Nokia 5800

The Dark Knight
26-10-2009, 20:53   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Arkadaşlar ben 2 Kasım'da Nokia 5800 Music XPress almayı düşünüyorum. Özellikle kullanıcılar olmak üzere beğendiğiniz takdir ettiğiniz ek veya kullanışlı özelliklerinin yanında kullanışsız, hoşunuza gitmeyen yanları ne öğrenmek istiyorum. Özellikle " alma " diyorsanız neden? demek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Pil ömrü, takılmalar ve donmalar, işletim sisteminin avantajları veya kötü yönleri, ekranın dokunmatik oluşunun nasıl olması, muzik konusundaki performansını özellikle kullanıcılardan bilgi vermesini isteyerek çok merak ediyorum.

Son Düzenleme: The Dark Knight ~ 26 Ekim 2009 20:56
Qromodynmc
26-10-2009, 20:57   |  #2  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

5800 çok güzel bi telefon alma demem asla,ama dokunmatik olması seni bozabilir belki, hele ilkkez dokunmatik tel kullancaksan çok başını ağrıtır:D ama bence buda bi neden deil,ucuza bulduysan koş kaçırma..

The Dark Knight
26-10-2009, 20:58   |  #3  
OP Yeni Üye
46 mesaj

indirime girmiş, vatan bilgisayar'da 550 tl =D

Qromodynmc
26-10-2009, 21:01   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

evet bende gördüm çok ucuz bence,elini çabuk tut stoklar bitebilir.

NoteBook
28-11-2009, 14:40   |  #5  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

ben 5800 kullanıyorum.

İyi yanları.
1-Menülere giriş ve menüler arası geçiş mükemmel.Bir menüye girdiğinizde menüden çıkmak ve ana menüye dönmek her nokia telefonda olduğu gibi mükemmel bir işleyişe sahip.
2-Programsal özellikler olarak hiç bir aksama yok.takılma yok.Karışma yok.Sen yeter ki hızlı ol.5800'ı asla yoramazsın.
3-Iphone'den sonra en mükemmel dokunmatik özelliğine sahip.İster telefonun kalemi ile ister el ile dokunmatik olarak kullanabilirsin ve hiç bir takılma yaşamazsın.
4-Menüye bir tuş ile girip geri kalanını dokunmatik olarak yapmak insana keyif veriyor.Menüleri istediğin gibi değiştirmek, masaüstü bilgisayarın menüsünü değiştirmek kadar zevkli.Nokia'nın 3230 gibi Smartphone'larında olduğu gibi ana menüye yeni ek menü ekleyemiyorsun.Ama bu olumsuz değil olumlu bir durum.Ana menü ne kadar basit olursa kullanım rahatlığı o kadar iyi olur.Sonuçta derli toplu bir telefon görünümü sağlar.
5-Media özellikleri mükemmel.Video oynatımı tek bir tuşla.Resim çekmek Sony Ericson'da olduğu gibi tek bir tuşla.Video görüntü kalitesi çok iyi ve çok güzel ve rahat çekim yapabilirsin.Kendin otomatik olarak ayarlanabilir flash ı sayesinde istediğin ortamda güzel video çekebilirsin.Ses kalitesi mükemmel.Telefonun içerisinde hazır ekolazier var.Ama sen kendi ekolazier'ini oluşturabilirsin.Kutudan çıkan 8 Gb hafıza kartını sonuna kadar doldursan bile telefon yavaşlamıyor.Aksine daha yok mu diyor :)
6-Ergonomi olarak , blackberry kadar büyük değil,Samsung kadar küçük değil.tam kıvamında.
7-Telefonun solunda bulunan sensörler sayesinde telefonu ne yana çevirirsen telefonun ekranındaki görüntü vs. o yana dönüyor.bu da kullanıcı için mükemmel bir özellik.Kullanıcı kafasını telefonu çevirdiği yana çevirmek zorunda kalmıyor.
8-Telefonun menüler arası geçiş için kullandığı renk uyumu çok iyi.Gözü yormuyor ve birbirinden ayırt edilmesi gereken en ince ayrıntı için bile renk farklılığı kullanılmış olması insana keyif veriyor.
9-Batarya süresi mükemmel.24 saat müzik dinleyen bir kişi 5800'ı 4 gün boyunca rahatça kullanabilir.Şarzı 1 saatte doluyor ve sonuna kadar mükemmel bir ses görüntü ve işleyiş rahatlığı sunuyor.
10-Fiyatı bedava denilebilecek kadar iyi.Ancak tavsiyem bu telefonu Nokia Club'lardan alman.Çünkü hem Nokia Club'larda fiyatın en ucuz durumda hem de bir yeri bozulduğunda nazik alet olduğu için Nokia Servis'e göndermen gerektiği.
11-Mükemmel bir özellik.Wifi ile internette gezinmek.Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.Net konusunda her şey mükemmel :)

Kötü Yanları.
1-Telefon 5320'deki plastik mezarlığından kurtulmuş ancak kullanılan malzeme insana güven vermiyor.Sanki yere düşürsem tuz buz olacak hissi veriyor insana.
2-Rahat kullanım için yapılmış olan çok fala minik parca var.Bu minik parcalar zamanla yerlerinden oynama yapıyor ve telefon kullanımı sırasında insanı rahatsız ediyor.Özellikle hafıza kartı giriş yeri ince ve uzun bir kapak şeklinde.Bu kapağı bir kaz keç açıp kapattığınızda kapak ve kapağın altındaki kırmızı şerit oynamaya başlıyor.
3-Telefonun resim modu çok iyi deği.3.2 Carl Zeiss kamera var ama ne hikmetse bu kamera video çekiminde iyi ama resim çekiminde çok iyi değil.Nokia 5320 'de bulunan 2.0 Mp kamera bundan daha iyi.
4-Net 'e girdiğinizde telefon dokunmatik olduğu için, alışana kadar yanlışlıkla net sayfasını kapatabilirsiniz.Bu da yeniden aynı sayfaya giriş , aramak istediğinizi yeniden aramak vs.. gibi zorunluluklar getiriyor.
5-Telefonun ekranı full dokunmatik ekran olduğu için korunması biraz zor.Kılıf ya da ekran koruyucu almanız şart.Ekran koruyucu malzemeler kansorejen madde içerdikleri ve telefonu kulağınıza dayayıp konuşma esnasında bu malzeme kulağınıza değeceği için pek tavsiye etmem.Kılıf alın desem orjinal kılıfı 30 TL.eskiden orjinal kutunun içinden çıkıyordu.Ama şimdi telefonun fiyatı düştü ve artık çıkmıyor.Piyasada bulunması zor ve bir kılıfa göre çok para.
6-Telefona takılan kulaklık girişi telefonun tepesinde ve tam ortasında.Bu da telefonda müzik dinlerken telefonu kullanmakta insana güçlük çıkarıyor.

Sonuç :
Artı ve eksi özelliklerini toparlarsak , dokunmatik bir telefona göre fiyatı çok düşük olan Nokia 5800, özellikleri göz önüne alındığında yine de çekinmeden alınabilir bir telefon.Yani tavsiye ederim :)

The Dark Knight
28-11-2009, 15:05   |  #6  
OP Yeni Üye
46 mesaj

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Ama sanki iPhone daha önde tutuluyor. Sadece iPhone için özel siteler, uygulamalar fln.. Bi de dokunmatiği mükemmel olan telefon iPhone. Bunda parmak ucuyla ya da bastırmatik gibi bişi var. Nse gene de memnunum sonuçta arada 1 milyar fark var :)

Halil Şahin
11-12-2009, 22:32   |  #7  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj

Kardeş 1 hafta kullandım. Önermem ekran kötü :) Yada ben kullanamadım.