Netbook Seçiminde Yardım(Acer-Samsung-Casper)

ScHaO.Ce
25-06-2010, 03:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba, Seçim yapamadığım cihazlar ayrıca 700 TL yi geçmeyecek şekilde başka netbook tavsiyeleriniz olursa beklerim.
Önce Linklerden özelliklere bir bakın :

Casper  : TIKLA minibook
Acer      : TIKLA ao532h
Samsung: TIKLA n150
Mobee   : TIKLA s CW001

Şu kriterlere göre eleme de bana yardımcı olabilecek kişiler yardım edebilir mi ?
Önemliden başlayalım :
1-) Pil ömrü : Film vb. gibi pil tüketen zamanlarda 4-6 saat arası, durağan zamanlarda 6 saatten fazla pil ömrü olabilecek
2-) Ben bir programcıyım ve : SQL Server, Visual Studio, Netbeans vb. gibi programlama veya tasarım araçlarını kaldırabilecek mi ?
3-) Isınma :  En nefret ettiğim şeydir, mesala filmin ortasında aşırı ısınmadan kapanmayacak birşey arıyorum veya temmuz ayında izmirin sıcağında :)
4-) Video oynatma becerisi : takılmadan, video izleyip durdurup başka bi işimi hallettikten sonra(cihazda) tekrar devam ederken kasmayacak şekilde rahat işimi görecek cihaz ?

Açıkçası mobee yi 270 olan işlemcisi yüzünden eleyecek gibiyim free dos iştahımı kabartmıştı ancak 450 işlemciler yukardaki 4 maddeyi daha iyi uyguluyor olmalı. Casper'a karşı ise bi paniğim var, nerde bi casper cihazı görsem ya hantaldır, ya bi parçası elbet bozulur. O yüzden onuda eledi gibiyim ayrıca bluetooth da elememe sebepti :) Ama yine de bir de sahip olanlara veya yeterli bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.
İyi Günler<

IceManF1
25-06-2010, 09:37   |  #2  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Bunların hiçbirini hiçbir netbook tam anlamıyla yerine getiremez.

Bence alacaksan notebook al. Sana netbook fiyatına notebook öneriyorum.
http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/109298/haier-t5b.aspx
https://www.chip.com.tr/inceleme/haier-t5b_2804.html

ScHaO.Ce
25-06-2010, 15:28   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

merhaba sağol tavsiye için, ancak özellikler hemen hemen aynı, işlemci dışında ve bu benzerlikle benim tercihim hâlâ taşınabilirlik. var zaten bataryası bozuk bi notebookum :) HP dv6 serisinden, dolayısıyla notebook almak istesem, ona bi batarya alırım ancak ısınma sorunu canımı sıkıyor ayrıca HDD si istediğimi vermiyor. ben sadece öğrencilik hayatımda işimi görebilecek bir netbook almayı düşünüyorum. 3 kg yerine 1 kg daha uygun bunun için.

Hâlâ içlerinden en uygun olanını merak ediyorum :)

IceManF1
25-06-2010, 20:15   |  #4  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Bu 4 netbook arasından Acer ya da Samsung'u seçerdim. Casper ürünleri dayanıksız, ısınma sorunu çıkartabilir.Bana güven vermiyor açıkçası.
Mobee'nin işlemcisi daha düşük.

Acer-Samsung arasından da Samsung daha iyi gözüküyor ve daha güvenilir bir marka.

xRay97
26-06-2010, 17:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
506 mesaj

Ewet Acer Tercih etMe FirmayLa iLgiLi BiR SoruNun ÇıKaRSa ÇözemeyeBiLiRSin

Semih Özyurt
26-06-2010, 18:20   |  #6  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

Kesinlikle Casper Almayın

ezimuse
26-06-2010, 23:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

Bende acer 6530g var ama açıkcası samsung da bu aralar baya çıkışta kasası kaliteli.Samsung un teknik serviste iyi olduğunu düşünüyorum samsung telim vardı 1.5 haftada anakartı değişti geldi ama laptopun teknik servisi konusunda bi tecrübem yok