Nokia 5800 XM Kasa ve Güncelleme Hakkında 2 Soru..

spungej
23-04-2010, 00:05   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Şimdi telefonu titiz kullanmayı seven biriyimde.. Kasayı değiştirmek istiyorum diyelim.. (Çizilmeler, kırılmalar vb. durumlar var.) Garanti kapsamındanda çıkmayacak şekilde serviste bir kasa değişikliği bana kaça patlar? Aslında sadece touchpad(dokunulan ince elastikimsi şeffaf, ışıkta parlayan kılıf) ve kameranın arka kasa üzerindeki camı değişşede yeterli olur.. Çünkü ekranda çizikler var ve bahsettiğim cam kırık. Başkada sorunum yok fiziksel olarak.Bu kaça patlar bana?

İkinci sorumda güncelleme ile ilgili.. Benim telefonum mavi.. Fakat ben bir önceki sürümü yani V4.02ı yüklerken sanırım bir hata yapmışım ve kırmızı için yüklemişim.. Telefonun menüleri,tuşları vb. kırmızı-gri :) Bu düzeltilebilirmi yada bana ileride bir sorun açarmı?  Şimdiden teşekkürler..

Karub
23-04-2010, 01:26   |  #2  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Bütün kasa yani ön kapak ve arka kapak olmak üzere en fazla 50 liradır orjinali. Ama siz ekran diyorsunuz iç ekran 125 lira civarında buda 40-50 olur diye tahmin ediyorum.

Güncelleme yaparken ürün kodunu kırmızı girmişsiniz ki tema kırmızı yüklenmiş. Sanırım ürün kodunu değiştirip yüklemişsiniz. Garantiye giderse başınıza dert olabilir. Tekrar eskisini yapın bence..

_hEro
23-04-2010, 01:36   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Evet Karub'a katılıyorum.O koduda mutlaka düzeltin.Yani kendi kodunuzu tekrar girin.Yoksa götürmeyin garantiye.
Kendi kodunuzu girdikten sonra telefonu v50 ye güncelleyiverin.O şekilde götürürsünüz.

Kapalı Hesap (113439)
23-04-2010, 01:58   |  #4  
Kapalı Hesap
464 mesaj

iyi güzel 2 sorunuz vardı da bunca 5800 v50 başlığı varken onlardan birinde sorsanız çok daha iyi olurdu . nokia bölümü giderek 5800 başlıkları ile gereksiz yere kirlenmeye ve kabak tadı vermeye başladı . adminlere mi artık kim ilgileniyorsa durumu iletip konuları artık kitlerler mi silerler mi bilemicem bir çözüm bulmak lazım. sadece 5800 'ün tekelinde olmamalı nokia bölümü.
veya şöyle bir çözümde olabilir  5800 xpressmusic  şeklinde bir ana başlık açarsa yöneticiler sabit olarak bütün 5800 başlıkları da bunların içine toplansa çok daha derli toplu olucak forum . hero bu konuda yardımcı olabilirsen iyi olur gerçekten . şahsen ben de çok yakın zamanda 5800 aldım , önceleri çok da eleştirmeme karşın ..sonra bir sürü 5800 meselesine giriştik  ancak şu forumda yaptıgımdan kirlilikten rahatsız oldum kendim bile . bi çözüm bulunmalı . saygılar

_hEro
23-04-2010, 03:49   |  #5  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

numbb ben kendi adıma gerekeni yapmıştım. " 5800 XM ve Yazılımları Genel Tartışma " başlığı altında bir konu açtım.Konunun ilk mesajınada amacımı belirttim.Daha derli toplu olur diye.
Diğer tüm 5800 konularınıda yönetime raporladım ve açıklama olarak amacımın daha derli toplu bir forum yaratmak olduğunu yazdım.Kendi diğer konularımda da dahil arkadaşların açtığı konuların hemen hemen aynı amaç uğruna fazlalaştığını dile getirdim.Diğer forumların kitlenerek genel konuya yönlendirilmesi fikrini yönetimle paylaştım ama tınnnnn....
Kimse umursamadı.Bende sinirlendim açtığım genel konuyu sildim.
Onlar umursamıyorsa ben niye umursayım.
Tekrar açılması gerekiyorsa açarım o ayrı ama dediğim gibi yönetimin diğer konuları kitlemesi gerek.Yoksa hiçkimse yeni konuya giripte yazmaz.Bir alışkanlık var çünkü.

Karub
23-04-2010, 10:48   |  #6  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: numbb  
iyi güzel 2 sorunuz vardı da bunca 5800 v50 başlığı varken onlardan birinde sorsanız çok daha iyi olurdu . nokia bölümü giderek 5800 başlıkları ile gereksiz yere kirlenmeye ve kabak tadı vermeye başladı . adminlere mi artık kim ilgileniyorsa durumu iletip konuları artık kitlerler mi silerler mi bilemicem bir çözüm bulmak lazım. sadece 5800 'ün tekelinde olmamalı nokia bölümü.
veya şöyle bir çözümde olabilir  5800 xpressmusic  şeklinde bir ana başlık açarsa yöneticiler sabit olarak bütün 5800 başlıkları da bunların içine toplansa çok daha derli toplu olucak forum . hero bu konuda yardımcı olabilirsen iyi olur gerçekten . şahsen ben de çok yakın zamanda 5800 aldım , önceleri çok da eleştirmeme karşın ..sonra bir sürü 5800 meselesine giriştik  ancak şu forumda yaptıgımdan kirlilikten rahatsız oldum kendim bile . bi çözüm bulunmalı . saygı

Size katılıyorum. Nokia'nın 5800 xm modelini en az Türkiyede 300 kişi kullanıyor ve artık bütün soru ve çözümler 5800 ile ilgili oluyor. Nokia 5800 Xm için bir başlık açılsa forum daha düzenli olur.

spungej
23-04-2010, 11:29   |  #7  
OP Üye
82 mesaj

Bu gereksiz konuları doğrudur açıyoruz, en fazlada ben açmışımdır belki onu kabul ediyorum ama; sen soruyormusunki diğer konu başlıkları altında sorunumu söyleyince yüzüme bakan olmuyormu.. Yani onu bekleyeceğime yeni konu açarım, sorunumu çözecek bi kaç kişi bulurum, sonrada sorun çözülünce adminler çözülen sorunu topicten silerler o kadar zor bir şey olduğunu sanmıyorum..

Sorularıma gelince; orjinal kodumu zaten v50 güncellemesinden sonra yükledim.. Şu an batarya yuvasında yazan kod, telefonumun kodu. Yani orjinal oldu.. Ama tabi haliyle hala kırmızı :)

Kasa olarakta şunu söyliyeyim; sadece üstteki şeffaf kılıf çizik, iç camı değil.. Ama diğer forumlara baktım.. 100 TL filan dediler, yuh dedim haliyle ama kimse emin konuşmadığı için buraya konu açtım :)

bu arada Nokia'nın en sorunlu modelinin ve türkiye'de yeni çıkan modeler arasında en çok kullanılan, ayrıca fiyatı dolayısıyla satış patlaması yapan telefonun 5800 olduğunu düşünürsek, topiclerin çoğunun 5800 ile ilgili olması anormal değil..

Son Düzenleme: spungej ~ 23 Nisan 2010 11:33
_hEro
23-04-2010, 16:15   |  #8  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

spungej sorun çözülünce mesajlar silinir mi hiç.Sonradan arayanlar nasıl bulacak ?
Telefona tpu kılıf birde ekran koruyucu jelatin alsaydın keşke.

Karub
23-04-2010, 20:07   |  #9  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Bugün Nokia'yaya gittim ve hasarlı ön kapağını yani ekranın çerçevesini sadece 25 liraya değiştirdiler. Mecburen değiştirdim. Ama içim cız etti parayı verirken.
İçinde bir tane bile toz yok. Sordum özel bantlarla yapıyorlarmış ve bir daha o bantın kalkıp yapıştığı yerlere nasıl oluyorsa toz gelmiyormuş..

_hEro
23-04-2010, 20:21   |  #10  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

o toz gelmeme işi safsatadırda telefoncuların çoğu koli bantıyla söküyo tozları :)

Karub
23-04-2010, 21:24   |  #11  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: _hEro  
o toz gelmeme işi safsatadırda telefoncuların çoğu koli bantıyla söküyo tozları :)

Doğrudur :) Ama etkili gözüküyor. Ayrıca telefon sıkılaştı eskisi gibi ekrandan sesler gelmiyor artık.
Nokia'da çok sohbet ettim. Bir çok şey öğrendim. Mesela n900'ün Türkiye'ye gelmeyeceğini..