Beynimde olgu felan oluştuğu yok, Kaspersky'ye karşı sempatimde yok. Nereye gidersen git nereye bakarsan bak en çok tartışılan konu "Nod32 mi ? Kaspersky mi ?" ya da "Nod32 mi ? Avira mı ?"
Kaspersky fan'ı değilim. Kaspersky'yi virüs bulma konusunda daha başarılı programlarda kullandım ve denemeye devam ediyorum. Adam gibi sistem alana kadar bu denemeler aynen devam edecek adam gibi sistem aldığımda lisanslı bi şekilde kullanırım. Kullandığım tüm antivirüsleri sıralamama gerek yok sanırım ?
nod32 nasıl bir programdır
- 1
- 2
normalde kasperin buldugunu eset bulamıyor esetin buldugunuda kasper bulamıyor ama esetin tek farkı daha seri ve daha fazla vürüs bulma potansiyeline sahip ben bugune kadar görmedim esedin vürüs kaçırdıgını kaçırmazda diğer firmalar gibi windows un dosyalarını silip çökertmez.Temizler bırakır bu işlemler otmatik gerçeklesir sizde dersiniz yaw bu esed hiç vürüs bulamıyor.Ayarlarını iyi yaparsanız sürekli kasper gibi soru sorar ayarlarını yapmazsan herşeyi otmatik yapar.Tabiki kasper daha kapsamlı çünkü 2011 eset 5.0 çıkması gerek ozaman kasper 2011 ile denk kapsamda olucak.Bugune kadar hep esed kullandım artık özgür yazılımlar kullanıyorum avg antivürüs gibi.Ama kimse kimseyi karalamasın kasperde iyi esed de.Ülkemizde bazı insanlar bedavacı özgürcü değil.Bedavacı demek şudur.İndirir internetten esedi basar cragini üzerine zaten windowsuda korsandır tüm vürüsler entegre edilmiştir bide antivürüsün içindeki crackle 2050 kadar bedava kullanıcam diye crackler arka kapıların hepsini açar hacerlera.Ondan sonra buraya gelirler esed çok kötü norton çok kötü kasper çok kötü derler.Aslında kötü olan kullanıcıdır sistemler değil.Korsan kullanıcağınaza temiz bir format atıp şu özgür olan antivürüsü kullanın lütfen.link aşşagıdadır...
http://free.avg.com/tr-tr/download-file-dm-afh.tpl-mcr8
avg özgür ana sayfa
http://free.avg.com/tr-tr/ana-sayfa
bu antivürüsü kullandıktan sonra diyeceksinizki artık bilgisayarıma vürüs girmiyor çünkü bedavacı (korsan) programlardan değil.
Tamamen içi boş bi programdır. Sisteme yüklenmediği söylenir, doğrudur. Ama kasmadığı gibi korumuyorda uzun süre kullananlar "bilgisayarım çok temiz nod32 kullanıorm olm" derler ama temiz olduğu için değil bulamadığı için ancak kendilerini kandırırlar. Üst düzey Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi programlar yüklendiğinde tarama sonuçları sonrasında Nod32 ebediyete uğurlanır :)kesinlikle katılmıyorum çünkü ben de birsürü antivirüs denedim nod32 kasmıyor ama tam aksine süper koruyor pc.
Herkes için aynı şey geçerli değil ama bu program için geçerli. 2 Ay kullanırsın başka bişeyle tararsın ama temiz çıkar. Kullanıma göre değişir.
Ücretsiz arıyorsan ; Avira ya da Comodo Internet Security öneririm.
Ücretli arıyorsan ; Kaspersky, Bitdefender, Norton, McAfee öneririm.
Hiçbir program tek başına süper ol(a)maz.
Kombinasyon gerekir.
NOD32 :))) şaka gibi bir programdır kendileri. Sıklıkla üniversitelerdeki bilgisayarlarda kuruludur ve takılan tüm usb belleklerde patron ve sality virüsleri cirit atmaya devam etmektedir. Bunlar ellerini kollarını sallayarak sistemde gezinirken sevgili NOD ne hikmetse OpenOffice ve Yeni Windows Office belgelerinin açılmalarına engel olmaya çalışır ;) Arada da sistem dosyalarını karantinaya alıp, bilgisayarın servis yolu tutmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramaz. Ha bir de özellikle amatör (5 sene altında pasif bilgisayar kullanan arkadaşlarımızın) kullanıcıların içlerinin rahat olmasını sağlar. Daha da bir albenisi yoktur.
Ha kasper çok mu iyidir, sisteme yaşattığı ağır kanlılıkla; yaptığı işi karşılaştırırsak eset ile aman aman bir farkı da kalmaz pratikte. Son sürümlerinin ise içi de dışı da bilgisayarı yakar, artık o makineden ne oyunlarda ne grafiksel işlemlerde en ufak bir yarar gelmez ;)
Abidik gubidik site ve dosyalarla uğraşmıyorsanız hiçbirşey kurmanıza da gerek kalmaz efendim. Mesela 1 seneyi geçti sanıyorum (belki fazlası da oldu), ne bir virüs programı kurulu bilgisayarımda, ne de bir güvenlik duvarı. Yaptığım tek şey bilindik birkaç siteye girmek, gazete okumak, güvenilir yerlerden alışveriş yapmak, arada bir msn'ye bakmak, dizi ağırlıkta olmak üzere psp oyunları, az biraz film, vb.. ile uğraşmak. Usb'lerin otomatik çalıştırma özelliğini de kapattım, virüslü bir bellek taktığımda zaten içini açıp kendim elle silebiliyorum varolan absürd şeyleri. Saat simgemde sadece anlık saat, jdown, ses işareti, ati simgesi ve ağ bağlantısı var, gereksiz tüm Windows servislerim kapalı, ayrıca kullanmayacağım hiçbir program, vs.. yüklü değil. Tema filan da açık değil. Deneme için ara ara birşeyler kurup tek bir taratma yapıyorum, tek bir virüs bile bulunmuyor. Bilgisayarım hızlı, kafam rahat...
@Atilla 'ya kısmen katılmakla birlikte ve ek olarak illa birşey kuracaksanız comodo, zone alarm gibi kalitesini kanıtlamış bir yalın güvenlik duvarı (antivirüs değil) kurmanızı önerip bitiriyorum.
Atilla Sarıtaş ne diyorsa doğrudur. Bizler forumda bu konuyu defalarca tartıştık, yeri geldi birbirimize düştük. Temcit pilavı gibi her defasında önümüze sunulmasından artık bıktık.
Biraz daha ileri giderek kurallar çerçevesinde durumu şöyle özetleyeyim;
Mal sahibine benzer. Aynaya baktığınızda kendinizi görürsünüz. Aynada gördüğünüz kusur için aynayı değil kendinizi suçlamalısınız. Asıl önemlisi PC aptal bir makinadır, siz birşey biliyorsanız pc size bildiklerinizi yansıtır. Boşuna pc yi suçlamayın.
Son olarak Nod32 = Bad32, ESET=VASAT. Bilmem anlatabildim mi!?.
Yani;
Herkes kapasitesine göre yazılım kullanır.
Atilla Sarıtaş ne diyorsa doğrudur. Bizler forumda bu konuyu defalarca tartıştık, yeri geldi birbirimize düştük. Temcit pilavı gibi her defasında önümüze sunulmasından artık bıktık.İnternet tarayıcılardan vazgeçtiniz artık kullandığı anti-virüs yazılımına bakarak mı karakter analizi yapıyorsunuz?Biraz daha ileri giderek kurallar çerçevesinde durumu şöyle özetleyeyim;
Mal sahibine benzer. Aynaya baktığınızda kendinizi görürsünüz. Aynada gördüğünüz kusur için aynayı değil kendinizi suçlamalısınız. Asıl önemlisi PC aptal bir makinadır, siz birşey biliyorsanız pc size bildiklerinizi yansıtır. Boşuna pc yi suçlamayın.
Son olarak Nod32 = Bad32, ESET=VASAT. Bilmem anlatabildim mi!?.
Yani;
Herkes kapasitesine göre yazılım kullanır.
Tamamen içi boş bi programdır. Sisteme yüklenmediği söylenir, doğrudur. Ama kasmadığı gibi korumuyorda uzun süre kullananlar "bilgisayarım çok temiz nod32 kullanıorm olm" derler ama temiz olduğu için değil bulamadığı için ancak kendilerini kandırırlar. Üst düzey Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi programlar yüklendiğinde tarama sonuçları sonrasında Nod32 ebediyete uğurlanır :)Kesinlikle katılıyorum..
Herkes için aynı şey geçerli değil ama bu program için geçerli. 2 Ay kullanırsın başka bişeyle tararsın ama temiz çıkar. Kullanıma göre değişir.
Ücretsiz arıyorsan ; Avira ya da Comodo Internet Security öneririm.
Ücretli arıyorsan ; Kaspersky, Bitdefender, Norton, McAfee öneririm.
- 1
- 2