Geçtiğimiz günlerde Nokia 5800 mavi telefonumu sattım. :)
Elimde şimdlik 400 lira var. Nokia'nın yeni amiral gemisi olan N8 mi yoksa iPhone 4 mü alsam kararsız kaldım.
N8 alınca belki sonradan "keşke iPhone alsaydım" dermiyim diye düşünüyorum. iPhone 4'ün kamerası çok kötü özelliklede video çekimi.. Önünde bir perde varmış gibi.
Video çekme kalitesi> http://www.youtube.com/watch?v=g5uaYAg5TMc
Sizce hangisi daha iyi olur. Gerçekten kararsız kaldım. O kadar tecrubem olmasına rağmen iki arada bir derede kaldım.
Yardımcı olursanız sevinirim...
Nokia N8 mi iPhone 4 mü?
- 1
- 2
Epey zor bir soru:) Sanırım Seçimini İphone 4 den yana kullanırsan ellerin oyun oynamaktan epey bir yorulacak:) şimdilik N8'e o kadar da çok kaliteli oyun yok. İki telefonda özellikle nokia kullanabilirlik açısından çok yol katetmiş.(tabi İos kadar stabilize olamamış henüz) N8 den yana tercihini kullanırsan pişman olmayacağına emin olabilirsin. herşeyi bir yana bırak fotoğraf kalitesi harika. Bu yazıyı çok uzunda tutabilirim ama fazla söze şimdilik gerek yok. Nasıl olsa birini alacaksın asıl o zaman uzuuunca yazarız.:) Ben tercihimi Nokia N8 den yana kullanırdım doğrusu(Gerçi kullandım bile:) Iphone 4 de yapıp N8 de yapamayacağın bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Hangisini alırsan memnun kalacağından eminim.
Iphone4'te yapıp N8'de yapamayacağın çok fazla şey var.Emin olabilirsin.Tabi bunlara ekstrada diyebiliriz pek ihtiyaç olunmayan şeyler.Genellikle eğlence için.
Nokia N8, kullanım açısından iPhone 4 'e göre daha gelişmiş. USB bellek, taşınabilir HDD desteği, HDMI çıkışı vs..
iPhone 4, N8'in yanında bu özelliklerden fakir durumda. N8'in fiyatı bana kalırsa gayet uygun 999 liraydı sanırım.
N8'in yıllardan beri standart gelen telefon özellikleri dışında bir artısı yok, ikisinide kullanmış biri olarak ben iphone derim bu iki seçenekten. o symbian'ı hala neden kullanıyorlar anlamadım, uygulama-oyun zenginliği ve kullanım kolaylığı açısından yerlerde nokia. telefonun ekran dokunmatiği o kadarda ahım şahım değil, senin 5800'den bir nevi daha hassas. ayrıca şu amoled ekranları abartmamak lazım, hiçte öyle cam gibi bir görüntü vermiyor. n8'in tek avantajı seninde bulduğun gibi kamera, 12mp'lik bir kamera var onda ve çekimler daha iyi(özellikle videoda), foto. çekimlerinde iphone'da çok kötü değil oda var. her an kamerayı kullanmaktan ziyade ağırlıklı olarak arabirim-uygulama-wifi/3g internet vs. gibi özellikleri kullancağın için iphone 4 al.
Paran varsa tabikide iphone,bende geçenlerde inceledim bi nokia shopta n8i tamam güzel hızlı camerası iyi vs,ama adam resmen plastikle kaplamış makineyi,ekran istediği kadar amoled olsun o arayüzle pek çekici gelmiyor bana(tabi video film fotoğrafa lafın yok)bence iphone al değişiklik olur nerdeyse aynı çünkü 5800la
Paran varsa tabikide iphone,bende geçenlerde inceledim bi nokia shopta n8i tamam güzel hızlı camerası iyi vs,ama adam resmen plastikle kaplamış makineyi,ekran istediği kadar amoled olsun o arayüzle pek çekici gelmiyor bana(tabi video film fotoğrafa lafın yok)bence iphone al değişiklik olur nerdeyse aynı çünkü
Plastik değil, Aliminyum asla ısınmıyor bu yüzden hiç bir yerinde plastik yok menu tuşu hariç :)
İki telefonun da birbirine karşı üstünlükleri var.Burada bunları saymaya kalkarsak epey çok zaman gerek ki buna aslında pek gerek de yok.Karub bunları iyi biliyor zaten.
Buradan yola çıkarak karar vermek için iyice bir kriter belirlemenizi tavsiye ederim.Yani alacağınız telefonda kamera vs gibi media özellikler mi önemli olmalı ya da oyun vs.. gibi uygulamalar mı.
Eğer sizin için oyun vs gibi uygulamalar önemli ise iphone , media özellikleri ise N8 derim.
Benim şahsi görüşüm ise ; bizim gibi her yeni teknolojiyi dört gözle takip eden ve mutlaka aklı kalan insanlar olarak iphone 'a o kadar para vermeye gerek yok.Iphone 4 Nokia N8'in iki katı fiyatında. (:
İki telefonun da birbirine karşı üstünlükleri var.Burada bunları saymaya kalkarsak epey çok zaman gerek ki buna aslında pek gerek de yok.Karub bunları iyi biliyor zaten.
Buradan yola çıkarak karar vermek için iyice bir kriter belirlemenizi tavsiye ederim.Yani alacağınız telefonda kamera vs gibi media özellikler mi önemli olmalı ya da oyun vs.. gibi uygulamalar mı.
Eğer sizin için oyun vs gibi uygulamalar önemli ise iphone , media özellikleri ise N8 derim.
Benim şahsi görüşüm ise ; bizim gibi her yeni teknolojiyi dört gözle takip eden ve mutlaka aklı kalan insanlar olarak iphone 'a o kadar para vermeye gerek yok.Iphone 4 Nokia N8'in iki katı fiyatında. (:
Uzun zamandır sizi göremiyordum :)
Siz biliyorsunuz ama tekrar belirtmek istedim. Benim kullandığım telefon bilgisayar gibi olmalı. Fazla konuşmam ama mesajlaşırım. Mesejlaşma ve bilgisayar özelikleri niteliğinde bir telefon isterim. Örneğin N8de, HDMI çıkışı, 5+1 ses desteği, HDD, USB bellek gibi her türlü USB çıkışlı aksesuarların içini görebilme, üstün kamera ve video kayıt yeteği vb. özellikleri var.
Bunun yanında programlarlar, ilginç uygulamalar iPhone'da daha çok olmasına rağmen 5800'dan biliyorum OVI'de daha güzelleride mevcut :)
Tek korkum N8 aldıktan sonra Nokia, Symbian'ı bırakırsa açıkta kalacağım. Symbian'a destek kalmayınca uygulamada olmaz :)
n8 in firmware yi beklemelisin bence ;-)
işte arkadaşlar sevindirici bir haber daha:)
https://www.chip.com.tr/konu/symb ... -girecek_24113.html
Nokia 100Ghz işlemci de yapsa çoğu Nokia kullanıcısının gözünden düştü.Bunun en büyük nedeni bütün telefon şirketleri yeni işletim sistemleri ve insanların ihtiyaçlarını karşılayacak bazı çözümler getirse de Nokia'nın inatla symbiat os 'da inat etmesi.Tamam belki ileride yeni işletim sistemi ve yeni bazı programlarla yine diğer telefon şirketlerinin önüne geçer ama derler ya dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere (:
arkadasım aldı N8 super telefon ben x6 aldım N8 ı sıddetle tavsıye ederım x6 ya verıcenız paraya ekleyın bıraz daha N8 alın sımdı dıceksınız sen neden aldın ben x6yı yarı fıyatına aldım ama n8 herseyıyle super...
ya sımdı ben o kadar okudum sızın burda yazdıklarınızı falan ama bende hala karub gıbı ıkı telefon arasında kaldım ve hala karar veremedım
Nokia N8, kullanım açısından iPhone 4 'e göre daha gelişmiş. USB bellek, taşınabilir HDD desteği, HDMI çıkışı vs..Aynen arkadaşa katılıyorum N8'i alalı iki hafta oldu filmleri ve kısacası herşeyi tvde hd formatta izlemek oynamak harika bişey N8 derim bence kolay gelsin
iPhone 4, N8'in yanında bu özelliklerden fakir durumda. N8'in fiyatı bana kalırsa gayet uygun 999 liraydı sanırım.
tabikide iphone 4 n8 iphone 4 ün çeyreği bile olamaz o işlemci o ram ve işletim sistemi ile
Paran varsa tabikide iphone,bende geçenlerde inceledim bi nokia shopta n8i tamam güzel hızlı camerası iyi vs,ama adam resmen plastikle kaplamış makineyi,ekran istediği kadar amoled olsun o arayüzle pek çekici gelmiyor bana(tabi video film fotoğrafa lafın yok)bence iphone al değişiklik olur nerdeyse aynı çünkühızlı mı neresi hızlı ? nokia N8 alma bence Htc desire hd yada samsung galaxy S bunlardan birini al bence.
- 1
- 2