neye göre kime göre yasak ?

faceman
08-08-2011, 17:11   |  #1  
faceman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

aylardır haberlerde gazetelerde forumlarda tartışılan konu'İNTERNET YASAĞI' nedir acaba bu yasak neye göre kime göre yasaktır sanki ha? yasak ertelendi yasak geliyor haberleri artık can sıkarken hep şunu düşündük aslında nasıl yasak bu yasak ? bu yasak internet p*rnocularınımı hedef alıyor yoksa chip online'a giren yada facebook da gezenlerimi hedef alıyor ben bunun sonucuna hala varmış değilim devletten söylenen ise şu= bu bir güvenli internet ama hala düzgün bir açıklama yok sonucu ise bekleyip göreceğiz hepimiz peki sizce bu yasak ne yasağı ? sapık yasağı mı ? masum yasağımı ? nedir bu ?

sosyalik
08-08-2011, 17:24   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Bizim fiil ve hareketlerimizi önceden belirlemeye çalışan ve bilgi toplumu ortaya çıkarmak için çalışan (!) bir devlet yasağı.
Hiçkimse bir çıkarı olmadan bizim için iyi bir şey yapmaz. Durduk yere bu kadar filtreyle filan uğraşan insanın bizden bir çıkarı vardır.

faceman
08-08-2011, 17:33   |  #3  
faceman avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,588 mesaj

eğer biz izleneceksek yasağa karşıyım vede ben internet te gezerken girdiğim siteye karışılarsa(örneğin isohunt) yasağı istemiyorum

sosyalik
08-08-2011, 17:46   |  #4  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: faceman  
eğer biz izleneceksek yasağa karşıyım vede ben internet te gezerken girdiğim siteye karışılarsa(örneğin isohunt) yasağı
Yasağı çoğu bilinçli kullanıcı istemiyor zaten. Neden olarak, izlenecek olmamız bile yeter.Sitelere gelince; birileri bizim için pirinçten taş ayıklar gibi site ayıklayacak ve biz "bizim için uygun görülen siteler"e girmeye devam edeceğiz.

faceman
08-08-2011, 17:48   |  #5  
faceman avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,588 mesaj

o zaman daha müzik,oyun indirmek bitti diyorum ben

sosyalik
08-08-2011, 17:53   |  #6  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: faceman  
o zaman daha müzik,oyun indirmek bitti diyorum
Torrent siteleri ya da yasadışı paylaşım siteleri yasaklanır mı bilmiyorum. Yasaklar genelde yasal siteleri hedef alıyor: Last.fm

cracker1
08-08-2011, 18:45   |  #7  
cracker1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
326 mesaj

hey faceman umarım bilgisayarındaki virüsleri sildin galiba neyse
konuya gelince: zaten yasağı bende istemiyorum ama yasağı istemeyenlerin çoğu kişinin ip si kırılıp takip edileceği söyleniyor ama bizim girdiğimiz siteleri engeller ise bende türk telekom yerine amerika ya geçip
AT&T (amerikanın telekomuna geçicem) çünkü böyle yaparlarsa türkiyenin internet olayı biter

matrax551
08-08-2011, 21:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
801 mesaj

çok önce foxdaki sabah programında hüseyin çelik, normal paket ve güvenlik paket olmak üzere 2 tane paket olacağını, güvenli paketi isteyenlerin seçeceğini söledi..

faceman
08-08-2011, 23:56   |  #9  
faceman avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,588 mesaj

cracker virüs çalışmalarım her geçen gün devam ediyor 5 gün içinde son darbeyi vuracağım konumuza gelirsek güvenli paket denilen halt ailede 18 yaşından küçük çocuk varsa kesinlikle alınmak zorundaymış yani bende 18den küçük olduğum için bizde alacağız ama ben içeriğini öğrenmek istemiştim bununla ilgili bir şey bulmaya çalışıyorum :)

_ROJHAT_
12-09-2011, 17:59   |  #10  
_ROJHAT_ avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Arkadaşlar filtreleme, paket uygulaması.. Çeşitli paketler sunacaklar, aile, çocuk vb.. Bunlardan en normali, yani sözde şu an kullandığımız Standart Paket..
Fakat bilmemiz gereken çok önemli bir şey var.. Bu paketlerden herhangi birini almamız şart ve bu paketlerden hangisini alırsak alalım tüm internetimiz kayıt altına alınıyor..

Bir devletin bir halkı kontrol etmek için kullandığı belli başlı araçlar vardır.. Medya ile halka yön verir, devlet halkın neyi görmesini duymasını bilmesini isterse onu gösterir duyurur bildirir, bunu da medya ile yapar.. Bir toplumda insanların mektupları kontrol altına alınabilir, telefonları kontrol altına alınabilir.. Aynı şekil televizyonlarını, yani kanallarını kontrol altına alabilir, izlenmesini veya izlenmemesini sağlayabilir..
Günümüz teknolojisinde, devletin müdahale etmekte zorlandığı tek şey internettir.. Çünkü internet günümüzde uçsuz bucaksız hale gelmiştir ve her türlü yasaklama ve denetime karşı elbet bir yolunu bularak özgürlüğümüzün önündeki bu engelleri aşabiliyoruz..
İnternet bizim en özgür olduğumuz ortam; dolayısıyla devlet için, bu kadar özgür bir ortam çok tehlikelidir ve bir an önce alınabilecek en iyi önlem alınmalıdır.. Bundan dolayı ülke genelinde bir önlem alınması gerekiyordu ve bu nedenle şu anki tüm internet sağlayıcılarının alt yapısının sahibi olan Türk Telekom'u kullanarak herkesin elini kolunu bağlayacak bir yola başvurdular.. Çünkü interneti hangi sağlayıcıdan alırsak alalım hepsinin alt yapısı Türk Telekom'a ait.. Yani paketleri bu alt yapıdan yönlendirdiklerinde yapabileceğimiz bişey kalmayacak..
Yani bu çalışmalarını tamamlamalarına ve uygulamaya koymalarına izin verirsek tüm internet hayatımız kontrol altında olacak ve biz buna karşı artık hiçbir şey yapamayacağız.. [*<]

dabbe1
16-10-2011, 14:59   |  #11  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

yobaz hackerların numarası... internete sansür isteyenin aklından şüphe ederim...