NetBook'larda Windows 7 Olur mu Diyenler ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
AyPrensii
06-10-2009, 11:52   |  #26  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
747 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
ARkadaş denemiş kendi tecrübesini yazmış. Sen de atıp tutacağına bi kaç şey dene kendi tecrübeni yaz. Ve fanatiklik yapmanın da ne anlamı var anlamış değilim, sen 7 yıllık bir işletim sistemine şimdi çıkandan daha iyi diyorsun. Oldu. Çocukca yorumlar yapıyorsun hiç bir kaynağa dayanmadan, kendini gülünç duruma düşürmekten başka bir işe yaramıyor.

Tecrüben varsa yaz, yoksa atıp tutma bilmediğin şeyler hakkında.

Sen i$ine Baq Avukatımısın Onun ... Ezbere Ezbere Konu$up Durmayın ..Benim Tercübemi Yazmaya Gerek Yok Ben XP Tarafındayım Tercübe iStemez. Bu Kadar Nankör OLmayın Daha 2 sene Önce yada Gecen Sene Windows XP  Diye Ölüyodunuz sen değiLsen O .. Bak sana GüzeL Bir Örnek Vereyim Recep Baltaşın Daha Gecensene BLoguna Yazdıgı  Windows XP Sp3 Çıktıgı zamanLar ne Yazdıgını Okuda Baq. İşte sizLer Yeni Birşey Çıktgı zaman hemen eskisine Çizik atıyosunuz. Bu NankörLüktür. Senin Windows 7 İstediği Kadar Kaliteli,Performanslı,StabiL OLsun Windows XP KuLLanılacaktır.. Sadece EV kuLLanıcıları Wİndows 7 ye Gececektir . Bunuda Not aL Biryere

AyPrensii
06-10-2009, 11:57   |  #27  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj
Alıntı: black_flood  
tecrübesi yok vede yazamaz çünkü  bu konuyuda açarak yazılan mesaj sayısını katlamaya çalıştığıda kesin bakacak olursak  hiç durmadan aynı yere sonucu varan değişik yazıları tekrar tekrar yazıyor.

XP Perfect Edition 2010 Çıktı Direcxt 15 OPEN GL 5.0 ama katıLımsız İndirsene 
bu dediği şey bile fake tamamen hiç bir yanı yok tutulur dediği yazılım sadece içeriği hacklenmiş bir işletim sistemi eğer böyle  bir yapı olsa idi direk duyurulurdu gerek microsoft gerek hp tarafından şuanda dağıtılan en güncel media center destekli yazılım bile dokunmatik ekran desteğide dahil vista ultimate sürümüdür pahalı olması nedeni ile home premium ile yola devam. win7 ne tarafını parçalarsan parçala istersen içindeki birkaç sıkıntıyıda güvenlik açığı olarak kendi lehine kullan yinede piyasa komple windows 7 olacak tümüyle boşuna tırmalama konununda kapatılıp silinmesini rica ediyorum admin arkadaşlardan.

Hımm Benimki Fake. HP arkadaşınızın Yazdıgı Gercek değiLmi _? Directx 12 fln .. Bana Bak arkada$ım Konumun KapatıLıp KapatıLmaması Sorun değiL. Ama sen Kendi KaLitenle Konu$ ßuRada Kimseye Ağız Eğme Tamam mı.. Senin Tecrüben Ne Kadar Belli Ediyomusun Bir Tecrübe Ben Göremiyorum. ÇoLuk Çoçuktan Uğraşıyoruz Haberimiz Yok

Ben senin gibi öyLe Küçük Boyutlu, italik ince harflerden konu$mam sende Bunu not aL. Zımba Olsun Buda Sana

Mustafa@PC
06-10-2009, 12:22   |  #28  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: NoquitgamE  

Sen i$ine Baq Avukatımısın Onun ... Ezbere Ezbere Konu$up Durmayın ..Benim Tercübemi Yazmaya Gerek Yok Ben XP Tarafındayım Tercübe iStemez. Bu Kadar Nankör OLmayın Daha 2 sene Önce yada Gecen Sene Windows XP  Diye Ölüyodunuz sen değiLsen O .. Bak sana GüzeL Bir Örnek Vereyim Recep Baltaşın Daha Gecensene BLoguna Yazdıgı  Windows XP Sp3 Çıktıgı zamanLar ne Yazdıgını Okuda Baq. İşte sizLer Yeni Birşey Çıktgı zaman hemen eskisine Çizik atıyosunuz. Bu NankörLüktür. Senin Windows 7 İstediği Kadar Kaliteli,Performanslı,StabiL OLsun Windows XP KuLLanılacaktır.. Sadece EV kuLLanıcıları Wİndows 7 ye Gececektir . Bunuda Not aL

Bu seferde olmadı :)

Recep Baltaş örneği tabiki olmadı. O zamana göre değerlendirilen bir yazıdır o okumadan neye öne sürdüğünü tahmin ediyorum :)

İşletim sistemi zamanında değerlendirip kullanılır her teknolojik gelişme gibi Onun içindir ki Windows 98 çıktığında Windows 95'i bırakıp 98 kullanmaya başlandı... Üstelik ona duygusal yaklaşıp :) sanki bir insanmış gibi davranmak çok anlamsız. :)  Benim için hangisi iyi, bana hangisi daha çok performans veriyor, hangisi daha güvenli ise ki şuan bu açık ara Windows 7, onu kullanırım.

Sende istediğini kullanabilirsin ister XP kullan ister 7 ister Vista ister Windows 95. Ama söyleyeyim programlar, oyunlar, şartlar Windows 7 kullanmanı sağlayacak.

Süleyman.
06-10-2009, 12:37   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Yedi yıl önce takoz telefonlar vardı. Yedi yıl önce takoz bilgisayarlar vardı. Yedi yıl önceki pijamalarımı kullanmıyorum. Yedi yıl önce düşündüklerimi bile şimdi düşünmüyorum belki. Zaman geçiyor ve bazı şeyler değişiyor, gelişiyor. Eski olanın eskide kalmasından daha normal birşey yok.

Dünle beraber gitti cancağızım, 
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Mevlana.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 06 Ekim 2009 12:39
Mustafa@PC
06-10-2009, 12:44   |  #30  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Yedi yıl önce takoz telefonlar vardı. Yedi yıl önce takoz bilgisayarlar vardı. Yedi yıl önceki pijamalarımı kullanmıyorum. Yedi yıl önce düşündüklerimi bile şimdi düşünmüyorum belki. Zaman geçiyor ve bazı şeyler değişiyor, gelişiyor. Eski olanın eskide kalmasından daha normal birşey yok.

Dünle beraber gitti cancağızım, 
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Mevlana.

Beğendim

Mevlana okurmusun Süleyman ? Ben birara okumuştum. Bu mısraları da çok güzel...

Süleyman.
06-10-2009, 12:55   |  #31  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Evet, Mesnevi'yi okudum Mustafa. Nefis bir eser, müthiş bir söz. Bu yüzden zaten yerli yabancı, Mesnevi'yi okuyan vuruluyor. Döne döne okumak lazım. Çok büyüktür Mevlana, eşsizdir. :)

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 06 Ekim 2009 12:57
Mustafa@PC
06-10-2009, 12:59   |  #32  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Evet... Bende birara rubailerini okumuştum. Tabi hepsini okuyamadım binlerce var...

Süleyman.
06-10-2009, 13:15   |  #33  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Mesnevi'yi de oku Mustafa. Tek kelimeyle; "muhteşem".

AyPrensii
06-10-2009, 13:54   |  #34  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  

Bu seferde olmadı :)

Recep Baltaş örneği tabiki olmadı. O zamana göre değerlendirilen bir yazıdır o okumadan neye öne sürdüğünü tahmin ediyorum :)

İşletim sistemi zamanında değerlendirip kullanılır her teknolojik gelişme gibi Onun içindir ki Windows 98 çıktığında Windows 95'i bırakıp 98 kullanmaya başlandı... Üstelik ona duygusal yaklaşıp :) sanki bir insanmış gibi davranmak çok anlamsız. :)  Benim için hangisi iyi, bana hangisi daha çok performans veriyor, hangisi daha güvenli ise ki şuan bu açık ara Windows 7, onu kullanırım.

Sende istediğini kullanabilirsin ister XP kullan ister 7 ister Vista ister Windows 95. Ama söyleyeyim programlar, oyunlar, şartlar Windows 7 kullanmanı sağlayacak.

Programlar,OyunLar, Şartlar Eğer öyLe Olmu$ OLsaydı İnternet Explorer'in KararLı Sürümü 8 Yani XP Versiyonu ÇıkartıLmazdı. 2014 yILına Kadar XP'ye Dewam. Ama Unutma Vistayıda Çok Arıcaksınız . Windows 7 Vistadan 1 Adım Önde Çok değiL. Yok Ben OLdukca  Memnunum Windows XP Sisteminden Oynadıgım OyunLar İSe ; Crysis, Resident Evil,Far Cry ,Fear 2,Devil May Cry 3-4, Fifa 2010,Pes 2010,Call Of Duty,World at War  Bu Oyunları güLeceksin ama ;
İntel Pentium Dual E5200 2.4 Ghz
GA-G31M-ES2L
2 GB DDR 2 800 Mhz
Asus EAH HD3650 Slient Magic & Palit 9400 Super GT
Windows XP Pro Sp2

Bu sistemden Oynuyorum ..
Bu OyunLarı Sende Windows 7'de Oynarsın Bnde XP'de Oynarım. Farkımız Ne :) Sende AYnı Donanım BiLeşenlerinden Oyna Bende AYnı Donanım BiLeşenlerinden Oynuyayım. Hiç Windows XP ve Wİndows 7 Oyun Testi İnceLedinmi ? Ben Hiç Görmedim Varsa Bana CHİP ONLİNE ait Link atabiLirmisin ?

slayerbaris
06-10-2009, 14:05   |  #35  
Üye
99 mesaj

Ben 512 mb ramli 1.7 ghz işlemcili hp dizüstüne win 7 ultimate kurdum çatır çatır çalışıyor :D deneyip de konu açılınırsa iyi olur.

_OnuR_
06-10-2009, 14:18   |  #36  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

lg x110 netbook bilgisayarıma kurmayı düşünüyorum ablamı ikna edebilirsem:)

Mustafa@PC
06-10-2009, 14:19   |  #37  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Programlar,OyunLar, Şartlar Eğer öyLe Olmu$ OLsaydı İnternet Explorer'in KararLı Sürümü 8 Yani XP Versiyonu ÇıkartıLmazdı. 2014 yILına Kadar XP'ye Dewam. Ama Unutma Vistayıda Çok Arıcaksınız . Windows 7 Vistadan 1 Adım Önde Çok değiL. Yok Ben OLdukca  Memnunum Windows XP Sisteminden Oynadıgım OyunLar İSe ; Crysis, Resident Evil,Far Cry ,Fear 2,Devil May Cry 3-4, Fifa 2010,Pes 2010,Call Of Duty,World at War  Bu Oyunları güLeceksin ama ;
GA-G31M-ES2L
2 GB DDR 2 800 Mhz
Windows XP Pro Sp2

Bu OyunLarı Sende Windows 7'de Oynarsın Bnde XP'de Oynarım. Farkımız Ne :) Sende AYnı Donanım BiLeşenlerinden Oyna Bende AYnı Donanım BiLeşenlerinden Oynuyayım. Hiç Windows XP ve Wİndows 7 Oyun Testi İnceLedinmi ? Ben Hiç Görmedim Varsa Bana CHİP ONLİNE ait Link atabiLirmisin ?

Hemen üstte Oyun ile ilgilli açıklamaları görebilirsin Windows 7 ile ilgili :)

Sen o oyunları DX 9 ile oynarsın ben DX 10, DX11. Sen sistemini optimize, temizlik programları ile doldurursun ben ise en fazla 1-2 tane kullanırım çünkü gittikçe şişen hantallaşan bir yapı yok. Sen uygulamaların bir çoğunu sabit disk erişim/okuma hızı ile çalıştırırsın ben ise Windows 7 yada Vista'nın benim uygulamaları çalıştırma sıklığıma göre beklettiği ramden. Sen yanında sürekli XP cd'si bulundurusun heran format atma riski veya sonu gelmez hatalar ile ben ise sorunsuz kullanırım. Sen güvende olmak için onlarca güvenlik programı kurarsın(Yinede Windows 7 yada Vista kadar güvende olamassın) ben ise yine 1 tane (aslında belki ona bile gerek yok). Sen donanım sürücüleri, güncelleştirmeler ile uğraşırsın ben ise sistemi kurduğumda herşey hazır olur Sen Windows 7 deki kullanımı ve gündelik işleri kolaylaştıran özellikleri kullanmassın... vs vs Bu liste emin ol bir bu kadar uzar. Dikkatini çekerim görsellik veya kolaylık sağlayan özellikleri saymadım :)  XP'ye yazık ediyorsun böyle bir yarışa sürerek, haksızlık ediyorsun ona...

Bende ilk Vista kurmadan(İlk yüklemeden önce bazen kendime espiri olsun diye XP'ci diyordum, aslında hiçbir zaman birşeyci olmadım teknoloji konusunda :) şuan yaptığımda yiğide hakkını vermek veya iyi olanı takdir edip kullanmak, tabi beğeniyorum Windows 7'yi ;) ) önce etrafdan duyduğum sözler, yorumlar sebebi ile kasar mı düşüncesi taşıyordum ama önyargım yoktu hiçbir zaman. Yüklediğimde gördüm ki meğer hepsi dedikodu yada yanlış tespitmiş(Önceden de kullanmışlığım az çok vardı aslında ve dedikodu olduğunu az çok tahmin ediyordum) Windows 7 kullanmaya başlayınca ise aradaki farkı iyicene gördüm, gördük, herkes gibi...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 06 Ekim 2009 14:22
AyPrensii
06-10-2009, 14:31   |  #38  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj

1)Sen yanında sürekli XP cd'si bulundurusun heran format atma riski veya sonu gelmez hatalar ile ben ise sorunsuz kullanırım : 1 Sene OLdu Olacak 2 Defa Format Attım atmadım.Çöksün Mavi Ekran Hatası Versin Canı Sağolsun ..> Acronis True Image ;)

2). Sen güvende olmak için onlarca güvenlik programı kurarsın : Hiç Gerek Yok GÜvenlik Duvarım Açık , Bit Defender Sistemimde Mevcut !

3)Sen donanım sürücüleri, güncelleştirmeler ile uğraşırsın ben ise sistemi kurduğumda herşey hazır olur; Driver Genius Professional Edition ; Bir çeşit Driver GÜncelleme ve YedekLeme Programıdır.. Hİç OLmadı Nlite Programından Kuracagım XP CD'sine Driverleri Gömerim Benimkide Hazır Olur :)

4)Sen sistemini optimize, temizlik programları ile doldurursun ; CCleaner veAdvanced SystemCare KuLLanıyorum Benimkide 2 Tane...

Benimde hiç Bir zaman Önyargım OLmaz..  Windows 7'yi Ev KuLLanıcıları KuLLanır. AZ çOK bİLen Meragı OLan kişiler KuLLanır. Windows 7 güzeLmiş Sende Kur Şuda Kursun Buda Kursun Ona söyLe Oda Kursun Acaip Performans OyunLarda Daha Gercekci gibisine Hiç Lafım Yok Herkes İStedigini Kursun.. Ama Kimse Demesinki Windows XP KuLLanan Geri kafaLıdır O zaman İş değişir. Forumda iSim Vermiyorum 1-2 Arkadaştan Duydum Bu Cümleyi Sesimi Çıkartmadım.. Ben Anti Windows 7 DeğiLim Kardeş ama XP KuLLanıcılarına Laf Atan KiŞiLere Kar$ıyım. 60+1 PC ile Cafe İŞLetiyorum  Windows XP'yi KuLLanmak ZorundayIm ...

Mustafa@PC
06-10-2009, 14:45   |  #39  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Söylediğin programların iki katını kursan dahi olmayacak Windows 7 gibi bunu sende biliyorsun değil mi :)

Geri kafalılık tabiki sacede teknolojik gelişmelere bağlı olmayabilir ama kapalı olmamak lazım. Herkes istediğini kullanır ama göz var hizam var durumuda mevcut :) Yani birşey daha iyiken kendisinden daha geride ve kıyaslanmaycak kadar daha az özellikli birşeyi salt olarak savunmamak gerekiyor. İyi olanın hakkı verilmeli.

Yiğidi öldür hakkını ver misali...

Birde neden XP kullanmak zorunda olduğunu anlamadım ? 

AyPrensii
06-10-2009, 14:57   |  #40  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj

Windows 7 Hiç kuLLanmadım Desem?  BiLiyorum Vista gibi Ağır çaLı$acagını :) Cafelerin Göz Bebeği  Windows XP Ben hiiç görmedim İStanbuL,Ankara,İzmir Gibi Yerlerdeki Cafelerde Vista veya Win 7 kuLLanıLdıgını .. Tabi Bu Beni aLakadar Etmes. YaLnız MuLtiplayer OyunLarda Sorun Çıkacagını adım gibi biLiyorum. Akınsoft Programı Vistada Sorun Çıkarttı , MuLtiplayer OyunLarının Hiç Birisinde SagLıkLı ÇaLı$madı, BiLgisayar AçıLıp Kapanması Xp'de 20 Saniye BiLe Sürmüyordu Vistada Bu Çok Değişti .. Ama Yüksek Sistemim OLsa PC'Lerde Windows 7 KurabiLirdim... Şimdi Diyeceksin Windows 7 Pentium III'de Yine ÇaLışıyo :) çaLışıyor ama ÖnemLi OLan Win XP nin verdiği Performansı Vermek. Ben Gecensene Call Of Duty 4 Oyununu x1550 'den Çalıştırdım. Ama ASUS EAH 3650'den aLabiLdiğim Performansı aLamadım .. Yani Sorun Sadce ÇaLıştırmak değiL.

Mustafa@PC
06-10-2009, 15:00   |  #41  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

"orun sadece çalıştımak değil"

Evet bu yüzden Windows 7 işte :) . Önemli olan performanslı ve stabil çalıştırıp, donanımları daha akıllı ve sonuna kadar kullanmak. ;) Vista hiçte ağır değildi birkaç gün içinde daha da hızlanıyor oturuyordu SP2 ile daha da oturdu. Windows 7'yi hiç kullanmadığın belli...

Makinelerin özellikleri neler ?

OSMAN BAĞÇEVAN
06-10-2009, 15:02   |  #42  
Denetmen
6,606 mesaj
Windows 7 Hiç kuLLanmadım Desem?  BiLiyorum Vista gibi Ağır çaLı$acagını :) Cafelerin Göz Bebeği  Windows XP Ben hiiç görmedim İStanbuL,Ankara,İzmir Gibi Yerlerdeki Cafelerde Vista veya Win 7 kuLLanıLdıgını .. Tabi Bu Beni aLakadar Etmes. YaLnız MuLtiplayer OyunLarda Sorun Çıkacagını adım gibi biLiyorum. Akınsoft Programı Vistada Sorun Çıkarttı , MuLtiplayer OyunLarının Hiç Birisinde SagLıkLı ÇaLı$madı, BiLgisayar AçıLıp Kapanması Xp'de 20 Saniye BiLe Sürmüyordu Vistada Bu Çok Değişti .. Ama Yüksek Sistemim OLsa PC'Lerde Windows 7 KurabiLirdim... Şimdi Diyeceksin Windows 7 Pentium III'de Yine ÇaLışıyo :) çaLışıyor ama ÖnemLi OLan Win XP nin verdiği Performansı Vermek. Ben Gecensene Call Of Duty 4 Oyununu x1550 'den Çalıştırdım. Ama ASUS EAH 3650'den aLabiLdiğim Performansı aLamadım .. Yani Sorun Sadce ÇaLıştırmak değiL.

10 saniye de windows 7 yi açıyorum..oynadığım oyunlarda sorun yok..sistemimi kasan programlarda bu işlemi gerçekleştiriyorum
windows xp nin veridği performans dan çok iyi performans veriyor windows 7...

inceleyin:

AyPrensii
06-10-2009, 15:10   |  #43  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj

Makinaların Bütün Parçaları (CPU)Hariç Upgrade Olacak. Ama Şu an ki Sistemim;

İŞLemci : İNtel Pentium E5200 2.5Ghz
Anakart: Gigabyte G31-ES2L
Ram     : 2 GB DDR 2 800 ( 3 yada 4 GB 1066 Ram Olacak)
Ekran Kartı: ASUS EAH 3650 ..> 25 PC Nvidia 9400 GT ...> 35 PC ( Bütün Ekran Kartlarını 9800GTX Değiştiricem)
HDD  : 320 GB

OSMAN BAĞÇEVAN
06-10-2009, 15:12   |  #44  
Denetmen
6,606 mesaj

şu an ki sisteminizle siz windows 7 kullanmıyorsanız  yazık ediyorsunuz sisteminize..!

Mustafa@PC
06-10-2009, 15:13   |  #45  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Yazık bu sisteme XP ile...

AyPrensii
06-10-2009, 15:18   |  #46  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj

Yada Buda Sistemmi adam Core 2 Quad İŞLemciLerden Win XP KuLLanıyor. Windows 7 Nedir Bilmiyor :) Ekran Kartıda Ati HD 4890 Sanırım. Bu Sistemden Vista KuLLanınca Microsoft'un En İyi Ürettiği İŞLetim Sistemi Windows XP OLarak Gördüm. Windows 7 de Vista Gibi Düşündüm O Yüzden XP Tarafındayım. Vista Bana az Çektimedi :)

OSMAN BAĞÇEVAN
06-10-2009, 15:23   |  #47  
Denetmen
6,606 mesaj

siz kullanamıyorsanız vista , windows 7 ne yapsın , microsoft un suçu ne ?

AyPrensii
06-10-2009, 15:30   |  #48  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj

Microsoft'tu SucLadıgım Yok Vistayı KuLLandıktan Sonra Bütün gecmiş GeLecek SistemLerinden 1 Nevi Tiksindim. Vistayı kuLLanırım KuLLandımda SorunLarı Say Say Bitmez. Windows 7 tam Bir Çıksın Herkesin DiLinde OLsun (SanaL aLem) Hariç. O Zaman Bakarız Duruma... Ya Birde Şu var İnternet Cafe OrtamLarında Adam ne biLSin Directx 11. Oyun Oynayan Mü$teri Sayısı Çok az ve Olursada MuLtiPlayer
%75 Oyun değiL İnternet KuLLanıLyor. Bu Yüzden Wİndows 7'ye Gecmem İçin Hiç Bir Neden Yok. Makinalarda Yeni Oldugundan Sorun Yok . Öyle Çökme Hantallaşma Mavi Ekran Hatası Hiçç OLmadı. Deep Freeze Programı SaoLSun :)

Evet Deep Freeze Dedimde akLıma geLdi Cafede OLmasa OLmazlardan Bir Program ve Wİndows 7 de ÇaLı$mıyormu$ ?

Son Düzenleme: AyPrensii ~ 06 Ekim 2009 15:31
Mustafa Akın
06-10-2009, 15:36   |  #49  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Windows 7 Hiç kuLLanmadım Desem?  BiLiyorum Vista gibi Ağır çaLı$acagını :) 
Madem kullanmadın neden yorum yapıyorsun 7 hakkında atıp tutuyorsun? Ayrıca internet cafe de kullanılabilir olup olmaması o sistemi kötü ya da iyi yapmaz. Senin internet kafenin kalitesini gösterir.
1)Sen yanında sürekli XP cd'si bulundurusun heran format atma riskiveya sonu gelmez hatalar ile ben ise sorunsuz kullanırım : 1 Sene OLduOlacak 2 Defa Format Attım atmadım.Çöksün Mavi Ekran Hatası Versin CanıSağolsun ..> Acronis True Image ;)

2).Sen güvende olmak için onlarca güvenlik programı kurarsın : Hiç GerekYok GÜvenlik Duvarım Açık , Bit Defender Sistemimde Mevcut !

3)Sen donanım sürücüleri, güncelleştirmeler ile uğraşırsın ben ise sistemi kurduğumda herşey hazır olur; Driver Genius Professional Edition ;Bir çeşit Driver GÜncelleme ve YedekLeme Programıdır.. Hİç OLmadı NliteProgramından Kuracagım XP CD'sine Driverleri Gömerim Benimkide HazırOlur :)

4)Sen sistemini optimize, temizlik programları ile doldurursun ; CCleaner veAdvanced SystemCare KuLLanıyorum Benimkide 2 Tane...

1 ve 2) Sen olmadık yerlere girersin internette, olmadık şeylerle uğraşırsın, ben ESET ya da Kaspersky mi alırım, girmem gerekiyorsa da zararlı yerlere sanal pc ile ya da Linux ile girerim.

3) Ne alakası var şimdi driver güncellemekle? Gerçekten anlamadım. Yani XP için yeni ekran kartlarına driver gelmediğini biliyorsun, herhalde driverların Driver GEnius la güncellendiğini sanıyorsun. Ayrıca bilmediğin bir şey de var, Windows 7 ile 1 aylık bilgisayarım için sürücü kurmam gerekmedi. Acaba XP kullansaydım güncel hatta günceli bırak normal sürücü bulup kullanabilecek miydim?

4) Ben sistem optimize için sadece Win 7 kullanıyorum ve sadece 2 kez çalıştırdım, ilki de denemek içindi.

Benimdehiç Bir zaman Önyargım OLmaz..  Windows 7'yi Ev KuLLanıcıları KuLLanır.AZ çOK bİLen Meragı OLan kişiler KuLLanır. Windows 7 güzeLmiş Sende KurŞuda Kursun Buda Kursun Ona söyLe Oda Kursun Acaip Performans OyunLardaDaha Gercekci gibisine Hiç Lafım Yok Herkes İStedigini Kursun.. AmaKimse Demesinki Windows XP KuLLanan Geri kafaLıdır O zaman İş değişir.Forumda iSim Vermiyorum 1-2 Arkadaştan Duydum Bu Cümleyi SesimiÇıkartmadım.. Ben Anti Windows 7 DeğiLim Kardeş ama XP KuLLanıcılarınaLaf Atan KiŞiLere Kar$ıyım. 60+1 PC ile Cafe İŞLetiyorum  Windows XP'yi KuLLanmak ZorundayIm ...

Windows XP kullanan geri kafalıdır demiyoruz. Windows XP kullanmayı yeni bilgisayalarda teşvik eden geri kafalıdır.

Programlar,OyunLar, Şartlar Eğer öyLe Olmu$ OLsaydı İnternetExplorer'in KararLı Sürümü 8 Yani XP Versiyonu ÇıkartıLmazdı. 2014yILına Kadar XP'ye Dewam. Ama Unutma Vistayıda Çok Arıcaksınız .Windows 7 Vistadan 1 Adım Önde Çok değiL. Yok Ben OLdukca  MemnunumWindows XP Sisteminden Oynadıgım OyunLar İSe ; Crysis, Resident Evil,Far Cry ,Fear 2,Devil May Cry 3-4, Fifa 2010,Pes 2010,Call Of Duty,World at War  Bu Oyunları güLeceksin ama ;
GA-G31M-ES2L
2 GB DDR 2 800 Mhz
Windows XP Pro Sp2

BuOyunLarı Sende Windows 7'de Oynarsın Bnde XP'de Oynarım. Farkımız Ne :)Sende AYnı Donanım BiLeşenlerinden Oyna Bende AYnı DonanımBiLeşenlerinden Oynuyayım. Hiç Windows XP ve Wİndows 7 Oyun TestiİnceLedinmi ? Ben Hiç Görmedim Varsa Bana CHİP ONLİNE ait LinkatabiLirmisin ?
Sen DX9 oynarsın, ben DX10 oynarım, yeni ekran kartı aldığımda da DX11 oynarım. Ama sen DX9 a bağlı kalırsın. Internet Explorer 8 'in çıkmasıyla XP'nin başarısı arasındaki bağlantın nedir? Sence Microsoft IE 8 i XP başarılı olduğu için mi yayınladı? Tek sebep bu mu? Ben sana gerçek sebebini söyleyim. XP IE 6 ile gelir, ve şu anki pazar payı hala çok. Eğer insanlara IE 8 anlatılmazsa ve yüketilmezse, bilgisayarına gelen şeyler yüzünden IE 6 yı ve dolayısıyla MS i suçlar ve sistemine firefox kurar ya da Windows'tan vazgeçer. "Ama Unutma Vistayıda Çok Arıcaksınız ." sözüyle anlatılmak istenen nedir? Ben burdaki çoğu kişinin aksine Vista'yı beta iken de kullandım, Beta 1, Beta 2, RC .. Gayet de güzel bir işletim sistemiydi  betaları da RTM'si de XP'ye göre. Görsellik, kullanıcıyla iletişime geçme ve güvenlikte gayet önde. Sorun neydi? MS 5 senedir işletim sistemi çıkarmadı. Ama daha önceye bakarsan Windows 95-98-2000-2002-2007 yıllarında çıktığını görürsün. 2000 çıktığında da insanlar 2000 e geçmedi çünkü 95-98 hem çok benzerdi, hem de gayet stabil çalışıyordu. Ama yıllar ilerleyince insanlar 2000'in güvenliği ve kararlılığından daha çok yararlandı yazılımlar geliştirildikçe. Sonra da 2000'i süsleyip püsleyelim, 95-98 den kurtulalım tamamen diyip insanlar XP'ye alıştırıldı. Temel olarak XP ve 2000 aynı denecek kadar benzerdir, o Luna teması gibi bazı şeyler hariç.
Sen i$ine Baq Avukatımısın Onun ... Ezbere Ezbere Konu$up Durmayın..Benim Tercübemi Yazmaya Gerek Yok Ben XP Tarafındayım TercübeiStemez. Bu Kadar Nankör OLmayın Daha 2 sene Önce yada Gecen SeneWindows XP  Diye Ölüyodunuz sen değiLsen O .
Benim 2 sene önceki bilgisayırmla şimdiki arasında dünya kadar fark var.
1) O bilgisayarımın düzgün ses kartı sürücüsü bile yok.
2) Vista'da OpenGL desteklenmiyor.
3) İşlemcisi tek çekirdekli ve gayet de fazla ısınıyor, performans düşüyor.

Şimdi bunlar Vista'nın mı suçu, XP'nin mi suçu? Ben 1998 de aldığım bilgisayarıma da XP yükledim ama hiç bir şey çalışmıyordu. Şimdi bu XP'nin suçu mu?

Evet Deep Freeze Dedimde akLıma geLdi Cafede OLmasa OLmazlardan Bir Program ve Wİndows 7 de ÇaLı$mıyormu$ ?
Deepfreeze'in şu an için Win 7 de çalışmaması onu dandik mi yapar?  Ayrıca Microsoft'un kendi programı var SteadyState diye. Aynı işlevi yapıyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
06-10-2009, 15:38   |  #50  
Denetmen
6,606 mesaj

Mustafa Akın AlkışAlkış