NEXT NAVIGASYON KULLANICI YORUM TEŞEKKÜR İNCELEM

kartalkaya19
20-05-2009, 21:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=515981 sitesinden alınmıştır.
Merhaba Arkadaşlar
Bir cihaz almadan önce epeyce araştırma yapan , satış sonrası desteğe,kullanıcı yorumlarına ,çoğunluk fikrine, memnuniyetine , teşekkürlerine dikkat eden bir insan olarak ;
Hem nextnavigasyon sahibi olmayı düşünen arkadaşlara bir ışık tutması için , hemde ürün yetkililerini,sorumlularını tekrar kutlamak için ; forumlarda konu içinde - mesaj aralarında kalan ve internetteki alışveriş mağazalarında yorum köşelerinde bulunan , nextnavigasyon kullanıcısı arkadaşların teşekkürlerini,yorumlarını bir araya getirmek istedim.Tabiki teşekkürler bunlarla sınırlı değil , ben ancak bir bölümünü derleyebildim.
Bu çalışmayı yapan bir kullanıcı olarak , benim daha öncede ifade ettiğim görüslerimle baslayalım isterseniz.

Kartalkaya19
Sayın Nextnavigasyon Yetkililerine :
Navigasyon almayı düşünenlerin akıllarındaki ilk soru olan ‘’güncelleme kaç para’’sorusuna karşılık,önce 2010 yılı sonuna kadar yaptığız güncellemeyi, şimdi Türkiye’de ilk ve tek olarak 2012 yılı sonuna kadar ücretsiz yaptığız için ;
- Bir nextnavigasyon kullanıcı olarak,her seferinde,acaba yeni sürpriz ne olacak diye heyecanlandırdığınız için ;
- Bu cihazı almana ne gerek vardı diyen arkadaşlarımın,ben kullandıkça ‘’yav acaba bizdemi alsak’’ düşüncelerini hissettirdiğiniz,kıskanmalarını sağladığınız için ;
- Yine,bu cihazı almana ne gerek vardı diyen arkadaşlarımın,şimdi ‘’ yav şu adrese nasıl gidiliyormuş,nextnavigasyon cihazından bir bakıversene’’ diye ayağıma getirttiğiniz için ;
- Teknolojik cihazlara olan düşkünlüğüme,harcadığım paralara kızan yakınlarıma bile,nextnavigasyon ile ilgili hiçbir olumsuz laf söyletmeyip,beni pişman etmediğiniz için ;
- Yollarını hiç bilmediğim ve her gidişimde soğuk terler döktüğüm İstanbul yollarına her girişimde beni arabadaki yol arkadaşlarıma mahcup etmediğiniz için ;
- Biz kullanıcıların sorularına ‘’85 sayfalık klavuzu oku anlarsın’’diye kestirip atmayan,cumartesi pazar demeyip hatta gecenin 2 lerinde bile biz acemilerin sorularına cevap vermeye çalışan,çözüm sunan bir üstad(Sn.Bülent TEKCAN) ve tüm çalışma arkadaşları ile bizi onurlandırdığınız için ;
- Next yetkilileri ile hiçbir tanışıklığım,yüzyüze görüşmüşlüğüm olmamasına rağmen ; Nextnavigasyon ile ilgili olarak söylediğim yazdığım her güzel söze,beğeniye karşılık ‘’ sen firmanın adamımısın ‘’ diye bana cevap yollayan,cihazın iyisinden,satış sonrası böylesine teknik destekten anlamayan,pardon anlamak istemeyen arkadaşlarıda çatlattığınız için size TEŞEKKÜR EDERİM.
EN BAŞTAKİ PATRONDAN TÜM TESTER ARKADAŞLARA KADAR TÜM EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Murat3300
kartalkaya19 arkadaşım yüreğine sağlık, ben de bu hakedilen teşekkürlerine izin verirsen ortak olmak istiyorum. Ve tüm teşekkürlerini kabul ederler ise aynen tüm yüreğimle ben de ayrıca TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Bu kadar güzel ve içtenlikle yazdığınız için de, bir kullanıcı olarak ben de sana teşekkür ediyorum. Saygılar.


Ferudun BAKIRCI
2013 e kadar ücretsiz harita güncellemesi le fiyatı birarada düşünülünce bence en iyi seçenek.
* Öncelikle kasa kalitesi mükemmel. çok sağlam görünüyor,
* Uyduya çok hızlı bağlanıyor ve kesin doğrulukta değerler sunuyor.
* rota hesaplaması çok hızlı
* Yönlendirici ses sorunsuz ve başarılı (bazı navigasyonlarda olduğu gibi garip bir aksanla veya dövecek gibi konuşmuyor)
* iGO8 arayüzü zaten en iyi arayüz
* Başarsoft Haritası ise Türkiyedeki en iyi ve güncel harita.
* ekran kaliteside çok iyi her türlü ışıkta kolayca okunuyor.
* Cam takma aparatı çok kibar ve sağlam.
* ürün kutusu sanki mücevher kutusu gibi. bu kadar özenli kutu görmemiştim.
* 16 GB SD kart destekliyor (çıktığı zaman 32 GB desteğide varmış), onlarca filmi yükleyebilirsiniz
* dahili hoparlörüde yeterli
* Şarz süresi video v.b. de 3 saat civarı.. Ancak navigasyon modunda en fazla 1 saat.
* ANCAK HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ MÜKEMMEL BİR TEKNİK DESTEK. Aldığım ilk gün sorunları çözmemde inanılmaz bir ilgi gösterdiler. Yüksel Elektronikte (üretici firma) BÜLENT bey varken gözünüz arkada kalmasın.


Fatih KULA
Bir navigasyon cihazının sürüş standartımızı yükseltip yükseltmeyeceği endişelerine emek ve ücret ziyanı olur mu düşünceleri eklenerek kara bulutlar gibi aklımıza üşüşürken çıktığımız Anadolu Kavağı test yolculuğundan Zeynep'in güven verici sesiyle mutlu bir şekilde dönüp evimize ulaştık.Geride kalan tek bulutİstanbul semalarından şehri temizleyenler oldu.
Eşimle çaylarımızı yudumlarken bir yandan da Fotonav arşivini yüklediğimiz cihazımıza bakıp iyiki aldık diyoruz.
Bir navigasyon cihazı almada ve bunun Next YE-G 708 olmasında çokca faydalandığımız değerli form üyelerine, başta Bülent Bey olmak üzere teşekkür ederiz.
Düzeyli paylaşımlarınızın takipçisi, elimizden gelirse de katkı yapanı olma ümidimizle, sevgiler, saygılar.

Tuna MARAŞ
Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum her yönü ile harika. İçinde aradığınız her özellik var. Sürekli araba kullananlar için harika, navigasyon haricinde multimedia özellikleri bile yeter. Tavsiye ederim. ( video seyrederken yola bakmayı unutmayın

Hızlıalcom dan alan bir kullanıcı
Sadece şu kadarını söyleyeyim.Benim elektronik eşyalara düşkünlüğüme,harcadığım paraya kızan eşim bile bu cihazı çok sevdi.İçinde bir sürü,müze , alışveriş merkezi,tarihi yer vs bilgisi var.Siz tıklayın cihaz sizi götürsün.veya adres girin , cihaz hemen rotayı çizsin.Biz çok memnun kaldık.
2013 yılına kadar güncelleme,bu ne demek yahu  Yılda 3 güncelleme olsa her biri 50 dolar olsa 12 güncelleme eder,bu da 600$ eder,cihazların bile 2 katı kardayız.Cihazlar bedavaya geliyor resmen


Kamil KAPLAN
cihazımı alalı 2 gün oldu. Harika bi makine. Basit ve kullanışlı menü, ücretsiz güncelleme imkanı, video, mp3, ve daha fazlası. bu tür ürün almak isteyenlere tavsiye ederim


Halis KOÇ
Bu ürünü uzun bir süredir inceliyorum.Kendi sitesinden ve forum sitelerinden takip ediyorum.En kısa sürede almayı düşünüyorum.İzlenimlerim ise çok olumlu.Açıkçası arabamla seyahat etmek,bilmediğim yerlerde sıkıntı oluyordu.Bu cihazı aldıktan sonra,inşallah Türkiyenin har yerini gezmeyi düşünüyorum.Özellikle büyük şehirlerde trafik beni korkutuyordu.Bu korkumu NEXT Navigasyon cihazıyla atacağım.Cihazın teknik özelliklerini ve yazılımını inceledim.Yazılımının sürekli güncel olduğunu gördüm.Ayrıca Turkeyforumda,sağolsun üretici firma yetkilisi Bülent Bey,her türlü sorunda yardımcı oluyor.Almak isteyenlere tavsiye ederim.


Sefa ŞAHİN
Arkadaşlar Next navigasyon cihazımı aldım. gerçekten çok kullanışlı basit ve bir o kadarda gelişmiş bi cihaz. Babama almıştım. Kendisi biraz teknoloji özürlüsüdür ama o bile çözdü.. ve çok memmunuz.


Bekir VURAL
başarsoftun mükemmel haritalaması+igo8 arayüzü+lg lcd ekran ve hızlıal daki mükemmel fiyat bence şu anda alınabilecek en iyi gps(fiyat performans açısından) dün gece sipariş verdim bugün kargoya verilmiş yarın elimde olur diye düşünüyorum.


Serkan TEKER
urun dun elime gecti iscilik bakimindan cok kaliteli bir cihaz ayrica tum ozellikleride anlatildigi gibi navigasyon mp3 fm aktarıcı oyun ve sayamadıgım bircok ozelligi var.


Mustafa Zeki ALBAYRAK
bu cihaz her seyiyle mukemmel kacırmayın derim.yazılımı igo8 ve basarsoft haritası var .her turlu video oynatır.bluetooth unutmamak lazım..yani medya merkezi gibi.goruntusu saglam ve genis ekran olması avantaj.uydu baglantısıda bayagı hızlı..artık kaybolmayacagız.aracınızdan ayıracagınızı sanmıyorum.forumlarda arastırmaları mevcut .bence kacırılmaması gerekir.


Fatih KULA
Next 708 cihazımı geçen hafta aldım. Deneme amaçlı gittiğim yere stres olmadan güvenli bir şekilde ulaşabildim. Gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Internet üzerinden Fotonav paylaşılan yerleri cihaza aktardım. Sesli yönlendirmenin yanı sıra haritadaki viraj ve hız limitleri bilgisi çok işime yarıyor. Eksikliğini duyduğum tek konu taşıma kılıfı oldu. Uygun bir kılıf ve ekran çizilmesine karşı koruyucu aldığımda tamamlanmış olacak.


Hasan Alp İNAN
Ürün sorunsuzca, kısa sürede elime ulaştı. Ürün şu an da piyasa da bulabileceğiniz en iyi teknik desteğe ve güncelleme olanağına sahip ürün. Ürünün kalitesi de göz dolduruyor. 708 modelde Renk meselesini kesinlikle kafanızı takmayın. Ürün oldukça güzel görünmekte.
Ürün kutusu içinden hem cihazın, hem de navigasyon yazılımının Türkçe kullanım kılavuzu çıkmakta. Kolayca ürünü kullanmayı öğrenebiliyorsunuz. Kutu içinde hem araç içi, hem de ev şarj cihazı bulunmakta. Ayrıca usb portu üzerinden de şarj olmakta.
Sözün özü bu fiyata garantili ve 2013e kadar harita güncelleme hakkı ile piyasanın en hesaplı ve mantıklı seçeneği.


Hızlıalcom dan alan bir kullanıcı
Navigasyon cihazlarını araştırırken uzman bir arkadaş hiç aklımda değilken Next markasını önerdi.Forum sitelerinde çok olumlu verilerin yanında yetkili Bülent beyin hızır gibi sorunları çözmesi beni bu markaya yönlendirdi.Marka çok iyi olsa da arkasındaki destek çok önemlidir diye düşünüyorum.Herkese teşekkürler.


Hepsiburdalcom dan alan bir kullanıcı
Ankarada deniyorum. Uydu ile çok çabuk bağlantı kuruyor. FM aktarıcı ile hafızasındaki MP3leri aracın radyosundan dinleyebilirsiniz. Bluetooth bağlantısı ile cep telefonunuzu kullanabilirsiniz. En önemli özelliği bence 3 yıl harita güncelleme imkanı olması, ayrıca haritalar çok ayrıntılı ve güncel. Piyasadaki diğer cihazlarla kıyaslanamaz bile.

Hepsiburdalcom dan alan bir kullanıcı
Next YE-G 708 navigasyon cihazı piyasadaki diğer navigasyon cihazlarından daha ucuz olmasına rağmen son derece kaliteli bir ürün.
Arayüz çok başarılı, gece-gündüz görüntüleri farklı, belli bir km.ye kadar herhangi bir dönüş yoksa kuşbakışı görüntü veriyor.en kısa,en kolay veya en hızlı güzergah seçimi yapabiliyorsunuz.Seçiminize göre yoldayken yakınlardaki benzin istasyonu,eczane vs. önemli yerleri haritada görebiliyorsunuz.Oldukça gelişmiş bir arama özelliği var.
Navigasyon özellikleri haricinde de pek çok kullanışlı özelliği mevcut.Örneğin sd-cardınıza mp3 veya video yükleyebiliyorsunuz.
Kısacası fiyat/performans özelliklerine bakarak tercih edebileceğiniz güzel bir ürün.


İkizler
daha önceki kullandığım cihazla karşılaştırdığimda aradaki özellikle uyduya bağlanma hızının ne demek oldugunu daha yi anladım cihaz gerçekten umduğumdan çok daha iyi çıktı sürekli kullanan biri olarak gerçekten çok iyi cihaza bir bahane bulamadım.asıl görevini gerçekten iyi yapıyor.
cihazın bu kadar iyi olacağını gerçekten tahmin etmiyordum cihaz olarakta gerçekten ben başarılı buldum aldığima pişman olmadım.bu cihazların bize ulaşmasında emeği geçen herkese özellikle de bülent beye gerçekten teşekkürler.


viva56
haftalardır yaptığım araştırmalardan vede incelediğim forumlardan sonra bende hizlial dan next 708 aldım vede sisteme kayıt ettirdim. öncelikle bülent bey e teşekkür etmek istiyorum. yıllardır uydu cihazlarında next markasını kullanıyorum çünkü yazılım güncellemeleri inanılmaz. bülent bey sizin verdiğiniz emek ve desteği takdire şayan buluyorum. siz ve diğer next cihazları için teknik destek ve yazılım veren arkadaşlar next i vazgeçilmez bir marka yaptınız. cihaza gelince tek kelimeyle mükemmel, beklentilerimin tamamını karşılamakta.
bu cihazın Türkiye ye getirilmesinde vede teknik destekte emeği geçen başta büleny bey herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım.


kanka&kanka
Benimde elime dün geçti bayağı karıştırdım hatta olmadı eve gittim evde bile herşeyini karıştırdım sonra döndüm fabrika ayarlarına tertemiz oldu yine...Dediğiniz gibi süper bi alet artık kaybolmaya son

nikolatesla
Bluetooth problemsiz harika çalıştı. Şu an için her şey harika. Dört dörtlük bir makina gibi duruyor. Size tekrar teşekkür ederim.


d0sT
Arkadaşlar selam
Uzun bir süredir bu cihazı bekliyordum. Bugün kavuştum, darısı sizin başınıza. Haritasının harika olduğuna inanıyorum
Cihazla beraber birde 8 gb SDHC kart aldım. FM transmitter'ı fabrikada test ettim. Frekansı 100.5 olarak ayarladım. Bir nokia telefonda yayınları gayet güzel alabildim.
Sonra kaybolmamak için  fabrikadan eve navigasyonla geldim. Her zaman kullandığım yoldan (bana göre en makul) farklı bir rota çizdi. Sanırım en kısa yoldan rota çiziyor.Rota alternatiflerinin yönetilebilir olduğunu biliyorum.

supremum
Next navigasyon cihazlarıyla ilgili konunun tümünü okudum ve bende aranıza katılmaya karar verdim. Bugün NEXT YE-G 708 siparişi verdim.
Bunda cihazın gerçekten iyi olduğuna inanmam ve Sayın Bulent Tekcan'ın konu içindeki yardımcı mesajları etkili oldu. Herhangi bir sorunum ya da sorum karşısında bana her zaman yardımcı olabilecek kişilerin olması gerçekten çok önemliydi...
Beklediğimden daha güzel...
Kutusundan tutunda kuşe kağıda basılmış kullanım klavuzuna kadar küçük dataylar bile iyi düşünülmüş...
Cihazın kasası kesinlikle ucuz görünümlü değil aksine oldukça kaliteli. Kullanım gayet kolay hiç zorluk çekmedim desem yeridir. Menüsü güzel ve kullanışlı. Dokunmatik ekran hassaslığı tam ayarında.

bimer
Forum sayfalarında navigasyon cihazı alıpta destek alamayan muhatap bulamayanları gördükce sizleri takdir ediyorum Allah yar ve yardımcınız olsun

murat3300
Bende YE 828 var. İstanbul daki yollarla benimde sorunlarım vardı. Vardı çünkü artık yok. Cihaza rağmen yolu şaşırsam da cihaz bana inat edip tekrar rota cizip doğru rotaya yönlendiriyor. Harita Başarsoft kesinlikle bu konuda şüpheniz olmasın ki şu anda Türkiye için en kapsamlı haritadır.Cihaza gelince ben 8 GB lık Sd kart aldım. Ama 32 GB kadar desteklendiği söyleniyor. Cihaz navigasyon açısından bence sorunsuz. Tekrar rota hesaplaması kesinlikle yeterince hızlı.Mültimedya fonksiyonları gayet tatmin edici. Bu cihaza rağmen yolu bulamama gibi bir derdin olacağını düşünemiyorum.Teknik destek konusunda konuşmaya bile gerek yok.Ben şu ana kadar kesinlikle memnunum. Yinede son karar size ait.
Cihazın Bluetooth özelliği senin telefonun ile uyumlu ise gayet güzel. Fm Transmeter özelliği radyo frekensının çok yoğun olmadığı yerlerde fena değil bence. Video ve mp3 çalma özelliği gayet iyi. 8 Gb sd kart ile yeteri kadar müziği navigasyon anında bile dinleyebilirsin. Resim gösterme programı iyi.
Fakat tüm bunların yanında en önemlisi navigasyon özelliğidir. Haritası şu an için bence bulabileceğin en iyi haritadır. Cihaz da adres bulma çok kolay. Poi leri arama bence gayet güzel ve kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz.
Sesli yöndirmesi gayet anlaşılır. Müzik sesi de bence gayet iyi. Ekranın 4,3 inç olması ayrı bir avantaj. Çünkü navigasyon esnasın da arada bir de olsa ekrana bakmak gerekebilir. Cihazın sd kartına ikinci bir yazılım kurabilme imkanınız da var.

supremum
Vay be nereden nereye...
Bu cihazla alt yazılı filmleri izleyebileceğimi hiç düşünmemiştim. Bu çok iyi oldu. 8gb hafızalı bir kart epey film sığacak.
Düşünenlerden, geliştirenlerden, yapanlardan, yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

hamsikuşu
2 gün oldu, internetten aldım.Kutuyu açınca şaşırdım, son güncelleme yapılmış, son harita versiyonu yüklenmiş. Şimdiye kadar her aşamada her şey olağanüstü güzel.
Kullanma kılavuzundaki uyarıya inat, anten arkada tavanda olan station wagon araçta bile FM vericisi harika çalışıyor

LEDA P.
Merhaba;
Dun itibari ile bende Next G 828 siparisi verdim.Bu forumda basta Bulent Bey olmak uzere katkisi bulunan herkese tesekkur ederim.


morcun
Arkadaşlar az önce 828 modelini internetten satın aldım, inşallah elime en kısa sürede geçer. Şunu belirtmek istiyorumki bu ürünü almadan önce biçok yerli, yabancı modeli araştırdım ve gerek igo8 yazılımı gerekse başarsoftun verdiği harita desteği ve gereksede next in türkiyede önü çeken yazılım desteği, cihazı seçmemde büyük etken oldu. Şunuda belirtmeliyimki Bülent beyin ürün konusundaki türkiye şartlarında örneğine az rastlanır alakası ve desteğide benim ürünü satın almamda çok büyük etken oldu, inşallah bülent bey gibi çalışanları olan yerli üreticiler çuğalırda artık kaliteli ürün alacağız diye paramızı yabancılara kaptırmayız.

bser77
Herkese merhabalar.
Bu forum sitesini zevkle takip ediyorum ve NEXT YE G 828 aldım. Yeni aldığım için sürekli cihazı öğrenmeye çalışıyorum. Bence çok güzel bir cihaz emeği geçenlere çok teşekkürler.

kartalkaya19
Merhaba Arkadaslarim
Forumdaki benim icin birbirinden değerli yazilari inceleyip , halen karar verme sürecinde olan gelecegin müstakbel NEXT navigasyon kullanıcıları ; Bence daha fazla beklemeden ve düsünmeden bu güzel aileye sizde ortak olun.Gördünüz iste bir konuda yardım istiyorsunuz hemen kullanıcı arkadaslar bilgilerini sizle paylaşıyorlar.Teknik konularda üstadlar hemen devreye giriyor. Ben bir sey almadan önce kılıkırk yaran , haftalarca hatta aylarca arastırma yapan biriyim( bu yüzden çevremdekileride bazen bunalttığım olur) ve bu arastırmalarım sonucundada NEXT YE G 828 cihazimi aldım.
Belki icinizden paramız olsada alsak diyorsunuz ama bir düsünün bazen öyle luzumsuz şeylere para harcıyoruzki .Oysaki günümüzde bu cihazlar ( NEXT navigasyon gibi bir çok ihtiyacı karşılayan cihazlar ) artık lüzumsuz değil ihtiyaç olmaya başladı.Özellikle şu günlerde ürünü indirimli veren uzun taksitlere bölen siteler mevcut kaçırmayın.

antibody
ilk izlenimlerim gayet olumlu. çok fazla soracak birşey yok çünkü her soruma forumdan cevap bulabildim. bu cihazı almama buradaki üstad arkadaşların büyük katkısı oldu. herkese çok teşekkürler.

palet57
Yaklaşık 10 günlük araştırmadan sonra ,şans eseri bu forumdaki yazıları okudum.Bülent Bey ve diğer arkadaşların açıklamalarıı ,konuya yaklaşımlarını görünce Next ön plana çıktı. Sonuçta,G 708 ile aranızdayım.Foruma katkısı olan herkese saygılar.

kartalkaya19
Tekrar Merhaba Sevgili arkadaslar ve Bület Üstadim
Bencede bu güzel üçlü ile (Cihaz+Yazılım+Harita üçlüsü ) birlikte işin en güzel tarafı , satış sonrası mükemmel destek ve bu güzel forumdaki paylaşım yarışı. Cihazımı aldığım günden beri , kullanım ile ilgili olarak bu forumdan okadar güzel şeyler öğrendimki.Kullanım klavuzuna ilk baktığımda korkmuştum, ben bu aleti nasıl çözeceğim diye ama aklıma takılanları bu forumda yazınca imdadıma sizler yetiştiniz.Herkese çok teşekkürler ediyorum.
Cihazımın hem harita hemde sesli yönlendirmesi ile Bursa'dan Istanbul'a hic bilmedigim adreslere cok rahat gittim.Bence sesli yönlendirmeside harika.100 metre sonra sağa döneceksiniz dediginde anlıyorsunki saga yanasmalıyım.Veya 8 km düz devam edeceksin dediginde , her hangi bir dönemece girmeyecegini bildiginden için rahat yolun solundan devam ediyorsun.Sağa ve sola dönmek gerektiginde seni muhakkak önceden sesli olarak uyarıyor.Ekrandada zaten görüyorsun.

cure
Sn kartalkaya,
Senin kadar next 828'ini seven birisi görmedim gerçekten. Sendeki bu heyacanı görüp te cihazı almamak imkansız.Ben de forumu bir süredir takip ediyorum tabii Bülent Bey i de. Kendisini de burdan kutluyorum bize verdiği desteklerden dolayı.Umarım birgün kendisiyle tanışırız.
Velhasıl bende internetten 828 i bugün sipariş ettim. Aslında 708 alacaktım ama birkaç elektronik deneyiminden sonra son teknolojinin önemli olduğunu gördüm ve 828 i sipariş ettim.


kartalkaya19
Sn.Cure
Öncelikle Next navigasyon kullanıcıları dünyasına hoş geldiniz.İNŞALLAH cihazınızı sevdiklerinizle birlikte , keyifle kullanırsınız.Ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı göreceksiniz.Lütfen cihazınızı kullandıkça , sorularınızı,deneyimlerinizi,incelemelerinizi bizimle paylaşın.Bu forumdaki paylaşımlar , yardımlaşmalar ile bir çok şey öğreniliyor.Her seferinde bu forumu bakalım bu gün ustalardan ne öğreneceğim diye açıyorum.Tüm emeği geçenlere , yenilikleri kovalayanlara , böyle güzellikler ile bizi buluşturanlara SELAM OLSUN.Tekrar cihazınızı güle güle kullanmanızı diliyorum.
Saygılar,

dydreamer
seviyorum ben gps imi ya iyiki gidip başka marka almamışım gerçi daha önce hiç gps kullanmadım başka markaları kötülemek istemem ama çok kısa sürede alıştım 708 ime teknik destegi yeter istanbula geldigimde 708imi bi bozıyımda bülent beyle gidip tanışalım.

viva56
yaklaşık 1 aydır next 708 kullanmaktayım cihazı enine boyuna ve hertürlü navigasyon programını kullanarak test ettim. bu bir ay boyunca inanın cihaz bir kere bile çökmedi. aynı zamanda birkaç farklı cihazıda test ettim. gerçekten başta bülent bey ve ekibini tekrar tebrik ediyorum çok stabil bir navigasyon cihazı piyasaya kazandırdınız.


K_MURAT
Merhaba Arkadaşlar,
Burası benim için ilk forum üyeliğim ve ilk mesajım. Sürç-ü lisan ettiysem affola.
İlk navigasyon almaya karar verdiğimde elektro marketlere gittim. Modelleri yakından görüp, harita ve menü yapılarını incelemeye başladım. Teknik bir bilgim yoktu. Sadece cihazları karıştırarak fikir sahibi olmak istiyordum. Bir gün arkadaşım Next'in navigasyonunun reklamını görmüş, bana haber verdi. Bende internette Next'in sitesinden modeller hakkında bilgi topladım. Elektro marketlerde inceleme imkanı bulamadığım için site üzerinden incelemeye aldım. Arama motorundan da sizin konunuza ulaştım ve konunun ilk mesajından beri takip ediyorum. Bülent bey ve diğer arkadaşlar desteklerini esirgemiyorlar. Sağolsunlar, varolsunlar, ellerine sağlık. Haritanın ücretsiz güncellenme olanağı, cihazın teknik özellikleri, yeniliklere açık olması ( sd karta yüklenebilen programlar, yurtdışı haritalarının yüklenebilmesi vs...) ve benim için en önemli olanı teknik desteğinin tam olması. Next'in köklü bir firma oluşunu bildiğim ve markanın bir kaç ürününü kullandığım için, hele şükür Next YE-G 828 almakya karar verdim. Bir cumartesi YE-G 828 modelini aldım. Evimde bilgisayarım olmadığından güncelleme işlemleri için pazartesi sabah cihazı aldığım firmaya bıraktım. Onlar da cihazı Perpa'ya göndermişler. Bülent beye teşekkür ederim, cihazımı güncellemiş. Bülent bey cihazı internetten kayıt ettirmemi söylemiş, kayıt işlemi tamam.
Cihazı cumartesi, pazar epey karıştırdım. Evde kullanmama rağmen uydu bağlantı performansını beğendim. Bu arada belirteyim, oturduğum daire 5.Katta. Gökyüzüne yakın. Gökyüzüne yakın ama evin camlara uzak mesafelerinde dolanmama rağmen uydu bağlantısı güzel.

K_MURAT
Üç gündür 708 modelini kullanma şansım oldu. Uydu bağlantı hızı gayet iyi. İlk başlarda sesli yönlendirmelerde sola veya sağa dönüşlerde tereddütler yaşadım. Ama eş zamanlı haritadan da kontrol ederek bu sorun aşılabiliyor

kocak519
Ürün harika, hem navigasyonu, hem arayüzü, hem multimadia sı ..... tam anlamıyla A Kalite bi ürün, iyiki next almışım. Ayrıca sadece ürün olarak değil satış sonrası destek de mükemmel. Yani üründen beklediğimin çok üzerinde performans aldım.

muratatay16
merhaba bülent bey
3 gün önce sipariş ettiğim YE-G 708 cihazımı kullanıyorum, kavşak çıkışlarındaki terreddütlerim haricinde cihazı sorunsuz ve kolay bi şekilde kullandım ama onada alıştım diyebilirim..
ayrıca satış sonrası böyle bir hizmet vermeniz şahane bi olay tüm sayfaları okudum ve cihazı içim cok rahat bi şekilde sipariş ettim, bu forumun hangi cihazı alacağına karar veremeyen arkadaşların kararında büyük etkisi var size ve tüm paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler

technx59
ben de hangi navigasyon cihazını almam gerektiğini bilemiyordum.Araştırırken bu siteyi buldum,sitedeki yazıları okuyunca kesinlikle Next dedim.Sebebi sadece cihazı almakla iş bitmiyor.Cihazın kullandığı yazılım, harita ve bunların güncelleştirmelerine kolayca ulaşabilmek çok önemli.Next bu konuda 2012 sonuna kadar ücretsiz güncelleştirme garantisi veriyor.Ben aldığımdan beri 2 sefer yazılım ve harita güncelleştirmesi yükledim.Bu forumda şu marka iyidir bu marka iyidir tartışması olmadığını biliyorum.O sebeple size forumdaki yazıları dikkatlice okumanızı okudukça cihazın arkasındaki güçlü donanımı, yazılım desteğini ve aklınıza gelebilecek her tür sorunda size cevap vermeye hazır başta Bülent Bey ve deneyimli kullanıcılardan oluşan bu forumun gücünü görmenizi kararınızı ondan sonra vermenizi dilerim.Next'i aldığınızda bu konudaki en iyi navigasyon yazılımı olan IGO 8.3 sürümü ve Türkiye için en iyi harita sağlayıcı firma olan Başarsoft firmasının haritalarını kullanacaksınız.
Aramızda bir 828 alıp ta pişman olan yok.Tersine hergün iyi ki 828 almışız diyoruz.İyice araştırıp sizin için en uygun cihazı seçmeniz dileklerimle..Hoşçakalın.

kartalkaya19
[yakında istanbula gideceğim kendini orada gösterecek cihazımız. Hiç yol bilmiyorum bakalım beni istediğim yere götürebilecek mi?[/quote]
Merhaba enerji78
Ben de İstanbul'u hiç bilmeyen birisiydim.Ama inan bu cihaz sayesinde , cihazim biliyorya yeter diyorum.Çünki beni bu güne kadar Bursa'dan kalkıp , İstanbul'a gittiğim adreslerde hiç şaşırtmadı.Pardon evine misafir gittiğim arkadaşımı şaşırttı.Çünki , onun bile bilmediği sokaklardan ve onu bile hayrete düşürecek bir kısa zamanda hedefe vardık.
Cihazınızı sağlıcakla kullanın.Herkese saygılar.


Ikizler
Herkese günaydın şu navigasyon alacak olanları bu foruma yönlendirebilseydik emin olun kimse başka cihaz almazdı herhalde profösör Bülentbey yine yaptı yapacağını harita güncellemeleriyle cihazlar neredeyse bize bedavaya gelecek.

Gurhan36
sonuna kadar verdiğim para helal olsun.

Cezmi33
Arkadaşlar herkese selamlar. Saat 17:00'da makinemi alıp geldim. 708 modelini aldım Burada olmak çok güzel. Cihazın arkasında güvenilir bir firmanın, Cihazına sahip çıkan bir firmanın olduğunu bilmek çok güzel
Cihazı bugün arabaya taktım ve deneme amaçlı hedefler seçip gezmeye başladım. Muhteşem gerçekten muhteşem. Çarşının ortasında ara sokaklardaki devlet dairesine oyle bir gittik ki en kısa yoldan ve tam onune gelerek. O kadar hoşlandım ki bu işten 50 milyonluk benzin yaktım ya sırf denemk için. Oradan oraya git gel yaptım. Helal olsun vallaha ya. Yapın kardeş Türk malı yapın alalım istendimi ne guzel yapılıyor. Turk mühendislerinin emeği var fason marka yapıştırması değil. Tebrik ediyorum

Crinox
Slm arkadaslar, ben de dayanismaniza dayanamayip bir 708 siparis verdim
cihazin teknik desteginin iyi olmasi, beni bu karari almamdaki en buyuk etken oldu.

Kartalkaya19
Sn. crinox ; Sn.cezmi33
Bu güzel aileye,düzeyli seviyeli ama herzaman sıcak,paylaşımcı,yardımsever bu güzel gruba ,NextNavi Club'a HOŞ GELDİNİZ.
Sevdiklerinizle birlikte Sağlıklı , mutlu , hayırlı bol Nextnavigasyonlu yolculuklar diliyorum.

Zarifoğlu
Yav ne güzel bir forum böyle.
Bir arkadaşımız soru soruyor,hemen akabinde başka bir arkadaşımız sorusunun yanıtını veriyor.Yanıt sonucunda , soruyu soran arkadas hemen tesekkür ediyor.Bravooooooooo.İyi ki buradayım.İyiki Nextnavigasyon sahibiyim.
Kartalkaya19 arkadasın ; Fotonav konusu altında yazdığı ;
Düzeyli , seviyeli ama bir o kadar da sıcak , paylaşıma açık , yardımlaşmayı seven forumdaki bütün dostlara Saygı ve Sevgilerimle dileklerine bende aynen sonuna kadar katılıyorum.ve bu güzel arkadaşların dahada çoğalmasını , bu güzellikleri daha fazla kişinin paylaşmasını diliyorum. Demagoji ( Laf kalabalığı ) yapmıyorum.Gerçekleri söylüyorum.

Berkcaan
goruslerınıze aynen katılıyorum. ben henuz cıhazımı sıparıs etmedım. ama next olmasında kesınlıkle kararlıyım. bu kararı olmamda next kalıtesı altında 2012 yılı sonuna kadar ucretsız harıta guncellemesı oldugu kadar bu forumda bılgılı ve bılgıyı paylaşan ınsanların bulunması ve cıhazın yaratıcısı bulent beyın her sanıye bızlerle olması etkili oldu. Bilgi evrenseldir ve paylaşıldıkça değerlidir.

Azzurami
ambalajından, plastik malzemesine benim tahmin ettiğimden çok daha kaliteli ve özenli hazırlanmış bir cihazla karşılaştım. Cihazın kendi fonksiyonlarıyla ilgili zaten açıklama yapılmıştı, müzik, resim, film, notebook, kamera, transmitter (bluetooth deneyemedim) vs başarılı bir şekilde çalışıyor. 4GB sd kart taktım herhangi bir problemle karşılaşmadan pc den cihaza attığım dosyaları (müzik, resim) cihaz gördü ve çalıştırdı. İlginç bir şekilde bu boyutta bir cihazdan beklenmeyecek kadar güzel ses çıkışı var.

Asıl cihaz alma sebebim olan navigasyon kısmında ise teorik olarak zaten IGO8 ve Basarsoft kullandığı için belli bir standardın üstünde. Henüz navi kısmını uzun süre deneme şansım olmadı, ama uydulara çok çok kısa bir süre içinde bağlandı (sanırım 7 saniye civarında), verdiğim rotaları çok hızlı bir şekilde hesapladı.
cihaz olarak beklediğim kalitenin daha üstünde. Şahsi görüşüm gerçekten iyi iş başarmışlar.
Araç üzerinde deneme sonuçları da olumlu. Ankara'da 3 ayrı nokta hedef seçilerek iş gereği toplam 2 saatlik tur sırasında bir problem çıkmadı. Cihaz ekranı günes altında bile parlak ve net, igo ve basarsoft kombinasyonu başarılı.
Cihazın cama monte edilmesini sağlayan tutacak aparatı sağlam ve rigid. Yol sarsıntısı sırasında sallanma yapmıyor, açı ayar seçenekleri sıkıntı yaratmıyor.
FM transmitter ile yaptığım deneme de olumlu sonuç verdi. SD karta attığım mp3 leri arabanın radyosuna aktarıp var olan ses sisteminden sanki radyo yayınıymış gibi dinleyebiliyorum. Aynı zamanda arka planda navigasyon rota konuışmalarıda aktarılıyor. Cihazda bir ana ses ayarı ve her bölümün kendi ayrı ses ayarı olduğu için müzik sesini ve navi sesini istediğiniz şekilde ayarlıyabiliyıosunuz. Sanki radyoda bir program yayınında fonda DJ konuşuyormuş gibi oluyor  

GÖKHANK
Ben yaklaşık 15 gün önce hızlıal.com dan NEXT G828 aldım.1 gün içinde sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.Kısacası bu alışverişten çok memnun kaldım.Ayrıca cihazdanda çok memnunum geçen gün İstanbul'da bir yakınıma kolayca , kimseye adres sormadan ulaşmamı sağladı.Yarın yine kısmetse Istanbul'dayım.Artık İstanbul yollarında kaybolmaktan korkmuyorum. ve NEXT in kullanıcılarına yapacağı güzel sürprizi heyecanla bekliyorum.

gokhanarel
Herkeze selamlar.. Yaklaşık 3 haftadır bu forumu takip ediyorum. Sonunda karar verdim ve 828 aldım 1 haftadır kullanıyorum...
Cihazı almadan önce aklımda birkaç soru işareti vardı ancak kullanınca farketim ki bu forumda yazanlar tamamen cihazı anlatıyor.
Bu cihazı almaya karar vermeme sebep olan nedenleri kısaca yazmak istiyorum.
1. Gördüm ki IGO8 en iyi navigasyon yazılımı.
2. Next 828 benim aradığım özellikleri karşılıyordu (708 de karşılıyor, bt ve kamera benim için gerekmiyor ama 828'in tipi harika)
3. Bu forumdaki sıcak iletişim ortamı ve destek.
4. Internette aradım ama Next Navigasyon ile ilgili tek bir şikayet bulamadım.
Ve sonunda 828'imi aldım.
Her özelliği bu forumda anlatıldığı gibi.
Her özelliğini henüz kullanmadım ama şuana kadar bir problem ile karşılaşmadım. Kalitesi ve kullanımı beni tam olarak tatmin etti
Bu cihazı üreterek özverili desteği ile katma değer yaratan herkeze özellikle Bülent beye ülkemizin şu zor günlerinde beni gururlandırdıkları için çok teşekkür ederim. Next Navigasyonun yurtdışı forumlarda tartışıldığını görmek çok güzel olacak.

alperekenek
Slm next kullanıcıları.
yaklaşık 15 gündür aralıklı olarak bu siteyi takip ediyorum çok faydalı ve o kadar hoşuma gittiki almak istediğim markayı bırakıp next 708 siparişi verdim bende foruma katılacağım ve bülent beye ve diğer üyelere umarım saçma sorular sormam. herkese iyi günler

Bulent Tekcan
Sorunun saçması olmaz bizim için,paylaşım ve dostluk ortamına hoş geldiniz.
Sevgiler

vnext
Herkese selam bugun 708 imi aldım
sızlerın bu forumdaki yardımlarınızı gorunce 1 gun ıcınde karar vererek
cıhazı aldım. Sımdıden cok tesekkürler
bende bugun manısa ızmır arası ve ızmır sehır ıcınde denedım ılk olarak.. neredeyse %99 uyumlu yollarla..
işim geregı (tıbbı mumessıl) bır cok kısı ıle gun ıcınde gorusuyorum. bugun kendı ılacımdan cok next cıhazı sattım dıyebılırım. dr eczacı ve mumessıl arkadaslara cıhazı anlata anlata bıtıremedım. (dogruları soyledım sadece
ve bu ısın arkasında bulent beyın destegının olmasının onemınıde herkese bahsettım.

stelyakar
Merhabalar,
Uzun araştırmalarımdan sonra ben de yaklaşık olarak 1 hafta önce Next YE-G 828 sahibi oldum.
Cihazı güncelledikten sonra kullanımda bariz bir farklılık hissetmek güzeldi :
şimdilik görüşlerimi belirteyim
1. Cihaz güzel ve kullanışlı. (Açma - kapatma ve kamera tuşu çok hoşuma gitti
2. Aksesuarlar da aynı şekilde iyi. (Ürünün ambalajı, kalitesini gösteren önemli bir özelliktir )
3. IGO8'e alışmaya çalışıyorum. Görsellik olarak beğendim, ihtiyaçlarıma fazlasıyla cevap veriyor. Skin kullanmayı şimdilik düşünmüyorum (kullanıcı geridönüşleri bunda etkili oldu) biraz daha pişmeyi bekleyeceğim.
4. gerçekten güzel bir harita olmuş, POI'leriyle birlikte. Buradan Başarsoft'a da tebrikler.
NEXT, NavNGo ve Başarsoft tezgahlarından güzel bir ürün çıkmış. Emeği geçen herkese buradan tebrikler ve de teşekkürler.
Tabiki en büyük tebrik ve teşekkür Sn. Bülent Tekcan'a !!!
Antalya'dan sevgiler.

hainan
İyi günler
Bülent bey dün ilk defa cihazımı (YE-G 708) kullanma fırsatı buldum, farklı rotalar denedim, şehir içi mekan aradım, hepsinde de başarılı oldum; gerçekten güzel iş çıkartılmış. Dikkatimi çeken birkaç unsurdan bahsetmek istiyorum

feridunb
Bugün bir internet sitesinden aldığım 708 modeli ekime geçti.
kablolarının ve cihazın poşetleri ya çıkartılmış veyahut açılmış durumdaydı, ama cihazda kullanım izi yoktu.
Yüksel elektroniği aradım, Bülent bey ile konuştum, telefonumu aldı ve bir kaç dakika sonra geri döndü.
cihazın kullanılmamış olduğunu, kutu açılmasının internet sitesinden kaynaklanabileceğini ancak içimin rahat etmesi için İster Ankara'da haber verdiği bir yetkili satıcıdan hemen değiştirebileceğimi, istersem de kargo ile ürünü kendisine gönderip değişimin kendilerince yapılabileceğini belirtti.
Şaşırmadım dersem yalan olur. bu kadar içten bir ilgi ile karşılaşacağımı ummuyordum.
Yetkili satıcıya gittim, beni bekliyordu.. Yeni bir cihaz getirdiler.. ancak oradaki güven ortamıda beni etkiledi ve cihazı değiştirip, o iyi insanlara ve bülent beye ek bir külfet getirmek istemedim. ve değiştirmeden kendi cihazımla geri döndüm.
Hiç bir markayı tercih ettiğim için bu kadar memnun olmamıştım.
Bülent bey size ilginiz için çok teşekkür ediyorum.


Bulent Tekcan
NaviClub ortamımıza daha doğrusu dostluk ortamımıza hoş geldiniz. yukarıda yazdıklarınız yapılması gerekenlerdi,ancak nazik mesajınız için teşekkür ederim.
Sevgiler

sissente
Herkese selamlar.
Bu akşam ve bu saat itibari ile 828 ve 16gb. SD kart siparişi verdim. Çok kararsız kaldım 708 mi 828 mi diye. Neticede almışken bir kere al, alıyorsanda en özelliklisini al mantığımla 828 de karar kıldım. Bluetooth kulaklığım olmasına rağmen cihazdan konuşuyor olmak daha farklı.Kamera olması ve video çekiyor olmamda sürekli araçta olan bir kişi olarak cazip geldi bana.
Neyse heyecanla bekliyorum. Cihazı alma nedenim daha doğrusu Next te karar kılma nedenim ise sağolsun Bülent bey oldu.Kendisi gerçekten zor bir iş yapıyor. Aynı sorulara defalarca cevap yazmak çok güç olmalı. Kendisine Allah kolaylık versin diyorum.
Tabii ki cihazda mükemmel ama forumlara dalıp içinde gezerken Next kullanıcılarının ve firmanın ve Bülent beyin yaklaşımını görünce bu cihaz size güven veriyor.
Yarın elime alıp denediğimde inşallah beklediğimle karşılaşırım.
Ve 4 yaşındaki kızım buna en çok sevinen olacak. Sanırım yolculuk boyunca çizgifilm seyredebilecek. Biz de onun uzun yollarda cırcır böceği gibi susmadan konuşmasından kurtulabileceğiz.
Tekrar görüşebilmek dileğiyle
Sevgiler

zarifoğlu
Güzel Üstad
Güzel Arkadaşlar
Güzel Cihaz
Herkese Merhaba
828 ile aranızdayım
Bende varım bendeeee

BronzeMoon311
Herkese merhaba,
Ben de Next 708 Navigasyon cihazı aldım. Üstünde güncel yazılımlar yüklü olarak geldi. Çok memnun olduğumu söylemeliyim.Başta Bülent Bey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum..


screech
valla bu alet süpermiş ya iyi ki aldım. az önce balkondan gps bağlantı hızını denedim ya 15 saniyede bağlandı beklediğimdende hızlı hemde balkondan bina 11 katlı ben 6. katta. plastik kalitesi mükemmel şimdi kurcalamaya başlıorum

technx59
Yeni kullanacak arkadaşlara bir tavsiye:
Cihazı ilk etapta zaten bildiğimiz yerlerde test ederken gücünü iyi algılayamıyoruz.Eğer hiç bilmediğiniz bir yeri hele bir de örneğin İstanbul gibi karışık bir şehirde aadığınızda ve oraya cihazınız sayesinde sanki 40 yıldır o şehirde yaşıyan biriymişçesine rahat ulaştığınızda işte o zaman çok daha keyif alıyor,navigasyon aleti almakla ne kadar iyi ettiğinizi anlıyor ve cihazınızı daha çok seviyorsunuz.
Benden tavsiye en kısa zamanda hiç bilmediğiniz bir yerlere giderek test edin.Daha doğrusu bırakın Next cihazınız alsın sizi götürsün..Sevgilerimle.

İKİZLER
Herkese iyi akşamlar ben 828 kullanıyorum harici antende kullanmıyorum fransız arabalarında atermik cam olduğunu söylüyorlar renault ve cıtroen markalarda bağlantıda sorun yaşandığını çok okudum ama bende megane ıı var kardeşimde clio var ben cihazı hergün kullanıyorum ama iki araçtada ben sorun yaşamadım ayrıca ford focus ford connect cıtroen berlingo arasıra bu araçlardada kullandım bağlantıda ben sorun yaşamadım.
saygılar.


Djdigy arkadaşımızın Next YE G828 İncelemesi
Hangi Navigasyon cihazını almalıyım?Hangisi daha iyi ? Uyduları rahat buluyor mu? Video gösteriyor mu? Bluetooth özelliği var mı? .... Kafanızdaki sorular uzayıp gitmeden size cevap niteliğinde bir ürün tanıtayım...
İncelemenin içeriği, navigasyon cihazlarının genel özelliklerini,navigasyonun ne olduğunu kapsamaktan ziyade Next ‘in bu ürününün piyasadaki diğer cihazlarla bir karşılaştırması niteliğinde olcaktır.
Next YE-G828 Bir alt modeli olan Next YE-G 708 farkları ise Bluetooth,Kamera ve dış görünüş farkıdır sadece. Menü sistemi,kullanımı ve teknolojisi birebir aynıdır. Hemen genel özelliklere bir göz atalım.
Genel özellikler:
İşlemci: Samsung S3C2440A 400Mhz , FLASH 1GB, SDRAM 64M.
LCD Ekran: LG marka 4.3 Inch (10.92 cm) 16:9 TFT Dokunmatik LCD, Çözünürlük 480*272 16 bit.
GPS Yonga seti: Yeni jenerasyon SiRFIII GPS yonga seti (20 paralel kanal).İlave harici anten çıkışlı yüksek hassasiyetli gömülü GPS anteni. Waas+Egnos (SBAS/DGPS) destekli.İlave harici anten çıkışlı yüksek hassasiyetli gömülü GPS anteni (YE-G 828 modelinde)
Time To First Fix2 Desteği: SIFv2.1 Yeni geliştirilen SiRFInstantFixII ile uydulara bağlanma hızı en hızlı sürede gerçekleşir.

Video Gösterici: MPEG4, DivX, Xvid, MPEG2, MPEG.
Müzik Çalıcı: WMA, MP3, WAV formatlarını destekler.
Fotoğraf: JPG, GIF, BMP, TIFF formatlarını destekler.
E-Kitap: TXT formatını destekler.

Oyunlar: LLK, Box, Ball, Block oyunları mevcuttur.
Sistem Ayarları: Arka Aydınlatma/Ses/Güç Yöneticisi/Sistem Bilgisi.
İşlem Arayüzü: Işığa hassas kendinden ayarlı arka aydınlatma, LCD dokunmatik ekran, Güç düğmesi, Ayar düğmesi.

Güvenlik: 4 haneli şifre koruma sistemi mevcuttur.
USB Bağlantısı: Akım girişli mini USB soketli USB 1.1.
İlave Depolama: 32 GB’a kadar SD/SDHC kart kullanabilen SD/MMC kart girişi.
ses: Dahili hoparlör/ Stereo kulaklık çıkışı/ Mikrofon/ FM ses aktarıcı.
FM Aktarıcı: 78-108 Mhz aralığında ses aktarımı (Cihazın tüm seslerini aktarır,Navigasyon sırasında Müzik dinleyebilirsiniz).
Dahili Pil: Dahili 1000mAH Lion Polimer Pil, Mini USB çıkışlı kırmızı-yeşil LED göstergeli 5V DC adaptörü.Ortalama 2-4 saat çalışma süresi.
Kamera: (YE-G 828 modelinde) 2MP kamera sayesinde hem resim hemde kamera çekimi yapabilirsiniz.Çekilen resimlere koordinat kaydı yapar. Fotonav özelliği vardır.
Haberleşme: (YE-G 828 modelinde) Bluetooth özelliği mevcutur.
Standart Ekipmanlar: Araç montaj ayağı, Araç şarj adaptörü, 110-220V şarj adaptörü, USB kablosu, dokunma kalemi.
2.Navigasyon Yazılımı Kullanımı: Uyumlu 2. bir navigasyon yazılımını SD kartta çalıştırabilirsiniz.(SD kart ve 2.Navigasyon yazılımı ürüne dahil değildir!)
Navigasyon Yazılımı: Next Navigator 8.3 (NavNGo iGO8.3) kullanım rahatlığınız için dahili 1GB hafızada sunulmuştur.
Harita: Cihazda Başarsoft 2008.10 Türkiye Haritası yer almaktadır.
Güncelleme Süresi: Türkiye Haritası 2012 yılı sonuna kadar ücretsiz güncellemeye sahiptir.
Sertifikalar: Tüm cihazlar CE ,RoHS ve FCC onaylı olup Microsoft WindowsCE Core 5.0 lisansı ile gelmektedir.
Ek Özellikler: Çizim yapılabilen Not Defteri,Kronometre,Hesap Makinası ve uyumlu ufak yazılımlarınızı çalıştırabilieceğiniz bir arayüze sahiptir.

İNCELEME
Ben size burda uzun uzun her özelliği teknik detaylarıyla anlatmak yerine cihazı alıp kullanma sürecimi anlatırsam sanırım daha faydalı olacaktır.Cihazın videosu ise kendi çekimimdir.Kullanım ve menüler hakkında kafanızda soru kalmayacağını umuyorum.
Navigasyon cihazının kutusu zaten ilk anda karşı karşıya olduğunuz şeyin sıradan bir cihaz olmadığını fazlasıyla belli ediyor.Cihazın beyaz kutusunun kapağını açıyorum....Ne beklersiniz? Hayır cihaz çıkmıyor...Önünüze özenle düşünülmüş,emek sarfedilmiş kalın bir kutu çıkıyor...Aynen bir kitap gibi...iki yana açıyorsunuz...Bir tarafta cihazınız size gülümsüyor...diğer tarafta ise tüm kitapçıklar,garanti belgeniz,igo 8 kullanma klavuzu,usb kablonuz,çakmak adaptörü,araç aparatı ve hatta camı temizlemeniz için özel alkol mendili....Ne kadar ince düşünülmüş bir detay....

Cihazı elime aldığımda kasasının sağlamlığı hemen dikkatimi çekti...Daha önce incelediğim cihazlarda hemen kırılacak gibi esnemeler olurdu...Bu ise o kadar farklı ki... Tüm malzemeler RoHS standardında olduğundan çok kaliteli, dış tarafının gerçekten kaliteli ve çizilmez bir madde olduğunu söylemeliyim...Fotoğraf çekmenize yarayan tuş ve açma-kapama tuşu metal hissi veren çok şık gümüş rengi bir malzemeden imal edilmiş...Kalem yani stylus ise metal bir malzemeden ve çıkarınca uzuyor...Harika bir kalem.
Cihazı açınca karşınıza kayar menü sistemi geliyor.Tüm fonksiyonlar Navigasyon,Oyunlar,Ayarlar,Videolar,Fotoğraflar ...vs.. şeklinde sıralanmış...Tıklayıp istediğiniz fonksiyona hemen ulaşabiliyorsunuz...Ben tabi ki Navigasyona tıkladım
Ben hemen en çok merak ettiğiniz konuya değineyim...Uydu bağlantısı nasıl acaba?
Cihazın saniyeler içinde uyduya bağlanmasını sağlayan SIFv2.1 kendini hemen belli ediyor...En aşağıda video çekip koydum.
Cihazla Başarsoft 2008.10 haritasına sahipsiniz...Benim düşünceme göre Başarsoft gibi yıllarını harita işine vermiş bir firmanın haritası dururken macera aramaya gerek yok...Kullananlar da benimle hemfikirdirler zaten.Gerek haritaların doğruluğu, gerek 3 boyutlu binalar,gerekse zengin içerik Başarsoft’a fark katıyor.Posta kodlarından tutun telefon numaralarına kadar pek çok zengin içerik bu cihazla geliyor...Cihaz 2. bir navigasyon programı da destekleyebiliyor ve size hangisini kullanmak istediğinizi açılışta sorabiliyor...Emin olun Bu fonksiyona ihtiyacınız olmayacak
Cihazın 4.3 ekran olmasının avantajı çok fazla...Geniş bir ekran,ferah bir görünüm... 320x240 çözünürlüklü dar ekranlar yakında kalmaz zaten...
FM verici hoş bir özellik;Çünki aracınızın hoparlörlerine hem müziği hemde navigasyonun uyarı seslerini aktarıyor.Navigasyon sesini dinlediğiniz müziğin arka fonundan duymak güzel bir özellik.
Araca tutunan ayağı o kadar modern ve kullanışlı ki...Açılarını ayarlamak o kadar kolay ki...Araca çok şık oturuyor.Cihazı çıkarıp takmak çocuk oyuncağı...Tek elinizle yapabiliyorsunuz...
Bluetooth sistemi ile bağlıyken ekrandan gelen çağrıyı görebilir,yanıtlayabilir veya diğer işlemleri yapabilirsiniz.Yada POI lerde telefon no'su var ise çevirebilirsiniz,yada istediğiniz bir no'yu da çevirebilirsiniz.
Buna ait durumları navigasyon ekranında gayet açık görebilirsiniz.
Videoları başka cihazlarda olduğu gibi convert etmenize gerek yok...İçine atın ve çalıştırın...Hepsi bu...
Müzikler için de yine aynı şey geçerli.Ayrıca FM aktarımıyla aracınızın hoparlöründen dinleyebilirsiniz.
Üzerinde zaman geçirebileceğiniz hoş oyunlar mevcut.El yazısıyla kayıt yapabileceğniz bir not defteri,kronometre ve hesap makinası da düşünülmüş...
Harici anten girişi mevcut...ama hiç ihtiyaç duymadım...Sinyal kalitesi hep üst düzeyde.

Ben başta Sayın Bülent Tekcan ve tüm tester arkadaşlara teşekkür ediyorum üzerinde bu kadar kafa yorulmuş bir cihaza az rastlanır.
Cihaz www.nextnavigasyon.com sitesi üzerinden tüm desteği alıyor...Güncellemeler,ekstra yüklemeler,fotonav arşivleri ne ararsanız mevcut .

Sözün özü gerçekten kaliteli bir ürün alıp paranızın karşılığını sonuna kadar almak istiyorsanız Next cihazları gerçekten kusursuz...


igo 8 kullanım videosu
uydu bağlantı hızını gösteren video
cihazla çekilmiş video
Menüleri gösteren video

meta80
next 708 ile gaziantep hayvanat bahçesi gezi ve pikniğini yaptık (çevre yolundan trafiğe karışmadan gittik.
daha sonraki hafta adana yumurtalık sahilinde küçük bir gezi yaptık
kimseye adres sormaya gerek kalmadı.

axisios
atermik(güneş ışığı-sinyal kıran) camlı megane 2 de kullanıyorum uydu sinyal sorunu yok.bu araçta bile sorun yoksa harici anten girişine pek ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum.sonuçta evin içinde bile çeken bir alet aracın sadece ön camlarından değil yan camlarından da sinyal alabilir.yan camlar atermik değil sonuçta.

Hainan
Tavsiyem 708 olur. Şu an fiyat performans açısından her türlü cihazdan daha üstün. Aldığım günden beri kullanıyorum ve çok memnunum. Renk olarak aklınızda soru işaretleri olabilir. Benimde aklımda vardı. Ama cihaz elime geçip gördüğümde rengi çok güzelmiş dedim. Hatta siyah'a göre çok daha şık duruyor.

mrvip
sonunda bende 828 aldım gerçekten süper bir cihaz , oda içerisinde masamda bile uydulara bağlanıyor daha önce denemediğim bakmadığım cihaz kalmadı 10 gün sonunda 828 aldım ve kesinlikle tavsiye ediyorum ..

rkilciKesinlikle ödenen paranın karşılığını fazlasıyla aldığımızı düşünüyorum

Bülent TEKCAN
Lafta değil sözde,rakamlarla ve ödülü ile kullandığınız yazılım dünyada 2. kere En İyi Navigasyon Yazılımı ödülünü almaya layık görüldü,ve İGO My Way 8 (iGO8) 2009 yılınında en iyisi seçildi.Ve biz hem bu yazılımın yaratıcısı olan NavNGo firması ile hemde harita üreticisi olan Başarsoft ile olan KnowHow beraberliğimizi gururlar ve mutlulukla taşımaya devam edeceğiz.CeBIT Fuarında duyurulan ve ödülü verilen NavNGo 'ya Türkçeleştirme,geliştirme ve öneri desteğimizde her zaman sürecek.Ve bunun farkınıda sizler herkesten 1 adım önde olarak yaşamaya devam edeceksiniz.

GURHAN36
Bu gurur verici olayların yaşanmasında emeği geçen herkese başta Bülent Bey'e çok teşekkür ediyorum. İyi ki next navigasyon almışım

kartalkaya19
Sabır,kararlılık ve inanmak hiç bir engel tanımıyor.Bülent TEKCAN ve Nextnavigasyon ekip arkadaşlarında bunların hepsi fazlası ile var.Bunu bizler bu ailenin üyeleri olarak çok iyi biliyoruz.Bu ekibin de çok daha iyilerini başaracağına inanıyoruz.

CHİP DERGİSİ NİSAN/2009 SAYISINDAN NEXTNAVİGASYON İZLENİMLERİ :
- GPS kulvarında yeni olmasına rağmen Next navigasyon cihazlarından , YE G828 modeli sunduğu gelişmiş navigasyon özelliklerine ek olarak araç içi konforu artıran ve seyahati eğlenceli hale getiren özellikleri ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor.

- Next navigasyon cihazlarında , bir GPS alırken mutlaka aramanız gereken, yeni jenerasyon SİRF III GPS çipseti bulunuyor.20 paralel kanallı ve Waas+Egnos(SBAS/DGPS) destekli bu çipset yüksek hassasiyetli gömülü GPS antenine ek olarak ilave harici anten çıkışınada sahip.Ancak sinyal düzeyi her zaman üst seviyede olduğu için harici antene pek ihtiyacınız olmuyor.

- Yeni geliştirilen SİFv2.1 özelliğine sahip nadir navigasyon cihazlarından olan Next navigasyon cihazının ; Sadece saniyeler içinde uyduya bağlanabiliyor olması aslında çok çarpıcı bir özellik.Bu şekilde aracınıza bindiğinizde navigasyon sisteminin çalışır hale gelmesi için zaman kaybetmiyorsunuz.

- Kalbinde güçlü Samsung S3C2440A 400 MHZ işlemci bulunan cihaz bu şekilde iki yıl üst üste ödül almış navigasyon yazılımı NavNG0 İGO8 tabanlı özelleştirilmiş Next Navigator 8.3’ü sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalıştırabiliyor.

- Tüm bu özelliklere erişimi büyük oranda kolaylaştıran bu yalın ama kullanıcı dostu yazılım cihazın 1GB’lik dahili hafızasında yer alıyor.

- Cihaz 16GB’a kadar SD/SDHC ve MMC kartlarınıda destekliyor.Bu şekilde SD karta yüklenmiş ikinci bir navigasyon yazılımıda kullanabilirsiniz ama emin olun buna hiç ihtiyacınız olmuyor.

- Nextnavigasyon cihazı , yazılım ve kendisini ispatlamış Başarsoft’un haritası büyük bir uyum içinde çalışıyor.3 boyutlu bina görselleri ile zenginleştirilmiş haritaların doğruluğu tartışılmaz.

- Cihazın içinde yer alan POI bilgilerinde , posta kutularından telefon numaralarına kadar bir çok ek bilgi yer alıyor.Bu şekilde G828 modelinde , bluetooth üzerinden cihazı cep telefonu ile eşleştirdiğinizde tek tuş ile ilgili numaralarıda otomatik arayabiliyorsunuz.

- 2013 yılına kadar sunulan ücretsiz güncelleme bile tek başına Nextnavigasyon cihazlarını satın almak için neden sayılabilir.

- Next ,güçlü GPS özellikleri ile yetinmeyip cihazı daha konforlu bir hale getirmek için onu multimedya özelliklerle de zenginleştirmiş.MP3 oynatma ve resim görüntüleme zaten bir çok GPS cihazında var.Nextnavigasyon cihazlarında ise DivX,Xvid,MPEG,MPEG2,MPEG4,WMA,MP3,WAV,JPG,GIF,BMP ,TIFF ve TXT gibi neredeyse bilindik tüm dosya biçimlerini destekliyor.Bu şekilde diğer cihazlarda olduğu gibi filimlerinizi dönüştürmenize gerek kalmıyor,doğrudan atabiliyorsunuz.

- G828 modelinde ; 4.3 BOYUTLARINDAKİ 16:9(480x272 geniş) dokunmatik ekran,16 bit renk derinliğine sahip ve hem harita ile navigasyon bilgileri için yeteri kadar alan sunuyor hemde multimedya dosyalarını yüksek kalitede görüntülüyebiliyor.Cihazın üzerinde bluetooth’a ek olarak bir FM verici de bulunuyor ve ayarladığınız frekans üzerinden tüm sesleri kolayca aracın ses sitemine aktarmak mümkün oluyor.Böylece hem müziği hemde navigasyon uyarı seslerini duyabiliyorsunuz.Navigasyon komutlarını dinlediğiniz müziğin arka fonundan duymak gayet hoş bir özellik.

- Nextnavigasyon cihazlarında ayrıca dahili olarak kronometre,hesap makinesı ve çizimde yapabileceğiniz bir not defteri yazılımıda bulunuyor.Cihazlar üzerinde yer alan dört oyun ise özellikle trafik uzun süreler kilitlendiğinde yada arabanın içinde eşinizin kuaförden çıkmasının beklerken sıkılmanızı engelleyecektir.

- Next navigaston cihazlarından YE G828 modelininde , çektiğiniz resimlere GPS koordinat kaydıda yapabiliyorsunuz.Bu şekilde ileride sadece gittiğiniz yerde çektiğiniz fotoğrafa tıklayarak klavye ile adres girmek zorunda kalmadan hızlıca ve görsel bir biçimde hedef belirleyebiliyorsunuz.YE G708 modelinde ise resim çekilmemesine rağmen , gps koordinatlı resimleri cihazınıza kayıt ederek yine bu özellikten faydalanabiliyorsunuz.

- Nextnavigasyon cihazlarında kullanılan sabitleme ayağının kaliteside üst düzeyde tutulmuş.Oldukça sağlam bir şekilde cama tutunan ayak üzerinden cihazı kendinize doğru ayarlamanızda oldukça kolay.


TEKNOLOJİ DERGİSİ T3’TEN NEXT NAVİGASYON CİHAZLARINA ALTIN KUPA VE 5 YILDIZ...
Dünyanın en büyük teknoloji dergilerinden T3 'ten hem 5 yıldız hemde çok zor verdiği T3'ün Altın Kupasını verdi.2009 Ocak sayısında 54. sayfada çıkan incelemeden alınmıştır.
Navigasyon cihazları ofisimize sıklıkla gelir olduki bizde yer vermekten memnunuz.Türkiye’de 12,5 milyon arabanın trafikte olduğunu ve bunların bir kısmının kabiliyetsiz sürücülere sahip olduğunu düşünürsek bu cihazlar,bu gün en büyük yardımcımızdır.
NEXT YE-G 708 ‘ i kutusundan çıkarır çıkarmaz,sarj olması için usb’den pc’ye bağladık ve ilk yaptığımız ayarlarına göz atmak oldu.Sonra stylus kalemini çıkartıp cihazı kurcalamaya başladık.Rota ayarları dört madde altında toplanmış; kısa , hızlı,kolay ve ekonomik.Otomobil,yaya yada bisiklet sekmelerinide seçebilirsiniz.Navigasyon sekmesine tıkladığımızda , gideceğimiz yerin adresini girmek için yönlendirmeleri takip ettik.Şehir seçip,cadde adını yazdık ve kendisi biz daha yazarken verileri tamamladı.Açıkcası yolumuzu bulmakta hiç zorlanmadık.
Next ile yolda ihtiyacınız olan önemli noktaları işaretleyebilir,rota yöntemlerinden hızlı yoldan mı,ekonomik yoldan mı gitmek istediğinizi planlayabilirsiniz.Şayet yolda bir sorun olursa,rota dışı yeniden hesaplama da yapabilirsiniz.
Next Başarsoftun haritalarını kullanıyor ve 81 şehir merkezinin tümü yer bulmuş.Yazılım güncelleme özellikleride cabası.
Ana mönüde müzik,video,fotoğraf,e-kitap ve oyun seçenekleri göze çarpıyor.Cihazınızdan video klip izleyebilir ve müzik dinleyebilirsiniz.
Kısacası Next bu işi kotarmış.
SON SÖZ : Ara yüzü,şık ekranı ve özellikleri ile , son sözü kendisi söylüyor zaten.
T3 *****

mkkabaoglu
Öncelikle sizlerin emeğinin değerini bulması açısından, sonrasında da biz kullanıcıların doğru ürünü seçtiğimizin teyidi açısından Next'e verilen bu altın kupa çok anlamlı.


Foreverferrari

İŞTE NEXT FARKI !! NEXT NAVİGASYON İÇİN MUHTEŞEM MEDİA PLAYER ..!!!!!!


Her geçen gün elimizdeki NEXT NAVİGASYON cihazlarımızın bir özelliğini daha kullanıp, yine bir başka özelliğini keşfetmeye devam ediyor.Ve devam edeceğiz..


Vermiş olduğumuz bu MEDYA OYNATICISI (Media Player) sayesinde, NEXT NAVİGASYON cihazlarımızın üstünlüklerini doyasıya kullanma imkanı bulacağız.Bu program cihazlarımızı tam bir medya istasyonuna çevirecek.

Yolda canınız mı sıkıldı ? , Çocuğunuz araba çizgi film mi seyretmek istiyor? Eşiniz kaçırdığı dizisini yolda mı seyretmek istiyor?Yoksa aracınızı kullanmaya ara verdiğiniz bir zamanda siz daha önceden seyredemediğiniz ama kaydetmiş olduğunuz yüksek çözünürlüklü golleri mi seyredeceksiniz? Evet yanlış okumadınız HD görüntüler artık NEXT NAVİGASYON cihazınızda..


djaytug
Bu şekilde destek vermeye devam ettiğiniz sürece her daim destek göreceksiniz eminim ki ve bir gün her arabada Next olacak hatta next bir araba markası bile olabilir bir gün belli mi olur

Bülent TEKCAN
İlk'leri yapa yapa bir hal olduk...olmayada devam edeceğiz.Kimse merak etmesin bundan sıkılmayacağızda grubumuzla,dayanışmamızla bir cihazın sadece cihaz değil arkasında paylaşımında olduğunu göstereceğiz.Zaten ileriki günlerde yapacağımız organizasyonlarla herkes bunu dahada iyi anlayacaktır

Gençtürk67
Tekrar teşekkürler bülent bey ve forumdaki diğer akadaşlar sayenizde içimi kemiren bir dertten kurtuldum. Acaba kalitelimi kalitesizmi alırım, sorun yaşarmıyım derken google buraya yönlendirdi. Sağolun var olun görünce kalitesi "ben burdayım" diye bağıran bir ciza sahip olduğum için sizler gibi şanslı kişler arasında olmaktan mutluluk duyuyorum

Rkilci
Tüm araştırmalarım beni Next 708 modelinde karar kılmama götürdü. Ve kesinlikle iyi ki bunu almışım diyorum şimdi.
Bir navigasyon cihazında bence en önemli şeylerden ikisi;
Stabil calışması
Harita ve Güncellemesi
Bunların ikisi de next de paramın karşılığını fazlasıyla verecek seviyede. İgo8 2012 sonuna kadar üzretsiz güncelleme desteği var ki bi arkadaşım PDA icin sadece Igo8 lisansı aldı, 1 yıllık güncelleme bedeli ile birlikte 186 TL. Bu demektir ki şimdi bir next alsak yaklaşık 3,5 yıl X 186 TL

tbayraktar
Navigasyon cihazları ile Turkeyforum sayesinde tanışan bir Next 708 kullanıcısıyım. 708 rengini ben beğenerek aldım. Basarsoft haritası konusunda anlaştığımıza göre, sizin için diğer en önemli faktör, satış sonrası hizmettir. Bu siteyi bulduğunuza göre konuları inceleyin ve servis konusunda tüm Next kullanıcılarının istisnasız ne kadar memnun olduğunu görün. 2012 sonuna kadar ücretsiz harita güncelleme ve igo8 r3 yazılımının da piyasada rakipsiz olduğunu da belirtmeliyim. Şimdiden hayırlı olsun.

AsanSor
Next 708 Navigasyon cihazını 1 hafta önce aldım.Ankara Eşref Akıncı Kışlasına Asker ziyaretine gittim.Sanki yanımda orayı avucunun içi gibi bilen bir psikolog varmış hissini veren cihazımla birlikte tabii.Yaklaşık 3 aydır başka bir cihaza yoğunlaşmışken (Görevini bilmiyorum ama)Bülent TEKCAN Beyin düşünceleri doğrultusunda Next 708 aldım.İyi de yapmışım.Bilmediğiniz bir yerde adres bulamamanın maliyeti : fazla zaman+fazla yakıt+psikoloji bozukluğu++++
Sağolun Bülent Bey.


Technx59
Sevgili K_MURAT arkadaşım,
Haftasonu ; Hasan Boğuldu veya diğer ismiyle Sutüven Şelalesi'ne gitmeyi planlıyorum.Senden ricam gönderebiliyorsan Fotonav resimlerini mail adresime yollaman. Eğer bilgisayar probleminden ötürü yollayamıyorsan en azında koordinat bilgilerini burada paylaşabilirmisin.Ayrıca o bölgeye gitmişken başka önerebileceğin gezi yerleri var mı?


K_MURAT
Cihazım bir haftadır arkadaşımda. Benden aldı kullanıyor geri getirmiyor. Çok hoşuna gitmiş. Onun için resimleri bir türlü destek sitesine gönderemedim. En erken bu akşam cihazı ondan alırım yarın sabah resimleri atabilirim. Eğer "çok geç" olur diyorsanız size mapsgoogle dan gideceğiniz noktayı gösteren bir mail atabilirim.

Sezersunar
evet arkadaşlar i-goyu uzun zamandan bu yana pda'da kullanıyordum ve çok memnundum.. Yorumlara göre kendime bir next aldım.

TKonuk
selam ben navigasyon cihazımı taksi de kullanmak için aldım taksiciliğe de yeni başladım 30 yıldır izmirde oturuyorum ama genede bilmediğim bir sürü sokaklar var hal böyle olunca bilmediğimiz yerlere gidiyoruz km hesabı çalıştığım içinde gidişte problem yok nasıl olsa müşteri tarif ediyo ama dönüşte eğer yanlış bi sokağa girersem yandım. dönüşte basıyorum favori noktama pat en kısa yoldan getiriyo beni cihazım eda kızımda güzel tarif ediyo allah için


Versatile
Bir Navigasyon Cihazı'nın kullanım amacı BİLMEDİĞİNİZ yerlere gitmek içindir.Bildiğiniz yerlerde kullanırsanız 1000 tane kusur bulurunuz :
Sevgiler

Bülent beye aynen katılıyorum.bırakın istanbulu eskişehirde bile ne çok bilmediğim görmediğim sokak varmış..
aynı turist rehberi gibi ufkunuzu gözünüzü gönlünüzü açıyor navigasyon cihazları
misal ben;
20 senedir işyerine yanlış yoldan gidip geliyormuşum

haydut
yenilenen Next NaviClub sayfasında ayrı bir FotoNav bölümü açılmıştır. Zaman içerisinde tüm Türkiye'mizin önemli noktaları GPS foto arşivi içine girecektir.
Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

technx59
O zaman herkes kendi bölgesindeki tarihi,turistik,doğal güzelliği olan yerleri çekip size yollarsa paylaşımdaki fotoğraf ayısı hızla artar ,zamanla güzel bir arşivimiz olur.Haydi 828 sahipleri görev başına diyelim

Bimer
708 Kullanıyorum kamerasız, sagolsun Bülent bey bizleride düşünmüş.
photonav menüsünü 708 e de eklemiş inşallah güzel şeyler olacak paylaşılacak.

foreigner
Next Navi Club Fotoğraf arşivimize Ankara, İstanbul, Eskişehir Isparta Kocaeli ve Konya fotoğrafları eklendi.
Next Navi Club FotoNav arşivine Kayseri fotoğrafları eklendi.
Next Navi Club FotoNav arşivine Trabzon fotoğrafları eklendi.
Next Navi Club FotoNav arşivine Sivas fotoğrafları eklendi.
Next Navi Club FotoNav arşivine fotoğrafları Balıkesir eklendi.
Next Navi Club FotoNav arşivine Gaziantep ve Şanlıurfa fotoğrafları eklendi.
Next Navi Club FotoNav bölümünde Bolu Adana İçel Edirne Erzurum Antalya İzmir Bursa fotoğrafları eklendi.

kartalkaya19
Merhaba Arkadaslar
Next Navi Clübümüzdeki Fotonav Bursa arşivine son eklenen 18 fotoğraf ile birlikte , Bursa arsivindeki gps’li (üzerinde gps koordinatları kayıtlı) fotoğraf sayısı 36 oldu.Bu fotoğrafların 29 adeti bizzat NEXT YE -G828 cihazımızla çekildi..ADRES GİRMEDEN , POI’LERDE ARATMADAN SADECE FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYARAK NAVİGASYONA BAŞLAYABİLİRSİNİZ . Bursa arşivindeki fotoğraflardan bazıları :

- Arabanızı park edip, şehir merkezinden Uludağ’a dolmus ile çıkmak isterseniz, Uludağ’a giden dolmuş durağının gps’li fotoğrafı.
- Uludağ’a teleferikle çıkmak isterseniz , teleferik kalkış istasyonunun gps’li fotoğrafı.
- 1890 yıllardan günümüze gelen tarihi Mahfel kahvehanesinin dere kenarındaki bahçesinde bir soluklanmak,kahve içmek isterseniz gps’li fotoğrafı.
- Dağdan gelen bol suyu ile akan derenin kenarındaki , ördek ve kazların oyunlarını seyrederek,bahçesinde içeceğiniz sıcacık bir çayla dinleneceğiniz Missi köyünün gps’li fotoğrafı.
- ATATÜRK’ün Bursa’ya her gelişinde kaldığı ev olan ATATÜRK evi müzesinin gps’li fotoğrafı.
- Türkiye’nin en büyük kongre ve kültür merkezlerinden ; ATATÜRK Kongre ve Kültür Merkezinin ve devamındaki Merinos parkının gps’li fotoğrafı.
- Bursa’nin maneviyatı yüksek yerlerinden ; Emir Sultanın , Üftade Hazretlerinin türbe ve camilerinin,Ulu camiinin , Muradiye ve Yıldırım Külliyelerinin gps’li fotoğrafları.
- Eski yıllarda avlusunda , ipek böceği mezatları yapılan şu anda ortasında küçük bir mescidi,altında şadırvanı ve çevresinde de çay bahçeleri olan tarihi Koza Hanın gps’li fotoğrafı.
- Bursa’nın en iyi İskender kebapçılarından biri olan hatta Hürriyet Gazetesinin en iyiler sıralamasına da girmiş olan Santral Garaj mevkiindeki Uludağ Kebapçısının gps’li fotoğrafı …..ve diğerleri.

828 cihazı sahibi arkadaşlarım , bulundukları illerin tarihi turistik yerlerinin gps’li bol bol fotoğrafını çekip arşive göndermeleri ile , NextNaviClupte Fotonav arşivimizdeki sayı artıyor.
NEXT YE-G708 Sahipleri ise fotoğraf çekemedikleri halde yine bu sistemi kullanabiliyorlar.Örneğin bu başlık altında yer alan örnek paylaşım fotoğraflarını (ki koordinatları içinde mevcut fotoğraflardır) SD Kartın ilgili klasörü altına kayıt edip kullanabiliyorlar.

technx59
Sn kartalkaya 19,
Harcadığınız emeğe,bunu bizlerle paylaşmanıza ve GPS li fotoğraf arşivinin gelişmesine yaptığınız katkılardan ötürü size çok teşekkür ederim.
Sizdeki bu heyacanın tüm 828 sahiplerini harekete geçirmesini ve fotoğraf albümümüzün Türkiye'nin her yerinden gelecek eşşiz fotoğraflarla hızla büyümesini dilerim.Sevgilerimle


Osmanpaşa77
Bende dün itiibari ile 708 sahibi oldum,dün gece hanımdan fırça yiyene kadar elimden bırakmadım,özellikleri öğrenmeye çalışıyorum.


rkilci
Cihazı kurcaladıkca ve forumlarda gezdikce ufkumun açılıyor  Ayrıca paylaşmak istediğim bir konu da yeni rota hesaplaması çok hızlı, dün akşam bi arkadaşı evine bırakırken küçük bir demo yaptım kendisine, ağzı açık kaldı  Adamlar uğraşmışlar canııım dedi. (Bu övgüler sizlere Bülent bey )


Bülent TEKCAN
övgüler için teşekkürler,dostlarımız her zaman en iyisini kullansın diye azami özen gösteriyoruz.Takdir elbette dostların.

Son Düzenleme: kartalkaya19 ~ 21 Mayıs 2009 19:54
kartalkaya19
30-06-2009, 14:32   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Herkese Merhaba
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=515981 link yeni yorum ve incelemelerle güncellenmiştir.

EbRaR ErDeM
30-08-2009, 17:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,217 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Çok uzun olmuş.

Gaddar_Murti
26-06-2012, 20:59   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Dün next 535 navigasyon aldım. İlk gün güzelce çalıştı bugun yol bulunamıyor başlangıç noktasına ulaşılamıyor yalıtılmış yol noktalarınız silinecek!