--netden radio dinleyemiyorum--

wwq
29-11-2009, 17:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

slm vista kullanıcısıyım.  wmp 11 var. yenilemek istesem kaldıramıyorum. izlesene  vb den video izleyebiliyorum. tatlıses den radio dinleyebiliyorum. fakat trt nin kendi sitesinden ne tv ne radyo, yayinonline dan da radio dinleyemiyorum.hzır diyor kalıyor. tv de siyah ekran gelio  kalıyo göstermiyo. radio kalanı kapalı olduğundan filan değil. media player la ilgili bi sorun sanırım. zira kendi playerlarını koyanlardan dinleyebiliyorum tatlıses we mydonose gbi.  media player a ilişkin bi sorun war sanırım. nasıl çözebilirim?yardmcı olrsanz sevnrm. tşk şimdiden.

gokhan38
29-11-2009, 17:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

tarayıcına media player eklentisini kurmalısın aynı flash player gibi oda kuruluyor aslında kurulu olması gerekır dıye bılıyourm ama bazen kurulu olmayabiliyor internetten indirip kurabilirsin bu sorunu cözer galiba.

hsngrms
29-11-2009, 17:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

hangi tarayıcıyı kullanıyorsan ona uygun windows media player extension'u kurman gerekir (:

wwq
29-11-2009, 17:53   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

ie kullanıyorum.link verirseniz sevinirim. flash 10 yüklü  fakat extension u bilmiyorum

hsngrms
29-11-2009, 18:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

bende ie8 kullanıyorum trt nin sitesine gir sol üst köşede canlı yazıyor tıkla zaten sana adres çubuğunun altında çıkıyor windows media player extension kurulması gerek vs. tıklıyorsun onaylıyorsun kendisi kuruyor ;) yapamazsan söyle link bulmaya çalışırım :)

Mustafa@PC
29-11-2009, 19:44   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Java yüklü değil mi ?

wwq
29-11-2009, 23:06   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

yüklü.

mustafa2116
30-11-2009, 01:00   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

bazen site kaynaklı açılım kodlarından da kaynaklanıyor.
tarayıcınızın eklenti eksiklikleri buduruma neden oluyor.
internette sadece
html asp php css jsp swf cad  yok
bunlarla birlikte
bat fra mms yn xhtml dhtml txture https sql gibi arkada çalışan bir çok yardımcıda var.
bu yardımcıları okuyacak olan donanım yazılımı eksikse explorer bu tür arızayı verir.

ön sistemde bize bat exe mms sql fra swf cad asf afs  türlerini
ya xhtml - dhtml kodunda
ya meida player algılaması komutunda
yada yardımcı başka programların açılım kodlranda görür.

göze çarpanlar xhtml ve dhtml iken diğerleri işlem esnasında görülürler. bazen hata yaptıkalrında ise bu hatayı media playerde ararız.
bu media player sorunu değil bize gönderilen komutun taryıcıdaki yorum hatasıdır.

örnek flash player le gelen veriyi izlerken media player devreye girer ancak media player sadece görselliği gösterirken asıl yorumu yardımcı özellik olan flash ve görünümü sağlayan tarayıcı üstlenir.

yeni tv ve radio siteleri yeni sisitem olarak asf yi kullanmaktalar.
asf bur guarthtml komutudur. guard html yeni geliştirilmiş xhtml komutunun tarayıcıya eklenmiş halidir.
asf verisi içindeki kodu flashla gelen cad programına verir. okunan kod görsellik motoruna yollanır. media palyer devreye girer ancak kodu yorumlayacak yeterli tarayıcı olmadığı için asf  beklediği afs komutunu alamaz çünkü siteye asf afs şeklinde yollanmamıştır.

star trt kanald  şu anda bu asf komutlu media oynatımına geçtiler. yayını aktardıkları alan değişmedi
 tek değiştiren star.
asf akımı bir grafik olduğundan star daha temkinli davrandı asf yerine kadla gelen bi başka dil kullanmakta bunedenle star biraz daha geç aılıyor.

trt de ise asf çoklu fonksiyon haline geliyor. yayın yeri değişmedi ancak asf komutu kendi hatasını yapabilen bir komut olduğu için yönergeyi çağrılan  komuta koymayabiliyor.

kanald de henüz sornla karşılaşmadım.

radiolarda ise değişen fra oldu. böylelikle daha kaliteli ses yüklemesi yapılmakta. ama şu ana kadar bir eklenti istemedi direk çalışıyor.

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 30 Kasım 2009 01:02
wwq
30-11-2009, 02:27   |  #9  
OP Taze Üye
8 mesaj

arkadaşlar yapıcı çözümü olan pm  den ulaşsın lütfen.