Kocaman
28-06-2008, 19:18   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhaba

BU belirttiğiniz hizmeti ciddi olarak yapan bazı firmalar var.ComTurk bu konuda çok başarılı dilerseniz inceliyebilirsiniz.

İnternet dünyanın haberleşme şeklini ve firmaların iş yapma biçimini sonsuza kadar değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Sürekli gelişen teknoloji ile bugünün iş yapma biçimi, daha yüksek hızlı internet erişimi gerektiriyor Ve daha fazla noktaya bağlantı.Nerede olursanız olsun.

VSAT uydu iletişim teknolojilerinde dünyanın önde gelen firmalarının Türkiye Servis Ortağı olarak Türkiye'nin her yerinde Irak ve asyadaki Türk Cumhuriyetlerinde uydudan internet hizmetleri vermektedir.

Nasıl Çalışır?
Uydudan iki yönlü İnternet teknolojisi ile müşterilerin, altyapı ve karasal hatlara ihtiyaç duymadan Türkiye'nin her yerinde iletişim kurabilmeleri sağlanır. Çift Yönlü Uydu Internet servisleri veri, Internet, veri (data)ve ses için kullanılabilir.

Uydu Altyapısı
Çift yönlü Uydu İnternet servislerinde veri uydudan alınıp uydudan gönderildiği için, eski tek yönlü uydu İnternet teknolojilerinin aksine ayrıca telefon bağlantısına ihtiyaç yoktur.

VSAT uydu ağı, uydu üstünden iki yönlü TCP/IP iletimi için yıldız topolojisi şeklinde tasarlanmıştır. Yıldızın merkezi, Avrupa'da bulunan Merkez Uydu Yer istasyonudur ve "HUB" olarak adlandırılır. Müşteri Uydu Terminalleri (Customer Premise Equipment- CPE) uydu üstünden iki yönlü olarak "HUB" ile iletişim kurar.

MERKEZ UYDU YER İSTASYONU (HUB)
Merkez Uydu Yer İstasyonu (HUB), Avrupa'daki Internet omurgalarına ve diğer fiber ağlara direk bağlıdır.

Veri, İnternet ile Müşteri Uydu Terminali arasında, HUB ve VSAT uydu ağı üstünden iki yönlü olarak hareket etmektedir. İnternet'e erişiminiz direk Avrupa üstünden sağlandığı için bağlantınız Türkiye'nin hatlarındaki kesilmelerden etkilenmez.

Merkez Uydu Yer İstasyonu (HUB) 5 metre civarında uydu anteni, alıcı/verici cihazları, modem, uygulama cihazları, sunucu bilgisayarlar ve veri-ağ cihazlarından oluşur.

AĞ OPERASYON MERKEZİ - NOC (Network Operations Center)
Merkez Uydu İstasyonunda bulunan Ağ Operasyon Merkezi (NOC) tüm uydu ağını sürekli olarak gözetim altında tutmaktadır. NOC otomatik denetim mekanizması, en gelişmiş teknolojileri kullanarak, olası iletişim sorunlarının müşterileri etkilemesine fırsat vermeden, çözümlenmesini sağlar.

Uydu İletişim Ağı, 24 saat ve 7 gün NOC mühendisleri ve destek personeli tarafından izlenmektedir

Müşteri Uydu Terminali
Uydudan çift yönlü İnternet servisleri için sadece iki saatte kurulabilen Müşteri Uydu Terminali yeterlidir. Bu terminal Bina İçi Ünitesi ve Bina Dışı Ünitesi olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır.

Bina Dışı Ünitesi, 98 cm veya 120 cm'lik küçük bir uydu anteni, antene entegre edilmiş uydu üstünden iki yönlü veri iletişimi sağlayan radyo ünitesi ile veri ve güç taşıyan çift kallkanlı RF koaksiyel kablo'dan oluşur.

Bina İçi Ünitesi, ise uydu modemi, proxy sunucu ve yönlendirici (router) ihtiva eden, ayrıca bir yazılıma ihtiyaç duymadan çalışan bir cihazdır.

Bina İçi Unitesi, bir yönlendirici (router) gibi çalıştığı için, kullanıcıların ayrıca altyapı harcamaları yapmasına gerek kalmadan varolan ağlarına Ethernet ile kolaylıkla entegre olur.

Ref
29-06-2008, 20:28   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Busistem Coklu kullanima uygun,bireysel ve mobil kullanima uygun tasinabilir bir sistem varmi?
Ilgilene Tum Arkadaslarimiza Tesekkurlerimi sunarim
Saygilarimla
R.k

Koray Kocaman
29-06-2008, 20:42   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Ref
Busistem Coklu kullanima uygun,bireysel ve mobil kullanima uygun tasinabilir bir sistem varmi?
Ilgilene Tum Arkadaslarimiza Tesekkurlerimi sunarim
Saygilarimla
R.
COMTURK bireysel kullanıcılardan, yüzlerce kullanıcıyı destekleyen farklı uydudan İnternet ürünleri sunmaktadır.

Tüm isteklerinize cevap verebilirler.