Nokia'dan, 12 tane WP7'li telefon

CHIP Online
20-04-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın beklenen bombaları 2012'de patlayacak; hem de tam 12 bomba...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... -telefon_26475.html


Resimlerle: Ve karşınızda Nokia X7!

Geçtiğimiz aylarda Microsoft ile olan ortaklığını duyuran Nokia, ortaklığın başladığı günden beri Windows Phone 7 işletim sistemi yüklü akıllı telefonlar yapmaya koyuldu. İşte bu çalışmalar, 2012'de tam 12 adet WP7'li akıllı telefon olarak sonuç verecek.

12 tane cep telefonunu bir arada pazara sürmek biraz garip görünebilir. Nokia'nın cihazların tanıtımını nasıl yapacağı henüz bilinmiyor. Rus kökenli Mobile-Review sitesinden alınan bilgilere göre, Nokia öncelikle ürettiği ilk 4 adet WP7'li telefonu tanıtacak. Bu tanıtımın ise 2011'in sonunda ya da 2012'nin başında gerçekleşmesi bekleniyor. Nokia'nın çıkaracağı bu modeller için ise W7-xx şeklinde bir isimlendirmeye gidilmiş. Örneğin, üretim aşamasında olan ilk WP7'li telefon için W7-01 kodu kullanılıyor.

WP7'li telefonlarının hepsinin birbirine benzer olacakları söylenirken, belirgin farklarının ise sadece dış görünüşte ufak değişiklikler olacağı belirtiliyor. Aynı işlemciyi ve aynı parçaları kullanan modellerin ana gövdelerinin üreticisi ise Qualcomm. Sene sonuna kadar daha değişik tasarımlı bir kasa sunacak olan Qualcomm, bu değişiklikle birlikte değişik işlemcilerin kullanılmasını ve farklı tasarımların oluşturulabilmesine olanak sağlayacak.

Tüm konu: Nokia'dan, 12 tane WP7'li telefon

İzleyin: MS'dan WP7 karşılaştırması!

Resimlerle: Ve karşınızda Nokia X7!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Nokia, WP7'li telefonlarla bir fark sağlayabilecek mi?