Telefonu alalı yaklaşık 5 ay oldu.. Hepsiburdadan almış ve kutudan çıktığında bile bu sorun vardı. kasanın sol tarafında yani yanında hafif açıklık var eğer menü ikonlarının yerini değiştirmediyseniz " İnternet ve ayarlar" a girerken ekranın mikasından cıt diye sesler geliyor ve beni deli ediyor sol tarafı elimle bastırıp internete ve ayarlara girmek istediğimde bu sorun olmuyor araya tırnağımı koyupda denedim olmadı. Neyse bunu kabullendim..
Dün arkadaşlarımla MediaMarkt'a gezmeye gittik n97, iPhone 3GS gibi üst sınıf telefonları kurcaladık ve sıra 5800(siyah) a geldi elime aldım kasası benimkinden daha sıkı, sorunsuz bir biçimde sağlamdı... Bende oluşan sol yandaki sıkıntı yok ve hatta orada telefonun sol kısmını açmaya çalıştım ama nafile.. O kadar sıkı ki, bir milim bile oynamadı. Ama benimkinde bu sorun var ve beni telefondan soğutuyor. Telefonu çok severek ve istiyerek satın aldım. Telefonu garantiye versem açacaklar içine toz girecek daha kötü olacak ve bir takım kalıcı izler oluşacağına eminim. Ne yapmalıyım sizce? Gerçekten telefonu kullanmak istemiyorum ekranın sol bölgelerine dokundukça cıt-çıt sesler geliyor ve telefon gözümde yerle bir oluyor..
Bu arada telefonum Mavi versiyonu.
Nokia 5800 kasa sorunu
Bendeki sorun aynı değil ama yine de fiziki bir sorun.Hafıza kartının takıldığı bölümdeki kırmızı şerit oyunuyor dokununca.Yine kaner bölümündeki kare çerçevede oynama var.Telefonu servise götürdüm ve sorunları anlattım.Gerekirse değişme yapabileceklerini söylediler.Ama kesin değil.Tamire de alabiliriz dediler.Tmair durumunda daha çok çizilme olursa ne olacak dedim pek bir yanıt veremediler.
Kısaca ne yazık ki Türkiye 'de içimiz şansa kalmış durumda.
Malatya'da bir arkadaşım 1 hafta kadar önce kırmızı 5800 aldı ve fiziki hiç bir sorun olmadığını söyledi.Yani dediğim gibi şans tamamen :)
Eğer yapabilirsem garantisi dolmadan önve bastrırp telefonu değiştirmelerini isteyeceğim.Tek kurtuluş bu sanırım :)
Ama bu bir üretim hatası.. Böyle olmamalı bu durumu Nokia'ya beldircem ve şimdi kendimce bir teknik buldum onu uyguluyorum. Belki işe yarar.
Yöntemim: Telefonun üzerine bir tane çizilmesini engelliyecek bir bez koydum ve üzerinede bir kutu ağır ama telefona zarar vercek kadar değil açığı kapatacak kadar ağırlıkta.. O haldeyken saç kurutma makinasını son sıcaklıkta açtım ve ısınınca öyle kalacak diye umuyorum bakalım inşallah olur :)
Olmazsa seneye iPhone veya n97 alacağım.. Bu huyumu hiç sevmiyorum :D
Bendede bu sorun var sanırım hatalı üretim serisinden. Kasayı komple değiştirirler sanırım. Şu yarıyıl tatilinden sonra yada sınav haftası olduğu zaman göndercem garantiye. Şimdi kenardaki açığı biraz daha açmaya çalışıyorum belki sıfır telefon verirler :)
Bendede bu sorun var sanırım hatalı üretim serisinden. Kasayı komple değiştirirler sanırım. Şu yarıyıl tatilinden sonra yada sınav haftası olduğu zaman göndercem garantiye. Şimdi kenardaki açığı biraz daha açmaya çalışıyorum belki sıfır telefon verirler :)
Üretim hatası olanların üzerindeydi sanırım :)
Ama ben sorunu çözdüm yapmanız gerek tek şey telefonun çevresinden sıkıca üstte ve alttan yan şekilde bağlamanız ve üzerine 2-3 dk saç kurutma makinasının en yüksek seviyeli üflemesini açın :D en fazla 1dk. o bölgeye tutun ve bırakın yarım saat kadar kalsın.. Sorun çözülecektir :)
Not: 1dk tutup 2dk mola verin ve bu işlemi 3-4 kez yapın :)