3 hafta önce nokia 5800xm media markt dan aldım ama kasanın orasının burasının oynamasından başka bi şikayetim yok kasanaın ekranı yanındaki sol tarafındaki ön çerçeve tam ortası oynuyor internet sekmesine falan denk geliyor hafif bastırdığın zaman çıt çıt diye ses geliyor gidiyorum elektro world e oradaki teşhir e baktıyorum hiç oynama falan yok taş gibi hatta özellikle iyici abandım gene hiçbirşey yok başka yerlerede baktım avea mesela oradakide aynıtaş gibi yerinen oynamıyor bide xpess musicy yazısının orada ışık sızması var teknik servise yollayın demeyin daha beter yapıp çizip veya başka bir zarar veriyolrar bi elekt. cihazın içi açıldımı gitti ztn
[URL=http://img213.imageshack.us/i/nokia5800v.jpg/][/URL]
nokia 5800 çerçeve oynaması
Aynı sorun bütün 5800larda var. Malzeme kalitesinden kaynaklanıyor sorun.
Peki neden test cihazlarında yok dersenizde sorunun cevabı aslında ortada> TEST CIHAZI yani herkes gelip geçtikçe dokuncak, kullancak.. Sizde bastırın uzun süre aralıksız kullanın olmayacaktır. Fakat 1dk boş bırakın yine başlayacaktır.
slm arkadaşlar.ben 5800 alacam.1 ay içinde.acaba telefondan menmunmusunuz.dokunmatigindenn.falan.korkuyorum ya telefonu alırım pişman olurum diye elimde x3 var onu abime satıp alacam telefonu.öğrenciyim 16 yaşındayım kendi paramla alıyorum.lütfen bir yardımcı olun...o kasa sorununu yaşayan arkadaşım acaba telefonundan menmunmusun bende alcamda.benim başımada senin başına gelmiş gibi sorun gelmez umarım.hiç sevmem öyle şeyi ya deli olurum:S acaba bütün 5800 larda varmı o problem ? bu arada şarjı kaç gün gidiyor telefonun bide kaç tl ye aldin konuyu açan arkadaş sen ?
460tl ye media martt dan aldım cihaz aslında çok güzel malzeme kalitesi dışında ama benim tek sorunum kasanın sol tarafının cıt cıt etmesi dokununca bütün 5800 larda yok galiba 2 3 tane teşhir e baktım hiçbirinde yoktu ışık szması bütün hepsinde var zaten üretim hatası neden düzelmemişler anlamış değilim birde koskocaman NOKİA yani ben almanı tavsiye ederim çok fazla sorun yaşamazsın kullanılabilirlik yazılımsal bakımdan çok iyi hatta İPHONE 3G den bile iyi diyorlar şarj ortalama 4 gün gidiyor wifi falan çok iyi zaten 3g hızı en fazla 3.2 mbit e kadar çıkabiliyor simbian işletim sistemiyle zaten bütün program oyun vs herşey yükleniyor bu fiyata alınabilecek en iyi telefon budur
Aynı sorun bütün 5800larda var. Malzeme kalitesinden kaynaklanıyor sorun.karub nasıl yani herkez gelip geçip dokunduğu içinmi olmuyor oynama bu ışık sızması gene bütün modellerde varmı oradaki teşhir de vardı bu ama kasada oynama yoktu
Peki neden test cihazlarında yok dersenizde sorunun cevabı aslında ortada> TEST CIHAZI yani herkes gelip geçtikçe dokuncak, kullancak.. Sizde bastırın uzun süre aralıksız kullanın olmayacaktır. Fakat 1dk boş bırakın yine başlayacaktır.
karub nasıl yani herkez gelip geçip dokunduğu içinmi olmuyor oynama bu ışık sızması gene bütün modellerde varmı oradaki teşhir de vardı bu ama kasada oynama yoktu
Aynen dediğiniz gibi.. Bu sorun yüzünden ön çerçeviyi 2 kere değiştirttim(kırıldı)..
Ama hiç bir test cihazlarında bu sorun bulunmuyor. Aklıma gelen hataları:
- Ön çerçeve oynaması (batarya kapağı yüzünden oluyor oraya kağıt vb. koyunca düzeliyor sonra tekrar başlıyor)
- sağ üstteki kasa açıklığı (sabah belli olmuyor ama oda karanlığında oradan sanki nur çıkıyormuş gibi belli oluyor.)
- Malzeme kalitesi dandik ötesi bir ellersiniz boyası gider(iç boyası)
Yazılımsal hatalarıda yok değil hani> https://www.chip.com.tr/forum/kro ... iklari_t182655.html
batarya kapağı nasıl etkiler ön çerçeveyi ya orada elektro world de falan herkez baksın diye koymuşlar sol taraftaki resimle gösterdiğim yer hiç oynamıyo sağ üstteki kasa açıklığı hepsinde var galiba o önemli değil ama o çıt çıt sesi beni deli ediyor ama hepsinde yok gibi sanki sizdekide çıt çıt ediyomu o internet sekmesine gelen yer sol ön çerçeve
batarya kapağı nasıl etkiler ön çerçeveyi ya orada elektro world de falan herkez baksın diye koymuşlar sol taraftaki resimle gösterdiğim yer hiç oynamıyo sağ üstteki kasa açıklığı hepsinde var galiba o önemli değil ama o çıt çıt sesi beni deli ediyor ama hepsinde yok gibi sanki sizdekide çıt çıt ediyomu o internet sekmesine gelen yer sol ön çerçeve
Kapak nasıl etkiler diye neden soru soruyorsunuz ?
Telefonu hiç incelemediniz mi?
Hala siz oradakiler oynamıyor diyorsunuz ve bende açıkladım tecrubelerim sayensinde ama siz hala anlayamadınız sanırım.
Batarya kapağı dandik bir plasik ve iki günde gevşiyor şimdi bakın telefona ve o kapağı bastırın çökecektir. Araya kağıt sıkıştırınca azda olsa geçiyor aslında çok sık olmuyor demek daha doğru olur.
Bütün 5800 lar böyle yapacak bir durum yok. Nerede kullandıysam bütün 5800 lar hep sım sıkı ama benimki değil. Bunu cevabıda çok sık kullanıyor olmalarıdır. Gerçekten bu durumun üstüne fazla giderseniz telefonunuzun sonu kötü olacaktır. Size kendimi örnek vermek istiyorum alttaki linke tıklayın anlıyacaksınız.
>> Bende de oynuyor ama artık üstüne durmuyorum çünkü değiştircem
https://www.chip.com.tr/forum/580 ... -olsun_t169271.html
Kapak nasıl etkiler diye neden soru soruyorsunuz ?
Telefonu hiç incelemediniz mi?
Hala siz oradakiler oynamıyor diyorsunuz ve bende açıkladım tecrubelerim sayensinde ama siz hala anlayamadınız sanırım.
Batarya kapağı dandik bir plasik ve iki günde gevşiyor şimdi bakın telefona ve o kapağı bastırın çökecektir. Araya kağıt sıkıştırınca azda olsa geçiyor aslında çok sık olmuyor demek daha doğru olur.
Bütün 5800 lar böyle yapacak bir durum yok. Nerede kullandıysam bütün 5800 lar hep sım sıkı ama benimki değil. Bunu cevabıda çok sık kullanıyor olmalarıdır. Gerçekten bu durumun üstüne fazla giderseniz telefonunuzun sonu kötü olacaktır. Size kendimi örnek vermek istiyorum alttaki linke tıklayın anlıyacaksınız.
>> Bende de oynuyor ama artık üstüne durmuyorum çünkü değiştircem
https://www.chip.com.tr/forum/580 ... -olsun_t169271.html
ya one öyle japon yapıştırıcısı demişsin ne hale gelmiş telefon benim sana söylemek istediğim önden ve arkadan bastırınca göçmesi değil ekranın yan taraflarında çıkıntılı bölgeler varya sol taraftakine az bişey bastırınca çıt çıt ediyo bu ışık sızması olayı bütün hepsinde var dimi senin ne demek istediğini anladm peki NOKİA bunun farkına neden varmıyo 500tl az para değil bende gerekirse mesaj çekerim nokia ya n97 falan damı böle yoksa sadece bumu üretim hatası