nokia 5800 music player türkçe karakter

tisana
16-05-2009, 13:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

arkadaşlar merhaba.birkaç gün evvel aldığım nokia 5800 da music palyerdaki türkçe karakter problemini bir türlü çözemedim.bazı şarkılarda ş,ğ,i,ç gibi harfler düzgün görüntülenirken kiminde görüntülenmeyir.sorun ne olabilir.diğer bir soru ise ana menüye en fazla 4 kısayol mu ekleyebiliyoruz.eğer daha fazlaysa nasıl olduğunu adım adım anlatabilir misiniz?teşekkürler

kartal7
19-05-2009, 11:01   |  #2  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

sorun bir vürüste olabilir yada telefonun türkçe karekterleri desteklemiyor olabilir bir daha sorun yaşamak istemiyorsan sana mp3 tag editör demodur 10 gün kullanımlıdır Deep Freeze aktif olması lazım deneme süresinin dolmaması için  şarkılarında da türkçe karekterleri kullanma bütün şarkılarını isimlendirir albüm ismi değiştirir mesela pop rock  listesi oluşturaçağız pop listesi için listedeki sanatçı albüm isimleri hepsini pop olarak isimlendir rock listesi oluşturacaksan rock listesine giren sanatçıların albüm isimlerini hepsini rock diye isimlendir albüm listesine girdiğinde hangi tür müzik dinlemek istiyorsan rock yada pop albümünü seçebilirsin iki listede birbirine karışmaz yabancı müzik için y diye albüm ismini isimlendir  bu şekilde mp3 tag bilgilerini görüntüleyen hiç bir telefon için cep player programına ihtiyacın kalmaz bunu ben n73 müsic editün için uyguladım çünkü yüklediğim korsan cep player programları yüzünden cep faturam kabarık geliyordu programı kur kurulum dosyasını çalıştır later tıkla sonra programın içinden view tıkla interface language üstüne beklet   turkish  dilini seç program türkçe olsun ve kullan işte link http://www.inndir.com/MP3_Tag_Editor-33307i.html

PESSIMIST
10-03-2010, 20:04   |  #3  
PESSIMIST avatarı
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Aynı sorun bende de var. Bir türlü çözemedim.

recycle bin
10-03-2010, 20:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

taglama yapılırken kullanılan programın nokia nın kullandığı karakter kodlamasıyla aynı olup olmamasından kaynaklanır, etiketleri kendiniz mi düzenliyorsunuz yoksa freedb ya da gracenote gibi hangi servisi kullandığınız da öemli.

PESSIMIST
10-03-2010, 20:17   |  #5  
PESSIMIST avatarı
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Windows gezgininden düzenledim. İşin ilginci albüm bilgisini birden fazla dosya seçip girdim. Yani 13 dosyaya aynı anda girdim. 2 tanesinde "şğı" harfleri düzgün çıkarken diğer 11inde farklı çıkıyor.

Son Düzenleme: PESSIMIST ~ 10 Mart 2010 20:28