Network uzmanlığı

djpires
09-02-2010, 17:46   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
174 mesaj

arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim o yüzden en uygun bölüm olarak burayı seçtim
ben aslında programcı olmak istiyordum bu konuda bilgisayar hocamdan bilgi almak istedim o bana programcı olursam kolay kolay iş bulamayacağımı söyledi türkiyede program şirketleri  çok azmış ve mevcut olan şirketlerde deneyimli yazılım mühendislerini işe alıyormuş bana network uzmanı olmamı önerdi 
dolayısıyla kafam karıştı hangisini seçmeliyim?network mü yoksa programcılıkmı
birde network uzmanı nasıl olunur ve ne tür yerlerde çalışır türkiyede bu eğitimi veren kaç tane üniversite var en önemlisi bu üniversiteler kaç puanla öğrenci alıyor bilgisii olan varsa yardımcı olabilirmi

iyi çalışmalar

jazyy
10-02-2010, 23:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
207 mesaj

merhaba
network uzmanı olmak istiyorsanız Cisco sertifikasyon eğitimlerine katılıp sınavlarını geçmeniz
gerekmektedir.üniversitelerden bağımsız olarak bu eğitimleri veren kurumlar var kısa bir
araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.Yazılım mühendisleri neden iş bulamazmış onuda
anlamadım,zira yazılım kısmında çok ihtiyaç. var türkiye şartlarında.bunların tümünden önce
bir teknik üniversite,bilgisayar yada elektrik-elektronik mühendisliği okumaya bakın derim ben
gerisi kolaylıkla karşınıza kendisi gelecektir.başarılar

asesbaşı
12-02-2010, 11:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Dostum Ben network okuyorum be lise4'e gidiyorum network uzmanlığı teknik servis ve şirketin ağ bağlantıları bilgisayaların haberleşmeesi gibi bir çok işi yapar ve işi fiziksel ve mantıksal olarak zor demiyimde sabır ister...

Yazılımsa Türkiyemizde (herzaman Türkiyedeki T büyük yazılır Lütfen dikkat edelim)
Yazılım kısmı en çok revaşta en çok para getiren en çok istenilen alandır senin algoritma bilgin varsa yada lise1 gibi bir konumdaysan daha görmemişsen ilk önce algoritmalar görürsünüz algoritmayı anlarsan kolay gelirse matematiğin iyiyse yazılımcı ol derim vazgeçme başta zor gelir ama gerisi gelir zaten büyük şeyler yapmak için 1 tane yazılımcı genelde o işi yapamaz network uzmanlığı okulu şuanda 2 tane var kıbrıs ve hatayda İTÜ'ye felan açılacak diye duydum ama ülkemizin her yerinde nerdeyse yazılım bölümleri olduğunu biliyorum....
Yani hocanın ne dediği diyil senin ne istediğin önemli pes etme yeterli...!

Kapalı Hesap (158417)
12-02-2010, 13:06   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

network uzmanlığı istiyorsan CCNA yada CCNP eğitimi alman gerekli. bunların üstüüne network eğitimi yoktur! ben MCSE MCSE+S MCSE+M ve CCNA eğitimlerini aldım yalnızca CCNA network ile ilgili. bilgin

operator11
23-02-2010, 20:38   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Ağ işletmenliği dalını tam anlamıyla okuyan bir öğrenci kesinlikle işsiz kalmaz , çünkü çok zor ve sabır isteyen bir iş. Programcılarında işi zor fakat algoritma işi falan basit önemli olan işin uygulama kısmı. Programcıların bile kullandıkları programlar onlara yardımcı olurken ağ işletmenlerine yardımcı bir şey yok. Ayrıca ağ işletmenliği sadece kablo çekmek vs gibi değil , internet dediğimiz tüm dünyanın birbirine bağlı bulunduğu binlerce kablolar ile bağlı ağda router konfigre etmek(ccna) , bir server kurmak , güvenliğini sağlamak , ve ağ kurulmuş bir şirkette aksaklıkları gidermek - sorunları çözmek çok ta kolay bir iş değil kesinlikle.
Tabi ağ işletmenliğinin okulu denildiği gibi 2 adet daha fazla açılmasını ümit ediyorum.

Seçim sana kalmış , Ben lise 2 deyken algoritmam süper olmasına rağmen ağ işletmenliğini seçtim ve mutluyum , diğer algoritması iyi olmayan fakat her ne kadar havası olduğu için (programcı ya ! ) seçtilerse de başarılı olamadılar ki bunu kendi gözlerimle görüyorum.

Seçim senin , tabi seçim yaparken hocalarında görüşlerine başvurmakta fayda var.

cassano238
26-08-2012, 18:02   |  #6  
Yeni Üye
26 mesaj

Kurs anlamında tavsiye istersen bilişim eğitim merkezini önerebilirim bilişim sektorunde hemen hemen tum sertifikaları veriyolar ve subeleşmiş bir kurum.verdiği sertifika da microsoft onaylı hanı heryerde gecerli olan bir sertifikaya da sahip olursun tavsiye debilirim o yuzden.Ama sen yıne de kendını geliştirmeye bakk bu devirde ekmek aslanın agzında ;)

electronicbaba
27-08-2012, 18:43   |  #7  
Yeni Üye
33 mesaj

CCNA de bence çok fazla bilgi vermiyor. yarı yarıya. yarı bilgi temel bilgiler onsuz network diye bir kelime kullanman bile yasak bence. öbür yarısı da cisco aletlerini kullanmasını öğretiyor. başka switch, router gibi aletlerin kendi çalışma ve ayarlama sistemi var onlara benzemiyor cisco nun cihazları.

bence sana önerilen saçmalık. networkde yeterince kişi var. hem sade network bilgi yetmiyor. yazılımcı olarak gelir sevyesi de daha yüksekten başlar.

hellguard46
03-06-2013, 22:41   |  #8  
Taze Üye
6 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Mcitp eğitimini Evinizde de profesyonel egitim setleriylede alabilirsiniz. 

Active Directory Eğitimi
Enterprise Administrator Eğitimi
TCPIP and Networking Eğitimi
Server 2008 Administrator Eğitimi
Application Infrastructure Eğitimi
Network Infrastructure Eğitimi
Hyper-V Eğitimi
Windows 7 Administration Eğitimi
Windows 8 Administration Egitimi
Server 2012 Egitimleri 

hepsi mevcuttur. 

ayrıntılı bilgi için lütfen arayın  ...

Mail : [email]mcitp-mcse@msn.com[/email]
Tel: 0505 336 85 77

Son Düzenleme: hellguard46 ~ 03 Haziran 2013 22:42
Fulltowerx
21-11-2014, 14:32   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

Vektörel Bilişim tavsiye ederim  ben oradan sertifika aldım ve temelimi sağlam attım kendimi geliştirmeye devam ediyorum, iş buldum şuan çalışıyorum

çhip10line
21-11-2014, 16:14   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 113
864 mesaj
Alıntı: Fulltowerx  
Vektörel Bilişim tavsiye ederim  ben oradan sertifika aldım ve temelimi sağlam attım kendimi geliştirmeye devam ediyorum, iş buldum şuan çalışı

konuyu açan arkadaş 2010 yılında açmış, şimdiye kadar 4 yıllık bir üniversite bitirmiştir herhalde...