CHIP Online notebook ve netbook'ları karşı karşıya getirdi. İşte kapsamlı bir taşınabilir PC rehberi
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Netb ... -karsiya_10138.html
Resimlerle: İkinci el laptop satın alma rehberi
Günümüzde artık ciddi satış rakamlarına ulaşan ve teknoloji dünyasının yakından takip ettiği netbook'lar aslında yeni bir mobil cihaz değil; zira Microsoft 1990'lı yılların sonlarına doğru uzun batarya ömrüne sahip olan ilk ufak laptop konseptini kamuoyuna tanıtmıştı. Microsoft'un bu ilk netbook'u, daha sonraları Pocket PC'lerde de kullanılmaya başlanan ve yerini daha sonra Windows Mobile'a bırakan Windows CE işletim sistemiyle çalışıyordu.
Düşük güç tüketimine sahip işlemcilere ve bir HDD yerine Flash RAM'e ve küçük bir ekrana sahip olan IBM Workpad Z50 ve HP Jornada 820 gibi sistemler bu işletim sistemi altında çalışıyordu ancak buna rağmen bu cihazlar o yıllarda popüler olmayı başaramadı.
Bu cihazlara kıyasla nispeten daha başarılı olan Toshiba'nın netbook'u Libretto, bir Windows laptop'unun işlevselliğine sahipti. O yıllarda oldukça popüler olan bu cihazlar Japonya'da ciddi satış rakamlarına ulaşabilse de, yüksek maliyetler nedeniyle Toshiba'nın Avrupa'da aynı başarıyı göstermesi mümkün olmadı.
Zaman geçtikçe netbook'ları daha sık işitir olduk ve günümüzde netbook'ların fiyatları 500 Dolar seviyelerine kadar geriledi. Bunun yanında birçok netbook modeli de günümüzde Windows XP veya Linux işletim sistemleriyle sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Ancak netbook'lar geçmişe göre ne kadar çok yol kat etmiş olsalar da akıllardaki bir sorunun cevabı hala netleşmiş değil: Bir netbook evimizde kullandığımız bilgisayarların performansını yakalayabilir mi?
Tüm konu: Netbook ve notebook'lar karşı karşıya
Resimlerle: İkinci el laptop satın alma rehberi
- Netbook ile internete bağlanmak
- Netbook'un multimedya içerik problemi
- Netbook ve iş hayatı
- Netbook ve notebook'lar karşı karşıya
- Netbook ile resim ve video düzenlemek(2)
- Netbook ve oyunlar
- Linux ve Windows Netbook
- Linux ve Windows Netbook(2)
- Sonuç: Netbook mu notebook mu?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Netbook mu notebook mu?