arkadaşlar merhaba.birkaç gün evvel aldığım nokia 5800 da music palyerdaki türkçe karakter problemini bir türlü çözemedim.bazı şarkılarda ş,ğ,i,ç gibi harfler düzgün görüntülenirken kiminde görüntülenmeyir.sorun ne olabilir.diğer bir soru ise ana menüye en fazla 4 kısayol mu ekleyebiliyoruz.eğer daha fazlaysa nasıl olduğunu adım adım anlatabilir misiniz?teşekkürler
nokia 5800 music player türkçe karakter
sorun bir vürüste olabilir yada telefonun türkçe karekterleri desteklemiyor olabilir bir daha sorun yaşamak istemiyorsan sana mp3 tag editör demodur 10 gün kullanımlıdır Deep Freeze aktif olması lazım deneme süresinin dolmaması için şarkılarında da türkçe karekterleri kullanma bütün şarkılarını isimlendirir albüm ismi değiştirir mesela pop rock listesi oluşturaçağız pop listesi için listedeki sanatçı albüm isimleri hepsini pop olarak isimlendir rock listesi oluşturacaksan rock listesine giren sanatçıların albüm isimlerini hepsini rock diye isimlendir albüm listesine girdiğinde hangi tür müzik dinlemek istiyorsan rock yada pop albümünü seçebilirsin iki listede birbirine karışmaz yabancı müzik için y diye albüm ismini isimlendir bu şekilde mp3 tag bilgilerini görüntüleyen hiç bir telefon için cep player programına ihtiyacın kalmaz bunu ben n73 müsic editün için uyguladım çünkü yüklediğim korsan cep player programları yüzünden cep faturam kabarık geliyordu programı kur kurulum dosyasını çalıştır later tıkla sonra programın içinden view tıkla interface language üstüne beklet turkish dilini seç program türkçe olsun ve kullan işte link http://www.inndir.com/MP3_Tag_Editor-33307i.html
taglama yapılırken kullanılan programın nokia nın kullandığı karakter kodlamasıyla aynı olup olmamasından kaynaklanır, etiketleri kendiniz mi düzenliyorsunuz yoksa freedb ya da gracenote gibi hangi servisi kullandığınız da öemli.