benim 256 mb 128 bit his ati radeon 9250 bi ekran kartım var ve sizin uyguladıgınız testi uyguladım dün akşam.
max core : 284,09 max mem : 199,57
std core : 240,00 std mem : 200,00
bu sonuçları elde ettim yalnız taram yaparken aşırı derecede karıncalanma oluştu ama artifact oluşumuna rastlamadım. max ayarları seçip artifacte bak dedigimde ise 1 dakika 51 sn sonra "VPU Recover grafik sürücüsü komutlarına yanıt vermeyen grafik hızlandırıcınızı sıfırladı" şeklinde bi hata raporu gönder/gönderme şeklinde bi mesaj aldım.
gönderme deyip tekrar max ayarlara tıkladıgımda hiç bir işlem yapmadıgım halde 20 saniye sonra tekrar aynı hatayı gördüm ve ekran kartının sıcaklıgına baktıgımda (sıcaklık ölçen bi software im olmadıgı için elimle baktım) el yakacak derece bi sıcaklık (yanma hissi karttan elimi çektikten 14 dakika sonra elimden kayboldu) gördüm.
daha sonra makinayı kapattım ve ekran kartının normal sıcaklıgına 4-5 dakika sonra döndügünü gördüm. bu arada sistem özelliklerim
asus k8n anakart
amd 64 bit 3000 işlemci
foxconn 450 watt kasa
ekran kartı üzerinde pervane şeklinde diilde normal bi alüminyum sogutucu bulunuyor ve agp voltajı 1.7 volt olarak ayarlı biostan.
ve anakartın güney köprüsündede sıcaklık artışı tespit ettim.
bu ısınmaların ve hatanın sebebini bana yorumlarsanız memnun olurum.
hepinize kolay gelsin...