arkadaşlar benim almak istediğim telefonlar Sony Ericsson Aino (8 mp), Sony Ericsson Satio (12 mp), Samsung Pixon 12 (12 mp), Samsung W880 (12 mp), LG GC900 (8 mp), LG GC990 (12 mp)
hepside dokunmatiktir ve şu an sadece LG GC900 ile Samsung Pixon 12 Türkiye de. diğerleri daha Türkiye ye gelmedi. en ucuzu LC GC900 800 TL den başlıyor. Biraz daha düşmeli fiyatları ve diğerleride TR ye bi gelse hemen.
bana bu telefonlar hakkında bilgi verebilecek oanlar var mı acaba? mesela işletim sistemleri neler?
nokia 6710 mu yoksa nokia 6260 slide mı alayım?
Satio'nun S60 5th Edition ama diğerlerini bilmiyorum. Nokia telefonlar haricinde fazla bilgim yok.
Konuyu 6260 mı alsam 6710 mu alsam diye açmışsın.Daha sonra başka telefonlara karar vermişsin.
Bence 6260 slide ama hangisi daya iyi diye sorarsan 6710 ama ben symbian sevmediğim için 6260 slide diyorum.
Bence Nokia dan şaşma arkadaşım.6710 senin neyine yetmiyorda Sony Ericsson - samsunga yöneliyosun.
6710 da sınırsız ömür boyu navigasyon var bunu başka cihazlarda yapmak istediğinde sınırlı oluyor ücretli 30-60-90 günlük navigasyon paketleri alabililyorsun
ya kardeşim nokia güzel hoş ama benim için kamera-video çok çok önemli. tabii işletim sistemide. LG nin işletim sistemi standart diye okudum bi sitede. standart ne oluyorsa artık.
evet aslında ilk başta 6710 ile 6260slide düşünüyordum şimdiyse hemen hemen aynı fiyata dokunmatık ekranlı tlf düşünmeye başladım. full ekran film izleyebilirim resimlere bakabılırım. ama hangi dokunmatiği almayılım kararsızım. birinde olan özellik diğerinde yok yada çok kötü. mesela Aino 25fps video çekiyor. GC900 ise 30fps ama LG nin işletim sistemi belli değil ve Aino çok hoş çok şık dutuyor LG ye göre
LG'nin işletim sisteminde standart yazıyorsa LG'nin ürettiği bir işletim sistemidir. Ayrıca X6 yurtdışında satışa 450Euro fiyatı ile sunuldu. Ben hâlâ X6'da ısrarcıyım. Siz bir telefondan isteklerinizi bana söylerseniz sizin için bir araştırma yapabilirim.
biliyorum X6 satışa sunuldu ama kamerası benım beklentilerimi karışamıyor. ben bi telefondan en az 8 mp kamera, 30 fps video, en az 3'' dokunmatik ekran ve simbiyan yada android işletim sistemi olsa süper ötesi olur. ve AMOLED ekran ve xenon flaş. piyasadaki 8 mp lik telefonlarda LED flaş var sadece. 12mp likler xenon flaşa sahip. bende uzun zamandır telefonları takip ediyorum yabanci sitelerden falan ve bence en iyisi galiba LG nin daha piyasaya sürmediği 12mp lik GC990 olcak. çünkü ekranı 3.2'' yanı ne kaba ne de ufak. tam ortası. AMOLED, xenon flaş, HD (1280*720) kalitesinde video, DivX kalitesinde video. ISO 3200
bu arada aino nun gc900e göre diğer eksikliği tv-out olmaması
GC990'a baktım. Gerçekten çok güzel telefon. LG çok güzel telefonlar üretmeye başlamış. Diğer telefonlara bakınca anladım. Tavsiyem GC990'dır. N97'im eskiyince belki bir tane de ben alırım.
GD900 zaten Türkiye'de olan bir model. Telefonun tasarımı gerçekten çok güzel. Eğer GD900 ile GC990'ı karşılaştırırsak GC990 biraz önde gözüküyor. Çünkü siz kamera benim için çok önemli demişsiniz. Fakat GD900'ün tasarımının GC990'dan daha güzel olduğunu söylemek mümkün.
acaba GD900de LG nin kendina has lensi var mı? eğer varsa onun fiyatının düşmesini bekleyebılırm. çunku GC990 2010da piyasaya cıkacak ve TR ye gelmesiyle bı hayli zaman alır ve fiyatıda mılyarın ustunde olur. ölme eşşeğim ölme. eger gd900 de de gc900 dekı gıbı lens varsa bi adım önde olur gc900e göre
Eğer kendine has lens dediğiniz Nokia'nın bir Carl Zeiss lenslerini kullandığı telefonları vardır bir de kendi ürettiği lensleri kullandığı telefonları vardır. Siz heralde LG'nin kendinin ürettiği lensi mi kullanıyor ya da başka bir markanın lensini mi kullanıyor demek istediniz. LG GD900 LG'nin kendi ürettiği lensleri kullanıyor. Buradan telefonun resimlerine bakabilirsiniz.
GD900'de yok Schneider-Kreuznach optik yok. LG'nin kendi ürettiği lens var.
Değil. .3gp formatında kaydetse bile kalitesi divx olur.
gc900 ün kamera kısmında Schneider-Kreuznach optik yazıyor ama gd900 de lens, optik, mercek, vs. hiçbişsey yazmıyor:( bunun dışında gd900 1 adım önde gc900e göre ve fiyatının düşmesini beklemek lazım. şu an gd900 1mılyarın ustunde. gc900 ise 800 tl den başlıyor
Benim baktığım yerlerin sadece birinde GD900'de standart lens var yazıyordu. Standart=LG'nin kendi ürettiği lens
Lens ve gps dışında Başka hiçbir fark yok gibi görünüyor. GPS işini fazla kafaya takmayın.Türkiye'de GPS kullanmak çok zahmetli bir iş.
zaten gps çok önemli değil benım ıcın. unuttum birde autofocus yoktu gd900de:(( yoksa yanılıyor muyum? bu arada yabancı forumlarda okudum şimdi. gd900 de donma problemı varmış ve kamera kalitesini beğenmiyorlar. ingilizceniz varsa burdan okuyabılırsınız. http://www.gsmarena.com/lg_gd900_crystal-reviews-2788.php