Merhaba,
Bilgisayarımın görev yöneticisinde NEW.EXE diye bir virüs var bu sürekli sabit şekilde.
Virüs programı sürekli silmekte ama virüs kendini sürekl güncellemekte.
Nasıl silebilirim?
Teşekkürler
Merhaba,
Bilgisayarımın görev yöneticisinde NEW.EXE diye bir virüs var bu sürekli sabit şekilde.
Virüs programı sürekli silmekte ama virüs kendini sürekl güncellemekte.
Nasıl silebilirim?
Teşekkürler
Görev yöneticisi/Servisler kısmını açın.oradan new.exe ismindeki yada açıklamasındaki servisi bulun(Eğer bulamazsanız bu bir trojan değildir).Sonra da bulduğunuz servisi sağtuş>durduru seçerek sonlandırın.
New.exenin klasörünü bulun ve new.exeyi yok edin(Rara atıp bana yollarsanız sevinirim.
Sonra da Window tuşu+R yapın çalıştır penceresine registry yazın.Kayıt defteri açılacak oradan new.exeyi aratın ve bulunan bütün kayıtları silin bilgisayarı yeniden başlatın sorun çözülücektir ;)
en güvenli virüs temizleme işlemi güvenli mod'da yabılır sıkıntı çıkarmıyor yani zorlamıyor kullanıcıyı silme işlemi bitene kadar karperksy remove tool indir güvenli kip te tarat siler.....
teşekkürler, ben pek anlamıyorum. kasperski normal taramada virüsün adını ccrs olarak veriyor. silip tekrar uyarı veri siliyor.
akşama arkadaşla güvenli kipte tekrardan taratacağım. boot yapmak da gerekiyormuş sanırım. combofix yükledim, o da çalışmadı. o sebepten akşama bekleyeceğim, yalnış dosyaları silmemek amacı ile.
Maalesef güvenli modda, kasperski ve spybot silemedi.
Combofix ise çalışmıyor, hata veriyor.
Durum böyle, bu virüsle devam etsek ne sorun olur acaba?
Son olarak virus CPU oranını değiştirmiyor. CPU eskiden nasılsa halan aynı, tek değişiklik görev yöneticisinde gitmeyen ışık simgeli bir NewExe yazısı.
biri beni yardıma çağırdı sanırım ? süper kamil emrinizdedir...
virüslerinizden kurtulamıyor musunuz ? işe gittiğiniz de aklınız pcnizdeki virüste mi kaldı ?
kız arkadaşınızla dolaşırken aklınız hala pcnizde ki virüste mi ? ben ne yapacağım diye kara kara düşünüyor musunuz ?
yine mi format diye hayıflanı yor musunuz ?
işte bunlardan kurtulmanın yolu ;
efendim şimdi eğer virüsü güvenli modda da silemiyorsanız hemen boot edebilen kurtarma anti virüs cdlerinden oluşturmanız lazım ; ama sizin pcde değil mutlaka güvenilir bir pcde ; sizin pcde oluşturursanız cdnin boot sektörüne virüs tecavüz edip ordaki masum boot sektörünü kendi kodu ile değiştirir... kazayla o cd ile taratırsanız sistemi bu seferde pcnizin hddsinin boot sektörünü satın alır arkadaşlar....oraya yerleşir..istediğiniz kadar pcye virüs taraması yapın temizleyin boşuna...her pcyi açtığınızda yine kendini değişik dosyalara bulaştırır.......
boot cd çeşidimiz boldur ; ama crack olupda paralı sürümlerden uzak durun onlardadabir nevi tuzaklar olabilir....
bu yüzden ücretsiz cdden boot edebilen yada usb den boot edebilen versiyonları kullanmak lazım ; ayrıca bu yazılım cdde iken boot edipde yazılımın menüsünden virüs imza databaseini internetten güncelleyebilmeniz lazım.....
bu cdler güncel ethernet kartlarını anakart ethernet çiplerini bağdaştırıcılarını genellikle destekliyor ; eski leride destekliyor.... (bir kaç chip set ethernet kartı hariç)
kısacası cdyi tak ; boot et yazılımı çalıştır ; interneti aç ; ve update yap ; güncelleştirmeler rama yüklenir..... eğer güncelleştirme yapmam derseniz cdyi yüklediğiniz tarihin update dosyaları cd ile beraber geliyor....
hangileri olabilir;
kaspersky rescue cd (ücretsizdir-zaten en başarılı olanlarından-uçan kuşu havada avlıyor -boot sektör virüslerini tanımasa bile size bootda tanımsız yazılım olduğunu bildiriyor.....bir virüs adıyla size durumu söylüyor...
burdan ;
http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk/all?qid=208282173
eğer flash diskten programı çalıştırmak istiyorsanız gereken adımlar ;
http://support.kaspersky.com/vir ... /main?qid=208282163
nasıl kullanacağım ;
boş cd ye indirdiğiniz iso dosyasını nero vb ile yazın ; pcyi cd den boot ettirin ; karşınıza 10 dan geriye sayan bir ekran gelir .. süre bitmeden entera basın ;
sonra dil ekranı english entera bas;
sonra menüsü gelir graphic modu seçin sonra enter ..... eğer grafik modunda siyah ekran hatası alırsanız cdyi yine boot ettirin tekrar menüye gelin grafik mode yerine text modu seçin...
text mode biraz profosyeneldir ; ama ondada bir menü olayı var ; grafik mode çok basittir....
yapacağınız işlem hardiskleri ve bootu taratmak....
harddiskleri taratmak uzun sürer ;
bootu hemen tarar....
bunun o virüsü temizlemesi lazım........
diğer çözümlere gelince ;
eğer ücretsiz sağlanabiliyorsa avast norton avira vb gibi üreticilerin boot cdlerini indirebilirsiniz....