Sizi rahatsız ettiğimi biliyorum ama bi sorum daha var.Bana devamlı network attack yapılıyor.Antivirus programım Kaspersky sizce pc'im güvendemi.???
Network Attack
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Administrator hesabına sifre ver ve sisteminden 3386 4486 portlarını kapat. sonra virüs programın bile olmasın...
daha açık bi şekilde söyleyebilirmisin.pek fazla bişey anlamdımda
Kaspersky virüsler için. Network saldırıları için değilki. Gerci beta sürümünde firewall da vardı ama.. Kaspersky anti-hacker kur bilgisayarına yada ücretsiz olan zone alarm'ı kur.
bilgisayarındaki yönetici hesabına şifre koy. açılışta şifreyle açılsın, 3386 4486 numaralı portları da kapat.
o portları nasıl kapatabiliriz ?
modemden modeme değişirmi port acmak gibi?
yaksa windowsda klasik bi şekilde kapatılabiliyo mu?
Ben portların yerini bilmiyorum.
Arkadaşlar değişik fikirlerini beyan etmişler ama birşeyi belirtmek isterim en iyisi bu portların devamlı olarak kapalı kalması değil saldırı olan portları bir programın takip edip sakıncalı bir durum gördüğü anda kapatılması daha sonra tekrar açılmasıdır. Güvenlik duvarı oluşturan yazılımların amacı budur.
Örneğin zone alarm sistemine kurduğun anda sistemine sızmaya çalışan kodları , açık ve tehlike bildiren gereksiz portları bu program vasıtası ile güvende tutabilirsin.
Diyelimki sistemine bir porttan birisi saldırı yapıyor sen o anda müzik dinliyorsun ve zone alarm ın uyarısı ile bir anda saldırı olduğunu anladın o anda programın sana sunduğu seçeneklerle o port u kapatıp rahatça müzik dinlemeye devam edersin. Bence bilgisayar bilgisi fazla olmayan , güvenliği ön planda tutan arkadaşlar için bu tür yazılımlar ideal...
Anlamadığım bişi var. Niye bu 3386 4486 portları kapatıyoz. Başka portlardan hiç saldırı olmuyormu. Ne özelliği var bu portların?
portların kapatma yerini ben bilmiyorum arkadasım.
ya saldırı olması normal. kaspersky kullandığın için bunları görebiliyorsun. aslında bu saldırılar çoğu zaman tüm bilgisayarlara gidiyor internet üzerinden. kaspersky anti hacker kullnanalar sadece kaspersky anti virüs kullananlardan daha çok görrüler bunları. kaspersky antivirüs de bunları yakalayabilmkte ama anti hackerı daha hassas. eğer bu ifadeler seni rahatsız ediyorsabu yazılımı kladır ve başka antivirüs kullna. ama unutma bu saldırılır bitmeyecek...
peki saldırılar benim ağdan gelen bayt sayısı üzerinde etki yaparmı
Network attack dediğin şey,aslında tamamen zararsız ve belki gerekli downloadlar da olabilir.Çerezler ya da scriptler gibi.Güvenlik programları bu tip verilere karşı son derece duyarlı ve güvenliğe önem veren senim (ve benim) gibi herkesi paranoyak yapıyor :)))) Sevgiyle kal