arkadaşlar dün mü ne evden vires la v40 üzerine v50 yükledim, v50 çıkmış haberini okur okumaz, yalnız bazi sorunlar var heralde v50 ile ilgili mesela ara sırada msj yazarken falan kendiliğinden siliniyor, bazen takılıyor öyle bataryayı çıkarmak zorunda kalıyorum.bu arada tlefon falan hızlazmış gibi bişeyde hissettim müzikçalari güzel gibi bişey olmuş. sanki bi vefa borçlari varmiş gibi güncelleme yapmişlar gibi geldi bana hani yapalımda namı yürüsün gibisinden.
v40 dan pek farkı yok gibi zaten v50 nin. öle çok aşınasıda değilim bu arada. altı üstü telofon işte diğer güncellemeye kadarda böyle kalır heralde güzel telofon ama alacaklarada tavsiyem banane olur. paran varsa htc mi ne çıkmiş veya iphone alın biraz tuzlu olur ama kafede falan masanın üstüne koydun mu cicili kızlar 2 hafta daha uzatır çıkma meselesini ;)
sizdede var mıdır böyle sorunlar veya başka bişeyler?*.hakkını yemeyelim şimdi nokia nın telofonu güncel tutması güzel hatta bu son güncellemeyle açık menülere basılı tutunca çık veya aç eklenmesi süper olmuş zira şerefsizim benim aklıma da gelmişti bu :P
Nokia 5800 XM v50 artıları ve eksileri
Artıları :
V40 ile başlayan hızlanma daha da artmış durumda.Özellikle menü giriş ve çıkışları ile menüler arasındaki geçişler epey hızlanmış durumda.
Ana menüye eklenilen scroll özelliği hoş olmuş.Belki bazı kullanıcılar için gereksiz olarak nitelendirilebilir ama yine de hoş duruyor.
Yazılım güncelleme biraz daha hızlanmış.
Wireless daha sağlam.
Eksileri :
Rehber listesi gibi liste alanlarında ekranın sağ bölümünde bulunan kaydırma çubuğunun üzerine dokunduğunda hareket etmesi gerekirken bazen biraz sola dokunmanız gerekiyor ki hareket etsin.Bu durumda dokunmatik kalibrasyon yapmanız gerekiyor.Özellikle oyun oynayan ve sık mesaj yazan kişiler için bu biraz sorun olabiliyor.
Yeni versiyon ile yeni programlar pek eklenmemiş.Mesela oyun eklenebilirdi.
Genel :
Genel olarak güzel diyebiliriz.
Arkadaşlar bende 5800 yeni aldım v3 bunu nasıl yükseltirim acaba
tak kablosunu pcye web sitesinden indir update programını güncelle gitsin :) ayrıca bende güncelledim telefonumu müzik çalar güzel olmuş ve ilk aldıgımdan bu yana hep düzeltmelerini istediğin sorunu düzeltmişler :) müzik çalardan geri geri dediğimizde ilk açıldıgı yere gelince çıkış diyerek tamamen kapanıyordu ve çok sinirimi bozuyordu :D kırmızı butona basarak yada menü butonuna basarak çıkabiliyordum şimdi oraya gizle seçeneğini koymuşlar çok hoşuma gitti :D benim gördüğüm eksikleri ise mesaj yazarken bazen tuşun takılı kalarak mesela silme tuşu mesajı tamamen silebiliyor bir iki kez başıma geldi diğer bir sorun ise müzik dinlerken aynı anda bi başka işlem yaparsanız birazcık kasma oluyor umarım buda gelecek versiyonlarında düzeltilir...
Arkadaşlar bende 5800 yeni aldım v3 bunu nasıl yükseltirim
İki çeşit yükseltme yolu var.
1-Kablolu bağlantı ile yükseltme.
Bilgisayarına Nokia Suite programını kur.Telefonunu usb kablosu ile bilgisayara bağla ve Nokia Suite programını çalıştır.Program önce telefonundaki mevcut versiyonu bulur ve sonra yüklemen gereken versiyonu bulur.Yüklemen gereken versiyonu bulduktan sonra Yükle de.Gerisini izle.
2-Kablosuz bağlantı ile yükleme.
Wifi olan bir yerde telefonun ile wifi noktasına bağlan.Telefonunun arama bölümüne gel. *#0000# yaz ve Arama tuşuna bas.Telefonundaki mevcut yazılımı göreceksin.Seçeneklerden Güncelemeleri Kontrol et seçeneğini seç ve bekle.Telefon en son sürüm versiyonu bulacak.Ve yüklemeye başla.
Her iki durumda da yükleme yapmadan önce telefonunda yüklü resim ,video vs.. varsa önce bunları yedekle ve sonra yükleme yap.
Yükleme sırasında telefonun kapanıp açılabilir.Bu doğal bir durumdur.
Kolay gelsin.