Netbook açılmıyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Zodi34
22-08-2010, 17:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bilgisayarım ASUS 1005HAB Netbook birgün mavi ekran hatası aldım ve daha sonra açmaya kalktığımda NTLDR is missing press any key to restart yazısı gelmeye basladı netbook oldugu ıcın cd-rom yok usbden format atmaya kalktım usbyi sectıgımde tekrar bu yazı gelıyor ne yapıcam şaşırdım yardımlarınızı beklıyorum.

Five-Tech
22-08-2010, 18:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

Netbook olduğu için yapacağın bi şey yok. Bios ekranına giriyorsa default ayarlara döndürmeyi dene. F2 ye bas pc açılmadan.

Zodi34
22-08-2010, 18:18   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

f2ye basıyorum discard changes falan yaptım olmadı

Five-Tech
22-08-2010, 18:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

Default settings yapıcaksın. Bir de fotoğrafını çekip koyarsan daha iyi olur.

badwizard
25-08-2010, 15:43   |  #5  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Alıntı: Zodi34  
f2ye basıyorum discard changes falan yaptım olmadı
Şaka mı bu? discard changes yapmak o an öncesi yapılan işlemi yok saymaktır.
Alıntı: Five-Tech  
Default settings yapıcaksın. Bir de fotoğrafını çekip koyarsan daha iyi olur.
Evet bu şaka olmalı ?! bios ayarlarını defaulta çekmek ntldr ı geri getiriyormu? hiç sanmıyorum.

Makinenin derdi %90 disk okuma hatası nedeni bad sector yada virusler olabilir, onarmanın en kolay yolu usb disk üzerine bootable hazırlanmış işletim sistemi kalıbı kullanmak, yada usb üzerinden bağlanabilen external bir cd/dvd rom kullanmak. biostan yapılması gerekli ayar boot sequence altındaki başlarken seçilecek sürücüyü değiştirmektir flash diskler için usb seçilmelidir, eğer external optik okuyucu kullanılacaksa cd/dvd rom seçilmelidir, makine yeniden başlatıldığında  kur yüklenmeye başlar onarım ekranı geldiğinde R tuşuna basıp onarımı başlatın, cd rom yada flash disk harfine göre; ben D:\ olduğunu varsayıyorum siz kendine uyarlayın.

COPY D:\i386\NTLDR C:
komutunu kullanın, bu işlem kayıp ntldr dosyanızı geri kopyalar. harici diskleri çıkarıp makinenizi yeniden başlatın sistem açıldığında chkdsk ve defrag yapmayı unutmayın.