Netbook ile Notebook arasındaki farklar?

win7
03-10-2009, 15:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Notebook ve Netbook'lar arasındaki farkları merak ediyorsanız şu siteye http://3g.notebookplatformu.com/notebook-ve-netbook-farki-nedir/  kesinlikle gözatmanızı öneririm.


Kolay ve pratik internet bağlantısı sağlayabilen Netbook'ların şu ankullandığımız dizüstü bilgisayarlarına göre farklılıkları bulunuyor:

Hafif ve kolay taşınabilir olmaları

Ağırlıkları 1 kilogramın altında ve ortalama olarak 3 kg ağırlığınasahip dizüstü bilgisayarlarına göre taşınabilme konusunda avantajlarıvar.

Düşük güç tüketimi

Netbook segmentindeki ürünlerin tamamı düşük güç tüketimi vaadediyor.Tabii bu ürülerin ucuz maliyetli olma düşüncesi, ürünlerin pilkapasitelerini de yansıyor. Pil kapasitesi iyi bir netbook ile birdizüstü bilgisayara göre daha fazla çalışabilmesi kesin.

Kablosuz İnternet

Netbook'lar kablosuz internetin bütün nimetlerinden yararlanabilmek için taşınıyor.

Küçük boyutlar

Hemen hemen bir A4 kağıdının yarısı boyutundaki bu ürünler, her zaman yanınızda bulundurmayı kolaylaştırıyor.

...... Devam


Kaynak: Netbook'lar - Notebook Platformu

Son Düzenleme: win7 ~ 03 Ekim 2009 15:16
emoreal
03-10-2009, 18:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
192 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Ben söyleyeyim , netbook ; Türkçe'ye ağ bilgisayarı olarak çevrilebilir (ya da "El Üstü"), kablosuz ağı olan cep telefonlarının daha büyük ekran ve tuş takımı isteyenlere özel simkartsız üretilmiş halidir. yanına 1100 veya fiyat dengi cepteledonu alırsanız konuşulma özelliği de kazanır. Notebook (dizüstü) ise masaüstü bilgisayarların taşınabilir ve hafif olan halidir. Bu hafiflik avantajı kolay parça değiştirememe ve hafif ısınma gibi dezavantajlar getirir. Yani dizüstü "Bilgisayardır". El üstü ise "cep telefonu irisidir".