nokia x6 hakkında
- 1
- 2
sen samsungun şirket elemanımısın bütün konularda samsungu savunuyorsun insanları samsung almaları icin zorluyorsun mesleginmiOna bakarsan Karub arkadaşımızda her konuda N8 i savunuyor ama buna hiç dikkat çekmiorsunuz neden böyle acaba!!!!!!Soralım Karub arkadaşımıza sen Nokia çalışanımısın?Saçma bir soru oldu ama ne yapalım sormak zorunda kaldım...Karub kardeşim sende demişsin N8 en sağlamı diye ben sağlamlığına bir şey demedimki sağlam olabilir zaten Nokia nın kalas gibi telefon yapmasındaki amaç telefonun sağlam olmasıdır.Ama diğer söylediklerine kesinlikle katılmıyorum.Bada işletim sistemi 3-4 sene sonra yani yazılım yelpazesinin İOS gibi çok fazla sayıya ulaştığı zaman İOS u geride bırakarak işletim sistemi sıralamasında 1. liğe yerleşecek.Eğer uygulama yelpazesi şu anda çok fazla olsaydı 1. sırayı çoktan almıştı.Symbian la karşılaştırılması imkansız bir işletim sistemi.Bada ile ancak ve ancak Meego ve İOS yarışır.
O saydıklarının hiçbiri N8 de yok Wave de var...Bir arkadaşta bütün samsung menülerinin aynı olduğunu söylemiş.Nokia nınkiler çok mu farklı birbbirinden.Nokia nın yaptığı iş donanımı değiştirerek telefonu piyasaya sürmek.İşletim sisteminde,menülerde,arayüzde hiç bir değişiklik yapmadan piyasaya sürüyorlar telefonu.Çözünürlüğüde düşük değil nerden çıkardın düşük olduğunu.
Görüldüğü gibi bütün iddialarınızı yalanlamış bulunmaktayım,burdan hangi sonucu çıkarabiliriz söyleyeyim;yaptığınız eleştirilerin tamamı fanatikleşmiş ve taraflı kişiler tarafınca yapılan eleştirilerdir..!
NOT;Arkadaşım git istediğin telefonu al madem nokia fanatiğisin madem bizim önerilerimiz fikirlerinde bir etki yaratmayacak neden buraya gelip bu konuyu açıyorsun,sen yazmışsın oraya bana telefon önerin diye bizde önerdik...
Son Düzenleme: Feyk ~ 04 Aralık 2010 21:25
Ona bakarsan Karub arkadaşımızda her konuda N8 i savunuyor ama buna hiç dikkat çekmiorsunuz neden böyle acaba!!!!!!Soralım Karub arkadaşımıza sen Nokia çalışanımısın?Saçma bir soru oldu ama ne yapalım sormak zorunda kaldım...sana telefon öner dedik reklam yap yada savun vs baska bişe demedimKarub kardeşim sende demişsin N8 en sağlamı diye ben sağlamlığına bir şey demedimki sağlam olabilir zaten Nokia nın kalas gibi telefon yapmasındaki amaç telefonun sağlam olmasıdır.Ama diğer söylediklerine kesinlikle katılmıyorum.Bada işletim sistemi 3-4 sene sonra yani yazılım yelpazesinin İOS gibi çok fazla sayıya ulaştığı zaman İOS u geride bırakarak işletim sistemi sıralamasında 1. liğe yerleşecek.Eğer uygulama yelpazesi şu anda çok fazla olsaydı 1. sırayı çoktan almıştı.Symbian la karşılaştırılması imkansız bir işletim sistemi.Bada ile ancak ve ancak Meego ve İOS yarışır.
O saydıklarının hiçbiri N8 de yok Wave de var...Bir arkadaşta bütün samsung menülerinin aynı olduğunu söylemiş.Nokia nınkiler çok mu farklı birbbirinden.Nokia nın yaptığı iş donanımı değiştirerek telefonu piyasaya sürmek.İşletim sisteminde,menülerde,arayüzde hiç bir değişiklik yapmadan piyasaya sürüyorlar telefonu.Çözünürlüğüde düşük değil nerden çıkardın düşük olduğunu.
Görüldüğü gibi bütün iddialarınızı yalanlamış bulunmaktayım,burdan hangi sonucu çıkarabiliriz söyleyeyim;yaptığınız eleştirilerin tamamı fanatikleşmiş ve taraflı kişiler tarafınca yapılan eleştirilerdir..!
NOT;Arkadaşım git istediğin telefonu al madem nokia fanatiğisin madem bizim önerilerimiz fikirlerinde bir etki yaratmayacak neden buraya gelip bu konuyu açıyorsun,sen yazmışsın oraya bana telefon önerin diye bizde önerdik...
Nokia 5800 1 sene kullandim fiyatina bakarak fena degildi gps, wifi vs vs birde güzel tarafi custom firmware olayi Windows mobil senelerce kullandiktan ve buna alisik olduktan sonra Nokia icinde hos geliyordu.
Dedigim gibi sadece ucuz olmasi etkendi yoksa ekranin kararmasi bazen sacmalamasi falanda gicikti zaten aldigimda firmware 2 vardi ve rezaletti firmware 3 ile toparlanmisti biraz.
x6 konusuna gelince Cin ve Hindistan Nokianin son kaleleri oralara yönelik bir teldi ve satti ekran kapesitif olmasi Iphone olmasi demek degil 640 480 cözünürlügü olan ekrani Iphone yada diger kaliteli cihazlarla kiyaslayamazsin ve sistem gene symbian hatalariyla dolu insan hicmi calismaz ya 2500 elaman isten cikartilacagi söyleniyor Symbian Foundationdan e arkadas hicmi is yapmazsiniz ?
Burda fanboyluga girmeden parasi olan kisilere Samsung Bada, Galaxy i9000, Htc yada iphone tavsiye ediyorum durumu olmiyanlar icinde x6 5800 yada bada gene alternatif.
Hic bir sirketin amaci hizmet degil para kazanmak kazanacaklarsada adam gibi bir sey vericekler ben sahsen N8 icin üzülüyorum gercekten bekledigim bir teldi ama 640 480 cözünürlük ile dalga gecmeleri, ram 256 olmasi, islemci gene 600 mhz islemciyi kakalamaya kalkmasi bunun yaninda yok symbian3 yok symbian4 derken maemo vs vs gene alay etti resmen Nokia
Bazi arkadaslar klasik savunma sebebini bilemiyorum ama HTC, Nokia, samsung hepsini kullandim hepsindede iyi yada kötü modeller mevcuttu bir seyi körü körüne savunmak marifet olmus .
Nokia su N8 de bizi aptal yerine koymasa bizde övsek kötümüydü ayni seyler X6 cikisi icinde gecerli
Artik Nokia neden bilemiyorum ama kendini bos yere dara sokuyor
Aylar önce bir başlıkta yazdığım bir cevap vardı.Nokia’nın insanları nasıl sömürdüğü vs..En basit örnek olarak , Nokia yıllar önce 3210 isimli bir telefon üretti ve dahili anten çılgınlığını çıkardı ortaya.Ancak Nokia burada insanlara aslında bir kazık attı.Çünkü 3210 isimli dahili antenli telefon piyasaya sunulduğu tarihten aslında çok daha önce üretilmiş bir telefondu.Nokia yıllarca 5110 isimli telefonu sırf oyunları nedeniyle insanlara sattı ve 5110 piyasadayken ürettiği 3210 isimli telefonu 5110 isimli telefonu stoklarında bitince ortaya sundu.Yani kısaca Nokia önce cebini düşündü sonra insanları düşündü.
Samsung, harici telsiz antenli telefonları ile piyasada yer alırken ve özellikle hava atmayı seven genç kesimden büyük paralar kazanırken bir yandan da full grafik ekranlı telefonlar üretti ama elindeki harici telsiz antenli telefonları stoklarından bitirmeden full grafik ekranlı telefonlarını piyasaya sunmadı.Samsung önce cebini düşündü sonra insanları düşündü.
Ve buna benzer olayları Panasonic beyaz ekranlı telefonları ile, Motorola internet tabanlı telefonları ile yaptı.
Özetle , dünyadaki bütün telefon şirketleri önce kendilerini düşünür sonra bizleri.Şimdi bundan daha doğal ne var diyebilirsiniz.Evet kapitalizmin bir neticedir bu ve buna diyecek çok da bir şey yok.
Ancak, buradan kullanıcıların ne tür telefon aldıkları ve ya almaları konusuna geçersek söylenecek aslında çok şey var.Türkiye’de telefon kullananların genç kesimi ne yazık ki parasal konularda kısıtlı insanlar.Yani milyarlar vererek her ay telefon alabilen insanlar değiller.Bir tane alırlar ve bütün özellikleri bir arada olsun isterler.Avrupalı ise konuşmak için ayrı müzik dinlemek için ayrı telefon kullanır.Çünkü Avrupalı , örneğin, Nokia N73’ü Avrupa’da 400 TL’ye alırken Türkiye’de bu telefon 800 TL ye satılır.Bunun sonucu olarak N73’ü alan kişi için o telefon bir ilahtır.
Forum içerisinde tartışılan Nokia mı Samsung mu konularının tartışılmasındaki en büyük nedenlerinden biri de budur.İki telefonun fiyat olarak az çok birbirinden farkı yok.İşlevsellik olarak sonuçta insanlara aynı hizmetleri sunuyorlar.Sağlamlık , şekil şemal gibi farklılıklar var evet ama bu farklılıkları insanlar telefon almakta kriter olarak görüyorlar.Benim görüşüme göre aldığınız telefon sizin isteklerinize uyup uymadığı tek kriter olmalı.Örneğin müzik dinlemek için alıyorsanız telefonu müzik özellikleri iyi olan telefonları karşılaştırmalısınız.Mesela , müzik için yapılmış olan Sony Ericsson Xperia 8 ile Nokia 5800’ı karşılaştırmak gibi.Ve ya bu örnekler çoğaltılabilir.Çünkü elinize aldığınız telefon dünyanın en iyi telefonu olsa bile isteklerinize cevap vermiyorsa bu telefonun bir anlamı olamaz.Ne yazık ki maddi durumlarımız o kadar iyi değil ki olsaydı bu forum içerisinde hangi telefonu alayım diye koşuşturmazdık.
Bunun dışında, Nokia kullanan bir kişi illa da Nokia al , ya da Samsung kullanan kişinin Samsung’dan başkası iyi değil gibi yorumlarda bulunması benim için kötü bir yorum demektir.Yukarıda anlattığım gibi, eğer sizin isteklerinize cevap veren telefon örneğin Nokia ise sizin için en iyi telefon Nokia’dır.Aynı özelliklere sahip olmayan ama daha iyi olan bir Samsung marka telefonun sizin için bir önemi yoktur.
Nokia 5800 ile bir çöküş dönemine girmiştir bence.5800 ‘dan sonra çıkan X6, X3 , N8 vs.. gibi telefonlar Nokia’nın gemiyi kurtarma çalışmalarından başka bir şey değildir.Buradaki amacım Nokia’yı kötülemek değil bu telefonları alan arkadaşların bu telefonları alırken daha iyi düşünmelerini sağlamaktır.
Samsung, özellikle S serisi ile eski gücünü kaybetmiş görünüyor.Tamam telefonlar iyi güzel bir seri ancak özellikle kullanılan işletim sistemleri ve ortaya çıkan sorunların kolayına aşılamaması telefondan bıkma sorununu ortaya çıkarıyor.
Bu iki telefon hakkında bu söylediklerim diğer marka telefonlar ile karşılaştırmadır.Örneğin bir HTC, Asus vs.. gibi telefonlar artık bilgisayar çağına ayak uydurup bir bilgisayarda ne varsa bunu telefona aktarma gibi düşünceleri ortaya koyarken, Nokia gibi halen Symbian ile uğraşmak ya da Samsung gibi inatla aynı işletim sistemlerini çevirip çevirip insanlara başka isimlerle sunmak bu iki telefon şirketinin insanların gözünden düşmesini sağlamıştır.
Bütün bu söylediklerime rağmen ben halen Nokia kullanıyorum.Bunu da belirtmek isterim.Çünkü yukarıda bahsettiğim maddi imkanlar ve Pazar düşüncesi beni Nokia’ya itiyor.İşim gereği çok fazla telefonla konuşuyorum ve kullandığım Nokia 5320 XM tam da bu iş için üretilmiş.Şarzı çok iyi gidiyor ve sağlam bir telefon.Ama bunun dışında bir işe yarar mı tartışılır.Yine işim gereği yeri geldiğinde telefonla konuşmak ve nete girmek için Nokia 5800 XM kullanıyorum.Ama işim gereği olmasaydı asla para verip almazdım.
Söylemek istediğim, bir telefon alacaksanız öncelikle bir telefondan ne istediğinizi düşünün ve karar verin.Resim özellikleri iyi olan bir telefon ararken sadece müzik özellikleri iyi olan bir telefon almış olmanız size bir kar sağlamaz.
Anlattığınız konular gerçeği bire bir yansıtıyor evet. Bu anlamlarçerçevesinde, genel manâ'da, maddi imkanların ülkemizde kısıtlı olmasındandolayı, forum sayfalarını kabartan 'Hangi Telefon' konulu başlıkları daha çokgöreceğiz bundan da eminim. Günümüzde, teknolojiye ayak uydurmaya çalışmak, öteyandan (Farkında bile olmadan) imkansızlıklarımızı tartışmak ve bütün bunlarınyanında kısıtlı bütçeyi minimize ederek temin edebileceğimiz en iyi imkanlarlaCep Telefonu sahip olmak da sadece bizim ülkemizin insanlarının gerçek anlamdasöylüyorum dahiyane fikirleridir. Bu 'Felsefik' düşünce tarzını ve yardımlarıda ancak bizim ülkemizde göre göreceğimiz bir olaydır. Telefon almak ekonomikve refah anlayışı bizimkinden daha farklı olan ülkelerde çok kolay olabiliyor.Sizinde belirttiğiniz gibi; bütün bunları tek bir telefona 'İlah' gibi davranmayıgerektirmiyor. Netice de daha çok kazanç elde edebilmelerine rağmen, daha ucuzatemin ediyorlar. Her zaman farkında olduğumuz, hatta o kadar aşinaolduğumuz için farkına bile varamadığımız bir konu daha var. ESKİLER. Evet bukelimeyi de duymaktan her zaman mutlu olmuşuzdur(Eski Toprak). Biraz zaman dageriye gidersek eğer rekli televizona 1982 deki türk insanının verdiği değerile 1990 da biribirden çıka gelen ‘teleteks’ kavramlarını hatırlayalım. Unutamadıklarımızarasına nasıl da
girdiler hemen. Televizyonumuzunrengini sonuna kadar açmaktan mutluluk duyanlar, bu olayı, olduğundan dahabüyük bir gerekçesi varmış gibi; geceleyin yatmadan önce ‘o nu’ düşünenlerbizim insanlarımız. Ne güzel bir kavramdır değil mi ‘Bizim İnsanlarımız’ Mutluolmak için ay’a ayak basmak gerekmiyor, sevdiklerimiz yanımızdayken mutlu olmakiçin başka bir sebep aramıyor. Düşmanına bile rahatsız edici söylemler de,kinayeli , rencide edici hareketlerde bulunmuyor. Babamızı örnek alıyoruz.Annemizi ya da kendimize yakın hissettiğimiz büyüklerimizi. Ben 26 yaşındayım.Babam 51 yaşında. Arada uçurumlar kadar fark yok ama babama dokunmatik ekranlıtelefon kullanmaya zorlayamazsınız. Çün ki adam elinde baltayı kavramış,tırmığı kavramış, İnek beslemiş, sütünü satmış. Tezek yakmış ısınmış evet. Kendikendine yapa bileceği herşeyi esirgemeden yapmış. Bunu benim babam olduğu içinsöylemiyorum. Bizim insanımız olduğu için söylüyorum. Diğer arkadaşların daanne ve babalarının aynısı olduğu için söylüyorum.
Bu insanları ardına koyarak hareket edebilirmiyiz? aramızda o kadarmesafe olsada? Nezaketen de olsa telefon alırken bile kendimize sormamız gerekenbirşey var. O kadar parayı bir telefona verebilecek kadar cesaretimiz varmı? Paramızvar ama cesaretimiz var mı? Haklı cesaretimiz. Asıl olan bu konu hakkındakonuşup bir kanıya varmamızdır. Konudan epey bir uzaklaştık sanırım. Neticeyekısadan gelmek gerekirse; Syimbian, Bada, iOS ya da diğerleri. Hepsi ardınsırabirbirini izleyen teknolojiler arasında birinci sıradalar. Kimimiz Müzikdinlerken telefonumuzun vere bileceği ses berraklığını kimimiz En kalitelifotoğraflara cep telefonu ile ulaşmamızı kimimiz aramak mesaj yazmak dışındabaşka bir işlevsellik gerekmediğini düşüne bilir. O na göre hareket edebilir.Şu an piyasada maddi imkanlarımızı da düşünerek alırken çok zorlanmayacağımız telefonlarmevcut. Ve emin olun ki en fazla iki yıl için de bıkıp yenisini alacağımız dabir gerçek. O yüzden tavsiyem şudur ki Fotoğraf çekmek müzik dinlemek uygulamaprogram V.S için telefon alıyorsanız benimde kullandığım Nokia N8 i tercihetmenizi öneririm. Tabi işlevsellik bakımından benimle tartışmak isteyecek birçok arkadaşımızı göze alarak söylüyorum. Bir diğer telefon ise fotoğraf çekmekiçin kullanacğımız Samsung Pixon 12 dir. Eğer bütün bunların yanın da çok seribir telefon kullanmak piyasada ki bütün oyunları uygulamaları performanstanödün vermedenoynamak ve kullanmak isteyenler içinde Samsung Galaxy S Telefonuvar. Mesaj yazmak aramak ve aranmak, pil ömründen uzun süre faydalanmak içinseNokia C3 telefonunu öneririm. Tabi alternatif bir çok telefon var ama benimgözümle aralarından sıyrıla bilecek bir telefon. Öte yandan güzel kullanışlıbir ekran berrak görüntüler ve tatmin edici resim video istiyorsanız SamsungWave doğru bir tercih olacktır. Eğer kız arkadaşınız varsa ve onu biraz da olsamutlu etmek istiyorsanız hediye olarak samsung corby cep telefonunu öneririmuygun fiyatı ve değişik renk seçenekleri ile tam aradığınız telefon olacaktır.Şayet babanızın biraz kararsız ama teknolojiye ayak uydurmaya çalışan birisiolduğunu düşünüyorsanız Nokia X3 smart touch u tercih edebilirsiniz. 5 Mpkamerası hem dokunmatik hemde Nokia klasik tuş takımıyla gayet gönül yapıcıolabilirsiniz.
- 1
- 2