Nokia piyasadan çekiliyor mu?

CHIP Online
03-12-2009, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Cep telefonu devinden şok açıklama: Nokia cep telefon piyasasından çekilmeyi mi planlıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... liyor-mu_16749.html

Resimlerle: Nokia 5230'dan ilk görüntüler

Öyle görünüyor ki Nokia cep telefonu üretimi konusunda bir yeniden yapılandırmaya gitmek istiyor ve şu anki geliştirmelerinin Apple, Google ve RIM gerisinde olduğunu itiraf etti.

Nokia başkanı Anssi Vanjoki durumla ilgili bir ekonomi dergisine açıklamada bulundu. Anssi'ye Nokia'nın şu anki şefi Olli-Pekka Kallasvu'nun olası halefi gözüyle bakılıyor.

Nokia yenileniyor
Anssi şu cümleleri kullandı: "Nokia'yı tamamen yeniden yapılandırma şansımızı kullanmalıyız. Cep telefonu üreticisi,  internet çözümleri sunan bir servis sağlayıcısına dönüşecek. Nokia'nın bu dönüşüm sonrasında çok daha güçlü olacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Saldırılara karşı en iyi şekilde hazırlanmamıştık çünkü gerekli yeniden yapılanma konusunda çok yavaş davrandık (Apple, Google ve RIM'in arkasında kaldıklarını itiraf ediyor). Aslında iki sene önce, yeniden yapılanmanın gecikmeye tahammülünün olmadığını anlamıştık. Fakat ancak ekonomik kriz, durumun aciliyetinin farkına varmamızı sağladı. Bugün Nokia'daki herkes gerçekten de bu yeniden yapılanma üzerinde çalışıyor. Böylece mobil çözümler ve uygulamalar pazarında güçlü bir oyuncu olabileceğiz."

Yeniden yapılanma Nokia'nın cep telefonu üretiminden çekilmesine neden olabilir. "Asla, asla denmemeli. Fakat bugünkü fabrikalarımız ve dünya çapındaki lojistik ağımız, elimizden çıkarmak istemediğimiz iki unsur haline geldi. Hala cep telefonlarımızı kendimiz üretiyoruz ve senelik 500 milyon cihazı dünyanın her yerine taşımayı başardığımız için başarılıyız."

Tüm konu: Nokia piyasadan çekiliyor mu?

İzleyin: Nokia N900 kutusundan çıktı!

Resimlerle: Nokia 5230'dan ilk görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Nokia cep telefonu piyasasından çekilmeli mi?

ismet35
03-12-2009, 16:12   |  #2  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Asla hayır...Nokia'dan başka telefon kullanmadım,kullanmam da..

VVVorgen
03-12-2009, 16:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
149 mesaj

Kesinlikle evet. Çünkü eski gücü yok artık.

bwhiteb
03-12-2009, 17:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Çekilmemeli tabi ki de..tüketici için en iyisi, farklı ve sayıca fazla şirketlerin olması.
Nokia symbian işletim sistemi konusunda sektörün lideri durumunda.Fakat tasarım konusunda biraz geride bence daha ince ve şık telefonlar dizayn etmeli.
Ben şuan telefon alacak olsam tercihim "Sony Ericsson"  olur.

toddler
03-12-2009, 18:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Nokia tercih etmesemde en büyük üretici ve çekilmemeli. Fakat aşırı yüksek fiyat politikasından vazgeçmeli ve symbian dışı sistemlerede yönelmeli.

mavi_kral_23
03-12-2009, 19:55   |  #6  
Yeni Üye
26 mesaj

Çekilmemeli çekilmez zaten Ağzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: mavi_kral_23 ~ 03 Aralık 2009 19:56
anıl_
03-12-2009, 20:49   |  #7  
Taze Üye
15 mesaj

iyi olan kazansın.

V E N U S
03-12-2009, 20:52   |  #8  
Üye
93 mesaj

Nokia cep telefonu piyasasından çekilmeli mi ?
Bence hayır çünkü yılda 500 milyon cep telefonu satan bir firmanın bu sektörden çekilmesi kendi adına aptallık olur. Nokia'nın zamanın trendlerine uygun telefonlar geliştirerek rakiplerinin gerisinde kalmaması gerekir.
Ama ben bu sektörde Apple ve Sony Ericsson'un daha başarılı olmalarını isterim 6220 classic kullanmama rağmen :)

ismet35
04-12-2009, 00:17   |  #9  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj
Alıntı: toddler  
Nokia tercih etmesemde en büyük üretici ve çekilmemeli. Fakat aşırı yüksek fiyat politikasından vazgeçmeli ve symbian dışı sistemlerede yönelmeli.

Fiyat pahalı ama tasarım olarak en yakın takipçisi olan Samsung'un telefonlarına fark atıyor..O kadar fiyatı hakediyor Nokia..

heatblast
04-12-2009, 11:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,260 mesaj

nokia çekilmez sadece iyicebir yenilenme ihtiyacı var

yalcinkurt
04-12-2009, 11:07   |  #11  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Nokia'nın yenilenmesi şart. En büyük hedefleri olan ABD pazarında tanınmıyorlar bile. Diğer ülke pazarlarında da Samsung'un arkasında kaldılar denebilir. Geçenlerde Nokia'nın Samsung ve birkaç markaya açtığı dava bile Nokia'nın ne kadar kötü durumda olduğunu anlatıyor. Fiyat politikalarını değiştirmediği sürece Nokia eski günlerini çok arar. Çok güzel telefonlar var ama fiyat politikaları abartı ve bunu da yavaş yavaş anlasalar iyi olacak. Yıl içinde yüzlerce aynı özellikte model çıkartma politikasını da bırakması lazım.

Son Düzenleme: yalcinkurt ~ 04 Aralık 2009 11:08
Semih Özyurt
04-12-2009, 14:23   |  #12  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

çekilmemeli lakin yenilenmesi gerekir

Basic21
20-12-2009, 22:02   |  #13  
Üye
98 mesaj
Alıntı: bwhiteb  
Çekilmemeli tabi ki de..tüketici için en iyisi, farklı ve sayıca fazla şirketlerin olması.
Nokia symbian işletim sistemi konusunda sektörün lideri durumunda.Fakat tasarım konusunda biraz geride bence daha ince ve şık telefonlar dizayn etmeli.
Ben şuan telefon alacak olsam tercihim "Sony Ericsson"  olur.
Bence de çekilmemesi lazım.Yeniliklerde öncü firma olması dolayısıyla rekabet ortamı yaratıp diğer firmaların her zaman için daha kaliteli ürünler üretmesini sağlıyor.Fakat eğer cep telefonu alacak olsam benim de tercihim "Sony Ericsson"' olur her zaman için, çünkü en kaliteli cep telefonları biraz gecikmeli bile olsa hep bu firmadan çıkıyor.