Birşey düşündüm ama eğer yaparsam ve sonuç olarak telefonumu kaybedersem diye tereddüt ettim ve sormaya karar verdim.. 5800 v40'a yükseltmek için telefonun key'ini değiştirmiştim. 5800'ımın keyini n97'nin keyi ile değiştirsem n97'nin yazılımı kurulabilir mi? :)
Nokia 5800'ı n97'ye çevirmek ?
maemo bile kurarsın :D yap once soırmuyomu zaten kurulsunmu dıye nıye heycan yaptın?:D
Olmıcaktır deneme bile yukleme yarım kalıcak ve telefon bır daha acılmıcaktır.. tekrar yzılım yuklemeye calıscaksın fakat yukleyemıceksın servıse gonderıceksın fakat garantıden cıkmıs olucak ve onarımı mumkun olmayacak cıhaz tamamen off duruma dusucek yanı rafa kaldıra bılırsın :(
Olmıcaktır deneme bile yukleme yarım kalıcak ve telefon bır daha acılmıcaktır.. tekrar yzılım yuklemeye calıscaksın fakat yukleyemıceksın servıse gonderıceksın fakat garantıden cıkmıs olucak ve onarımı mumkun olmayacak cıhaz tamamen off duruma dusucek yanı rafa kaldıra bılırsın :(
Telefonun key'i değişçeği için garanti dışı kalması %100 ama dediğinizi düşündüm şuanda kararsızım denesem mi, denemesem mi diye.. Symbian yazılımını düzenleme imkanım olsa nasıl yapılıyor bilmiyorum. Nokia update ile yapıldığı için symbian'nın ham dosyasını bilgisayara kaydetmiyor malesef eğer kaydetme etme imkanım vasa yardımcı olabilir misiniz?
N97 ev ekranı ve diğer özelliklerini kullanmak istiyorum. Araştırmalarıma göre 5800 ve n97 tam uyum içerisinde ama bu güncelleme konusunuda araştırmam gerekli sanırım.. :)
Ben bir seferinde 3210 telefona 8210 yazılımı yükletmiştim :) Programsal olarak telefonda çökme vs.. yaşamamıştı.Ancak 8210 'a özgü fiziki parça dahilinde çalışan bazı özellikler çalışmamıştı.Titreşim vs.. gibi.
3210 ve 8210 telefonlar 5800 ve N97 ile kıyaslanamaz tabi program olarak ama temel olarak bakarsak işe programsal olarak bir sorun çıkaracağını sanmam.Ama sadece N97 'ye özel fiziki parça dahilinde çalışan özellikler mantıken çalışmayacaktır.
Ki programsal olarak çökme yaşansa bile telefonun kullanılmaz hale geleceğini sanmıyorum. :)
Ben bir seferinde 3210 telefona 8210 yazılımı yükletmiştim :) Programsal olarak telefonda çökme vs.. yaşamamıştı.Ancak 8210 'a özgü fiziki parça dahilinde çalışan bazı özellikler çalışmamıştı.Titreşim vs.. gibi.Bende pek fazla sorun olacağını sanmıyorum.. Denemek istiyorum ama sonunda telefonu kaybetme korkusu var. Granti dışına çıkmasa çoktan denemiş olurdum. İnternette bunun hakkında hiçbir bilgi yok yani kurulur mu anlamında..
3210 ve 8210 telefonlar 5800 ve N97 ile kıyaslanamaz tabi program olarak ama temel olarak bakarsak işe programsal olarak bir sorun çıkaracağını sanmam.Ama sadece N97 'ye özel fiziki parça dahilinde çalışan özellikler mantıken çalışmayacaktır.
Ki programsal olarak çökme yaşansa bile telefonun kullanılmaz hale geleceğini sanmıyorum. :)
Bugün bu işlerden anlayan bir arkadaşıma sordum bu soruyu.Kendisi de benim söylediğime benzer bir şey söyledi.Yani olmaz diye bir şey yok.Ama bütün özellikleri tam anlamıyla çalışmaz.En fazla telefonun işletim sistemi çöker onu da ya kendin yeniden yüklersin ya da servise yüklettirirsin dedi.
Ama bu işlemi yaptıktan sonra telefonun Ram vs. gibi bölümlerinde kalıcı hasarlar olabilir ve bu hasarlar telefonu garanti kapsamında bırakabilir de dedi :)
Nasil sorun olmiyacak ?
Birisinde klavye var digerinde yok ayni rom degil onlar bozmak istiyorsan yap yapilirmi o is yapilir ama senin dusundugun sekilde yapilmaz daha pcde firmware nereye gittigini bilmiyorsun acmayi bilmiyorsun deneme sakin.
Firmwarenin pcde gittiği bir yer yok :) Telefon bağlıyken o anda internetten indirip kuruyormuş.. Ama denemekten vaz geçtim neden derseniz; Eğer bir hata olursa telefon bir daha asla açılmayacak ve garanti dışı kalacak.. Herşey yerinde güzel ama neden n97 ev ekranı 5800da olmuyor sinirim bozuluyor :)
Teşekkür ederim :PŞuanda ders çalışıyorum ama küçük bir kağıtda n97 keyleri var hep gözüm oraya kayıyor :)
Ama birde bunu denemeyi erteleyip eğer işe yarayacaksa* dünyada bir ilki başarmış olmayı kaçırmak da var. :)
*:Yaramazsa da bi kucak paranın boşa gitmesi var. :
Ama şöylr durum var; N97ler bildiğiniz gibi beyaz ve siyah ben telefonuma hangisini eklersem olur..
Fazla kaçma konusunda bence bir sorun yok :) yani telefonlara duyduğun bu denli ilgi bende de var :) telefonu ilk elime aldığımda direk bu telefon nasıl bozulur bozulursa ne yapmam gerekir diyen biriyim :) O nedenle her zaman aldığım telefon 6 ay sonra hurdaya döner :) Sayın 5800 'ım bilgilerine duyurulur :P
Karub sakin ol.Derin bir nefes al.5800 'ın yakasını bırak :) Bak o seni çok seviyor.Sen de onu biliyoruz.Hadi kendine benden bir kahve yap :)
Haklısınız :)
Ben aslında dün deniyecektim ama gözümü korkutan bazı yorumlar vardı.. Gerideki mesajlara bakarsanız anlarsınız. Kararsızlık çok zor birşey...
Şaka gırgır bir yana aslında olayın özü bence şu.
Tamam teknolojiye meraklı olabiliriz ya da yeniliklere açık olabiliriz.Ve de elimizdekilerde yetinmek yerine daha yaratıcı bir psikolojiye sahip olabiliriz.
Ancak, elimizdeki 500 TL'lik bir cihaz ile ilgili köklü bir değişiklik düşündüğümüzde cihazı kaybetmek riskini göz önüne alıyorsak ve bu 500 TL 'lik cihaz hurdaya döndügünde yenisi almak maddi olarak biraz zor ise meselenin aslı maddi imkansızlıklar demek ki.
Etrafımdaki bazı arkadaşlara ve internet dünyasındaki senin gibi arkadaşları izliyorum.Gerçekten beyin olarak çok iyisiniz.Yani yenilikleri oturup beklemek yerine kendi yeniliklerinizi ortaya atıyorsunuz.Ama maddi olanaksızlıklar her zaman önümüze engel olarak çıkıyor.
Mesela şu anda 5800 telefonun 500 TL 'lik fiyatı sizin için leblebi gibi bir fiyat olmuş olsa eminim ki hiç düşünmeden bu işi yapardınız.Sonu fiyasko olurdu ya da çok başarılı olurdun.Orası ayrı bir konu.Ama en azından beynini kemirmezdi.Olur mu olmaz mı diye.Ve de eminim ki daha da ileriye giderdin.Bir gün yukarıda şakasına söylediğim, bir telefon icat ederek karşımıza çıkma olayı gerçek olurdu.Karub XpressMusic :) Neden olmasın. :)
Umarım bir gün istediğiniz her şeyi istediğiniz an istediğiniz gibi yapabilirsiniz :)
Destek çıktığınız için teşekkür ederim :)
Dediğinize %100 katılıyorum.. Öğrenciyim ve bu telefonu harçlıklarımı biriktirerek aldım. Haftalık 10lira veriliyordu ve ben okula sadece ne olur ne olmaz belki kalem ihtiyacım olur diye sadece 50kuruş ile okula gidiyordum. Geri kalnını biriktirmek için ayırıyordum ve böyle böyle para biriktirmeye başladım ve bir gün radyo haberlerinde 5800'da üretim hatası olduğunu ve geri toplatıldığını duyunca yemin ederim ağlayasım gelmişti(geçen sene) Ama ben yineden o telefonu alacakmışım gibi para biriktirdim ve tam 760lira oldu.. Sonra telefonun tekrar düzeltilip piyasaya sürüldüğünü duyunca ağzım kulaklarıma vardı. 4 aydır bu telefonu kullanıyorum ve ilk defa kendi paramla bir şey almanın zevkini yaşıyorum.
Maddi zorluklar yaşamasam giderdim n900'e windows 7 kurmaya çalışırdım :)