Merhaba ben Eset nod32 antivirus 4 kullanıyorum. Herkes bunu tavsiye ediyor ama hiç memnun değilim. Windows 7 kullanıyorum. Eset nod32 tam 124 tane dosyayı karantinaya aldı ve hepside sistem dosyası. Bana tek alternatif olarak "dosyaları kalıcı olarak sil" diyor. USB'yi taktım 3 virüs buldu en garip gelen, microsoftun sitesinden indirdiğim AOM golden gift setupu viüs olarak görüyor. Virüsü silcek zannedip sil dedim dosyayı silmiş. Eskiden Symantec Client kullanıyodum ve çok memnundum sebebi:
-Hiçbir zaman sormadan birşey silmezdi,
-Sistem dosyaları için özel işlem yapar virüsü temizlerdi,
-Tek zararı biraz yavaş tarıyodu...
Formattan -ve windows 7 kurduktan- sonra symantec client windows 7'de çalışmadı.
Yardım edin, kafayı yicem herşeye virüs deyip siliyo!
nod32 v4 dosyaları kalıcı olarak siliyor!
Bu tarz durumlarda başka birşey kurup da alışkanlıklarımızı değiştirmeden önce kurulumsuz alternatiflere bakmamız daha pratik olabilir. Şöyle bir deneme yapalım, bakalım temizleme işlemini gerçekleştirebilecekmiyiz.
Eset'in karantinaya aldığı tüm dosyaları (ilgili program kısmında vardır) geri yükleyelim önce. Ve ardından eset uygulamasını kapatalım. Daha sonra, sistemimizde kayıtlı temp tarzındaki kalıntı dosyalarından kurtulmak için Ccleaner uygulamasını çekip hemen bir temizlik işlemi yapalım (15 günde bir Ccleaner temizliğini sisteminizin hızlı kalması ve kararlılığı açısından öneririm). Sonra sitesinden Panda Antivirüs programını çekelim (Cloud da olabilir ama programın kendi kurulumu çok daha başarılı silmeden temizleme hususunda) ve kuruluma geçelim.
Burada kurulumu tamamlamayacağız yanlız. Kur ekranında kurulumdan önce dosyaları tarama seçeneği var Panda'nın. Burada hem hafızayı, hem de sabit sürücüleri seçin ve tarama işlemine başlayın. Tarama tamamlandığında nelerin temizlenip nelerin temizlenemediği yazacaktır. Eğer temizlenmeden kalan dosyalar varsa bu kez Trend Micro'nun internet üzerinden ve oldukça da başarılı olarak tarama yapan bir aracı var. Alttan uygun sürümünü indirebilirsiniz. Bununla bir deneme yapın.
Son olarak da aşağıdan indirebileceğiniz MalwareBytes ile son bir temizlik işlemi yapalım.
Bu 3 uygulama da hem hızlı tarama yapıyorlar, hem de kurulum gerektirmiyorlar (MalwareBytes hariç, ama zaten bir Ad/Spy yazılımının sisteminizde durmasını öneririz). 20-25 dakikayı geçmeyecek bu taramaları yapın. Başarıyla temizleme işlemini gerçekleştirdikten sonra dilerseniz virüs tarayıcı programınızı değiştirirsiniz. Kolay gelsin...
ah o nod32 benim de başıma çok dert olmuştu bir zamanlar, allahtan Bitdefender a geçtim şimdi kafam rahat :D imkanın varsa Bitdefender kullan derim özellikle 2010 versiyonları çok başarılı
Kardeş kesinlikle şöyle bir yöntem yapma derim, bildiğin tüm antivirüs yazılımlarını deneme çünkü hem makinan ağırlaşır hemde işletim sistemine göre en uygun antivirüs yazılımını kullanman çok doğru bir karar olur.Örneğin bir xp ile vista da çalışan uygulama farklı olur ki xp gibi güçlü bir işletim sistemi henüz tanımadım.Sana antivirüs olarak Kaspersky öneririm birde trendmicro da olabilir.
iide kaspersky nerden bulcam? Walla orijinal alcak param yok. Sitesinden link verirseniz sevinirim. Bu arada ilginizden dolayı teşekkür ederim. fmustafa arkadaşım xp ve vista karşılaştırdın ama windows 7 kullanıyorum:D
geçen gün iice kafamı bozdu bu virüsler, bende bilgisayarı 5 faklı antivirüsle taradım lütfen bakın foto bu çok fantazik xD http://img211.imageshack.us/img211/7325/pctaranrkenxd.jpg PC taranırken yemek yedim, yemekten sora malwarebytes yanıt vermiyor dedi görev yöneticisini açtım, malwarebytesi işlemlerden sonlandır dedim olay: "görev yöneticisi yanıt vermiyor" xD xD xD xD
Bu arada hani symantec çalışmıyodu derseniz, auto-protect çalışmıyodu ve
güncellenmiyodu(2005 versiyonu :D)
iide kaspersky nerden bulcam? Walla orijinal alcak param yok. Sitesinden link verirseniz sevinirim. Bu arada ilginizden dolayı teşekkür ederim. fmustafa arkadaşım xp ve vista karşılaştırdın ama windows 7 kullanıyorum:onun kolayı var şimdi giriyorsun kaspersky lab a ınternet securıty ingilizce sürümünü indiriyorsun kuruyorsun güncelliyorsun sonra google a kaspersky 2010 reset yazıyorsun ilk çıkana giriyorsun sonra dosya sağ tuş farklı kaydet deyip güvenli bir yere web sayfasını kaydediyorsun süre dolunca oraya bakarak resetliyorsun ve sınırsız kullanıyorsun
yanlıslıkla 2 mesaj attım özür dilerim güncelleme fazla olan mesajı sildim
Kaspersky ı kuramadım... :S kurarken problem çıkarıyo, işte fotoğrafı:
Şansa bak.. onlarca kez denedim olmadı, yukardaki resmi upload ettim, düzeldi.
Yükleme başarısıza bastım tekrar kurdu bu sefer oldu :D
Bakıcaz, güzelmiymiş:D Teşekkür ederim libert city. Nod32'den kurtuldum. Gelişme olursa yazarım...
:D:D:D:D:D:D
Biraz fazla meşgul ediyo, başka sorun yok :D lisans anahtarı arıycam...
Teşekkürler:D
senin yöntemi denicem saol ilgin için
Kardeş İşletim sistemin win7 o zaman kaspersky internet security 9.0.0.736 sürümünü kur diğerlerini kabul etmez.Çünkü win7 destekli değil istersen kendi sitesinden de bakabilirsin.
www.kaspersky.com