nod32 bu virüsü buluyor ama ne clean yapıyor ne delete yapıyor. her defasına error while deleteing diyor
Nod32 virüsü buluyor ama silmiyor
Nod32 silmiyor değil silemiyor. Nod32'ye güvenilmez :)
Kaspersky, Bitdefender gibi programlar ile tarama yapın temizleyecektir.
Ücretsiz antivirüs isterseniz bu konuya bakabilirsiniz.
Bir antivirüs sileyemeyeceği virüsü bulmaz ve uyarı vermez, siliyor veya temziliyor ama pc kapanıp açılınca virüs tekrar var oluyor sanırım sorun böyle.. virüse baktığım agent yazısı var "agent" dosyalara biraz meğilli dosya karıştırmayı ve silmeyi seven bir trojan tipi.. Eset aslında bundan hemen kurtulabilir eset'in güncellemelerinin tam olduğundan emin olun aynı virüsü indirdim ve sorunsuzca silindi..
Virüs çok önemli bir yerde (win32 sistem dosyasıdır.)Oradaki bir dosyayı silerek sistemi çökertebilirsiniz.O yüzden silemiyor olabilir.Büyük olasılıkla böyledir.
win32 trojanın kodudur bulunduğu klasörün ismi değil ama tabi kritik bir noktada ise silinmesi engeleniyor olabilir. Ama klasörü kritik bir klasör değil baktımğımda sanırım Win 7 bu bilgisayar ve programların dosylarını biriktirdiği klasörde trojan..
Virüs çok önemli bir yerde (win32 sistem dosyasıdır.)Oradaki bir dosyayı silerek sistemi çökertebilirsiniz.O yüzden silemiyor olabilir.Büyük olasılıkla böyledir.Virüs çok önemli biyerde değil. Temp dosyasında. Win32 sistem dosyası değildir, Win32 virüs çeşitidir. Bahsettiğin dosya System32 dosyası.Silmeme nedeni virüs arka planda işlem yapıyor olabilir dolayısıyla silemez.
Virüs arka planda işlem yapsa dahi virüs silinebilir antivirüslerin yetkileri virüsün işlemini durdurup dosyasını temizlemek/silmektir.. Dediğin doğrudur system32 klasörü krtik bir klasör ama sistem çekirdeği ile oynayacak yada çok hassas bir dosyaya bulaşması gerekiyor trojanın silinenememesi için, system32 klasörüne her bulaşan zararlı silinmez diye birşey yok..
System32 dosyasına bulaştı demiyorum ki bidaha oku. Win32 olarak sandığı sistem dosyası System32 dedim. Ayrıca virüs sistem dosyası değil Temp dosyasındadır.
Bilgisayarı güvenli kip'te açıp Başlat > Çalıştır > %temp% yazıp çıkan klasörde tüm dosyaları silmek çözüm olabilir.
Ayrıca antivirüslerin hepsi dediğin işleve sahip değil. Mesela Kaspersky virüsü silemediği zaman 'bilgisayar yeniden başlatılınca silinecektir' olarak uyarı verir.
Sadece Kaspersky değil silemeyen antivirüs aynı uyarıyı verir yeniden başlatma uyarısını veriir.
Ben zaten sana sistem klasöründe dedin demedim sadece system32 klasörüne giren virüs silinemez diye birşey yok açıklaması yaptım genel bilgi olsun diye.. Güvenli Modda açmana gerek yoktur arkadaşım Malwarebytes'ı kullanarak kolaylıkla bu trojandan kurtulabilirsin..
nod 32 ayvayıyemiş o bir halta yaramaz çünkü o dosya deamon toolsa ait bir dll ve sürekli olarak çalışmakta ayrıca korumalı sistem dosyasılistesinde olduğu için silemiyor nod 32 yazılımın doğal olan salaklık örneğidir bişey olmaz.panda 2011 kaspersky combo fix malwarebyte bunların hepsi o dandik zararlıyı silip kaldırabilmektedir..
Eset salak değil, konuyu açan yorum yapmıyor biz kendi kendimize mi konuşuyoruz?
Eset güncel değil bana göre yoksa bu trojanı kolaylıkla üstünden gelirdi, test virüsleri çoğunlukla win32.agent trojanlarıdır ve ben Eset kullandığım sıralarda hep Eset'i testten geçirdim bu trojan tipini her zaman silmiştir, Eset Kaspersky'den bile daha iyi temizleme teknolojisine sahiptir bir kaspersky kullanıcısı olark söylüyorum bunu bir virüs bulduğunda Eset hem temizler hem dosyayı siler hemde karantinaya alır..
Diğer güvenlik yazılımları sadece tek bir işlem yapar ve daha yavaş yapar Eset 3 işlemi çok hızlı yapar..
Bu konuda burda biter..
Sadece Kaspersky değil silemeyen antivirüs aynı uyarıyı verir yeniden başlatma uyarısını veriir.System32 dosyasına bulaşan virüs zaten kendini boot edebilen virüstür amacı bellidir bilgisayarda beslemek tavsiye edilmez :D
Ben zaten sana sistem klasöründe dedin demedim sadece system32 klasörüne giren virüs silinemez diye birşey yok açıklaması yaptım genel bilgi olsun diye.. Güvenli Modda açmana gerek yoktur arkadaşım Malwarebytes'ı kullanarak kolaylıkla bu trojandan kurtulabilirsin..
Virüs'ün çeşitine göre değişir. Alternatif olarak karantina'ya alabiliyor bazıları. O da antivirüs'ün kalite göstergesi olsa gerek :)
Polemik yapmıyoruz söyleyeyim konuyu uçurmayalımda :D
Benden bu kadar bu konu için...
ben arkadasın tavsıyesıyle nod32 ye gectım . ılk kullandıgım program kaspersky dı format sonrası avast a gectım ben en ıyısı kaspersty a gerı donıyım . ısalah k. vırusu bulup sorunsuz sekılde sılebılır
Nod32 silemiyorsa Kaspersky deler geçer :)
Yeter artık gına geldi AV yarıştırmanızdan. Bu virüsün gitmesi için sadece sistemi bir Linux CD'si ile başlatıp malum dosyayı silmeniz yeter..
adı geçen virüs dosyasını sen bulup shift/del ile silmeyi dene (yeri belli ) Tabiiki o trojan win32 sistem dosyası için yapılmış bir virüstür. Kaçıp saklanabilir de
zaten bahsi geçen virüs bir trojan. antivürüs yazılımları trojan lar konusunda pek etkili değil.
ama internet securyty özelliği olan herhangi bir proğramla rahat silebilirsin.
mesela eset smart security