Network Problemi

Carcharoth
13-03-2008, 08:59   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Selam,
Öncelikle konuyu nereye açmam gerektiğine karar veremedim. Umarım doğru yere açmışımdır. Network ile ilgili bir konu başlığı bulamadım.

Arkadaşlar bir problemim var. Çalıştığım şirketin bilgi işlemide bunu çözemedi. Bölüm olarak çıldırmak üzereyiz. Belki sizlerden birisi biliyordur.

Gelelim problemimize,
Bölümümüzde 8 civarı bilgisayar var. Birde bağımsız olarak bulunun bir bilgisayarımız daha var. Bu bilgisayarı kimse kullanmıyor sadece arşiv gibi kullanıyoruz ve üzerinde lisanslı bir çizim programı var bunuda bu bilgisayar üzerinden hepimiz kullanabiliyoruz (aynı anda en fazla 1 kişi) Şu an bu bilgisayarımız arızalı. Bu bilgisayar network'e bağlı olmadığı zamanlarda bir resim açmak için bile ortalama 20-30 saniye bekliyoruz. Bilgisayarlarımızda en az 1GB ram var, ve hepsi performanslı makinalar. Bu bilgisayar network'e bağlanınca bilgisayarımız normal hale dönüyor. Ama şu an bu bilgisayarda bir problem var ve 1 haftadır network'e bağlı değil. Bizim bilgisayarlarımızda ise aşırı yavaşlama mevcut. Yavaşlama sadece bir dosyayı açarken kaynaklanıyor. Dosyayı açtıktan sonra hiçbir sıkıntı olmadan çalışıyoruz. Ama dosya açmak bize ölüm. En az 20-30 saniye bekliyoruz. Bilgisayarın tamiride biraz uzun sürecek gibi gözüküyor. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir.

Ortak kullanılan çizim programından kaynaklanabilirmi diye düşünüyorum ama ben bu çizim programı kullanmıyorum. Yani bu bilgisayar üzerinden kullandığım hiç bir program yok. Sadece birkaç klasör arşivim var.
Allah aşkına birileri yardımcı olsun yoksa çıldıracaz Ağlıyor

Şimdiden teşekkürler....

edpresident
13-03-2008, 10:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj

Network sisteminizin nasıl yapılandırıldığını bilemeyeceğim. Bunu networku kuran kişiye sorarsanız daha yararlı olur. Ama bilgisayara(bozuk olana) gelen ethernet kablosunu çalışan bir bilgisayara takmayı deneyin. Kolay gelsin.