arkadaslar gunaydin..elime simdi eski bi pc getirdiler...makineyi acamadim islemcinin uzerindede birsey yazmiyordu fakat sanirim pentium2 ya da celeron..pronlem su makinenin standby tusuna bastigim anda makine acilir gibi calisiyor fakat bi uzun bi kisa bip sesi cikariyor bu arada monitordede no signal uyarisi cikariyor ..seebi nedir sizce..simdiden tesekkurler
no signal
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Standby tusu hangisi makinadaki ? (Power düğmesi olarak kabul ediyorum) Ram da sorunun olabilir, Ramlari cıkar yeniden tak hazır acmısken diger kartları (ekran kartı) kontro et cıkarıp yeniden tak, olazsa çozulmesse bios u sıfırla, (pili sök veya Jumper i warsa onunla yap)
Ve haber ver geri sorun hakkında.
Tamam reis elimdeki is bitsin deneyecegim.. eywallah
ramleri cikarip calistigina emin oldugum ramleri takip acmayi denedim fakat simdide monitore hicbirsekilde sinyal gelmiyor yani monitordeki isik turuncuda kaliyor yanip sonuyor(normalde yesil yanar ve acilir)...sonra biosun jumperini 1 2 den 2 3 e aldim stand by tusuna bastim makine tepki vermedi geri 1 2 ye taktim yine tepki vermedi yani su an olu bir kada var elimde:)sasirdim kaldim muhtemelen anakartta sorun var..egoist sen ne dersin?
walla ucmussun sen :)) o ne is oyle. ram deiştiriyosun makına hic acılmıyo, eski ramları takıyosun yine aynı? Tepki vermemesi yanı acılmaması elektrik gelmemesi demek mi yoksa elektrik geliyo, ses te yok goruntude yok ?
Bide Ekran kartını cıkar, Slot a oturan ayaklarını silgiyle sil, (dalga deil ciddiyim) baazıları bilir bunu. CPU yu da kontrol et, ve anakart sabit deilmi yani oynama felan yapmıyo kasada, ve bide dier kartları cıkar oyle acmayı dene, MSN acık benim,, online yapalım.
MERAK ETTİM SİMDİ walla...
msn nin kapali bekliyorum
Ekranda "no signal" mesajı, ekran kartından monitör'e sinyal yani görüntü gelmediği için çıkar. Ekran kartının oturduğundan emin ol. bilgisayar bekledikten sonra kapanıyorsa bi da, güç kaynağını yumrukla
arkadaslar saolun ama biz egoistle beraber sorunu online hallettik(metal tel soktuk powera catir patir kokular mokular):)simdi yeni bi power supley almam gerekecek:)herkese tesekkurler...
alıntı:
Gönderen : onemoretryarkadaslar saolun ama biz egoistle beraber sorunu online hallettik(metal tel soktuk powera catir patir kokular mokular):)simdi yeni bi power supley almam gerekecek:)herkese tesekkurler...
harbiden kesin çözüm! yapmışsınız . Ben yumruklayın demiştim ama metal tel sokmak! daha etkili olmuş, helal olsun .
walla çizdin simdi carisma yi, tel sokma demeyelim olaya, sadece Power Supley i kontro etmek diyelim, tamam olmus bi kaza :) allah kalanlara saglik sihhat versin : ))))
Gel veriim bi Power da Laftan kurtulayim : ) ... Ben yesil-beyaz dedim Power uctu, En azından ana kart ta sorun cikarsa ustume kalmaz : ))))))))))
egoist msnde de dedigim gibi senin bi taraflarin sagolsun opmusum powerini anakartini..:)hem seninki bi cozum onerisiydi... olmadi hastayi kaybettik kalan saglar bizimdir...(bu arada telden karizma bozulmaz merak etme oyle korkumuz olsa kabllosuz iletisime gecerdik:)