nokia x6 hakkında

mahno
29-11-2010, 20:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

öncelikle herkeze merhabalar telefon almaya kadar verdim ve sonunda nokia x6 almayı düşünüyorum
kullananlar varsa bi de sizin agızından dinliyelim nasıl bi telefon oldugunu   ve tavsiye edermisniz
veya  x6 deilde xxxxx telefonunu al gibi yorumlar yaparsanız sevinirim
iyi forumlar

teknofur
29-11-2010, 20:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Kamerası 5 megapiksel olmasına rağmen iyi fotoğraf çekmiyor. Fotoğrafı yakınlaştırdıkça gürültü artıyor. Bence diğer modellerede bak derim.

-net-
29-11-2010, 20:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Sakın x6 alma 5800 dan farkı yok hafızası ve kamerası harıcınde :)

mahno
29-11-2010, 20:38   |  #4  
OP Taze Üye
16 mesaj

:( peki bu soylediklerinizi telefonu kullandıgınız icinmi soyluyorsunuz yoksa kulakdan kulaga duyumlarmı

MertBJK1903
29-11-2010, 23:22   |  #5  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

arkadaşım kusura bakma ben şu anda tam yatmak üzereyim bu iki telefonu detaylıca inceledim söz yarın akşam okuldan dönünce en geç 18.00da sana buraya ayrıntılı bir şekilde yazacağım ama şu an yazamam umarım anlayışla karşılarsın...

mmurat3551
30-11-2010, 00:36   |  #6  
Üye
95 mesaj

Düne kadar X6 kullanıyordum bugün n8 e terfi ettim:) x6 nın kapasitif ekranı sess kalitesi ve fotoğraf kalitesi 5800 la kıyaslanamaz bile. Tavsiyen Nokia x6 alman.

mahno
30-11-2010, 16:02   |  #7  
OP Taze Üye
16 mesaj

konu güncel

mahno
30-11-2010, 16:06   |  #8  
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: mmurat3551  
Düne kadar X6 kullanıyordum bugün n8 e terfi ettim:) x6 nın kapasitif ekranı sess kalitesi ve fotoğraf kalitesi 5800 la kıyaslanamaz bile. Tavsiyen Nokia x6 alman.
peki neden x6 yi bırakığ n8 e terfi ettin :)

MertBJK1903
30-11-2010, 17:24   |  #9  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

X6 ve 5800 arasındaki farklar şunlardır:
5800da s60 x6da s10 yazılımı vardır ama fark yok gibi ikisinde de hatalar mevcut ama s10 az biraz daha iyi
5800da rezistif x6da kapasitif ekran var ki bu aralarındaki en büyük fark x6 multi-touch haricinde iphone ile aynı dokunmatik ekrana sahiptir
x6da kristal ekran vardır yani resimleri ve videoları biraz daha net ve canlı gösterir
5800 3.2 x6 5 mpdir ama fark yok gibi
x6 16 gb 5800 8 gb hafızaya sahiptir
x6nın yanında comes with music gelir ve 1 yıl boyunca oviden sınırsız şarkı indirebiliriz
x6nın tasarıı daha çekicidir ve kasası daha sağlamdır
x6nın kutusunda tv çıkış kablosu var 5800da yok
x6da fiziksel olarak 424 mhz 5800da 369 mhz işlemci vardır
x6nın navigasyonu daha hızlıdır
umarım yardımcı olabilmişimdir

Feyk
30-11-2010, 18:18   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Samsung WAVE S8500 Tavsiyemdir...

Karub
30-11-2010, 18:27   |  #11  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: mmurat3551  

Vay canına sonunda alabildiniz demek ki :D
Ben hala kararsızım ram ve işlemci zayıf...

Birisi 5800dan tek farkı hafıza ve kamera demiş. Kapasitif ekran nereye gitti !?

mahno
30-11-2010, 18:35   |  #12  
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: MertBJK1903  
X6 ve 5800 arasındaki farklar şunlardır:
5800da s60 x6da s10 yazılımı vardır ama fark yok gibi ikisinde de hatalar mevcut ama s10 az biraz daha iyi
5800da rezistif x6da kapasitif ekran var ki bu aralarındaki en büyük fark x6 multi-touch haricinde iphone ile aynı dokunmatik ekrana sahiptir
x6da kristal ekran vardır yani resimleri ve videoları biraz daha net ve canlı gösterir
5800 3.2 x6 5 mpdir ama fark yok gibi
x6 16 gb 5800 8 gb hafızaya sahiptir
x6nın yanında comes with music gelir ve 1 yıl boyunca oviden sınırsız şarkı indirebiliriz
x6nın tasarıı daha çekicidir ve kasası daha sağlamdır
x6nın kutusunda tv çıkış kablosu var 5800da yok
x6da fiziksel olarak 424 mhz 5800da 369 mhz işlemci vardır
x6nın navigasyonu daha hızlıdır
umarım yardımcı olabilmiş
olabildin kardes sagol :)

mahno
30-11-2010, 18:35   |  #13  
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: feyk  
Samsung WAVE S8500 Tavsiyemdir...
en son tercih edecegim marka samsung dur :)

Karub
30-11-2010, 18:46   |  #14  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: mahno  

Beğendim

NoteBook
30-11-2010, 22:08   |  #15  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

Samsung almayın
5800 alırsanız biraz sabra ihtiyacınız var.5800 nokia nın dokunmatik acemiliğinden çıkıp ustalığa terfi ettiği bir telefondur.Kısaca deneme tahtası.Ama sağlamdır o ayrı.İstediğiniz kadar fotmat atın tık etmez.Fiziki hata çok.
X6 nın en büyük kusuru ( bu çoğuna göre kusur gibi görünmese de ) harici hafıza kartı olmamasıdır.Telefonlar için özel yazılmış virüslerde biri telefonunuzun tamamen çöküşüne neden olabilir.Bu da bütün belgelerin gitmesine.Ancak harici hafıza kartına giriş işe telefona girişi ( virüz yönğnden ) farklıdır.Evet hafıza kartı telefonun içinde ama programsal olarak tek başına bir iş yaramayan illa ki onu çalıştırması gereken bir yazılıma ihtiyaç duyan bir cihazdır.Telefona takarsınız telefon ile uyum saplar ve kendini açar.Ama uyum sağlamazsa öldürseniz açmaz ve virüs de kolayına zarar veremez.
N8 gereksiz bir telefon bence.12 mp kamera ve işlemci bir telefonun alınması için yeterli mi.Bence değil.n8 alana kadar sony ericson xperia x10 alın derim.

mmurat3551
30-11-2010, 23:45   |  #16  
Üye
95 mesaj
Alıntı: Karub  

Vay canına sonunda alabildiniz demek ki :D
Ben hala kararsızım ram ve işlemci zayıf...

Birisi 5800dan tek farkı hafıza ve kamera demiş. Kapasitif ekran nereye gitti !?
Evet sonunda aldım:) hemde gelir gelmez aldım.
İnan bana değermiş almaya farkı uzun kullanımda daha iyi anlamış bulunmaktayım:) hala daha almayı düşünüyorsan arkadaş tavsiyesi ben al derim sana.
keyif veren bir telefon 1000 TL ye aldım. herhangi bir soruna da rastlamadım. menüler arası geçiş iyi. resimler arasında dolaşmak iyi. kapasitif ekranın tepki süresi iyi. en çok asphalt 5 i merak ediyordum kasma olmadan oynatıyor. bir tek mesaj yazarken tepkime süresi biraz yavaş o da bariz bir sorun olmuyor yinede hızlı yazıla biliyor. resim kalitesi gerçekten iyi. ne diyeyim memnunum. başka telefon alacaksan tabi ki en iyisini senin kararındır ama N8 beklediğime değdi benim açıkçası. Mutluyum:)

Son Düzenleme: mmurat3551 ~ 30 Kasım 2010 23:48
Karub
01-12-2010, 08:50   |  #17  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Mesaj sorunu düzelir. N8'e yeni bir güncelleştirme geleceği söyleniyor. Bir çok problem bu günelleştirme ile düzelecekmiş. şuan alma ihtimalim düşük iyi bir sistem topladım ceplerim boş kaldı :)

--
@Notebook, Siz çok bilgilisiniz herkes biliyor :)
Bir sorum olacak aslında biraz kişiye göre değişir ama merak ettim.
Nokia kaç yıldır adını damgalamış bir firma olmasına karşın şimdilik en iyi telefonu olan N8'in kamerasını ön planda tutmuş. Ama ram, işlemci vs.. Genelde düşük yapıyor. Amacı N8den sonra çok güçlü bir telefn yapıp kullanıcı sayısını mı arttırmak sizce?
Ben şahsen anlamıyorum böylece köklü ve elinde imkan olan bir şirket, neden böyle telefonlar yapıyor?
Çevresindeki bütün rakipleri artık Nokia'yı rakip olarak görmüyor. Bunun nedenide ram, işlemci gibi parçaların diğer telefonlara oranla düşük ve hantal kalması bence...
Sizden bir açıklama bekliyorum :)

MertBJK1903
01-12-2010, 12:13   |  #18  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj
Alıntı: NoteBook  
Samsung almayın
5800 alırsanız biraz sabra ihtiyacınız var.5800 nokia nın dokunmatik acemiliğinden çıkıp ustalığa terfi ettiği bir telefondur.Kısaca deneme tahtası.Ama sağlamdır o ayrı.İstediğiniz kadar fotmat atın tık etmez.Fiziki hata çok.
X6 nın en büyük kusuru ( bu çoğuna göre kusur gibi görünmese de ) harici hafıza kartı olmamasıdır.Telefonlar için özel yazılmış virüslerde biri telefonunuzun tamamen çöküşüne neden olabilir.Bu da bütün belgelerin gitmesine.Ancak harici hafıza kartına giriş işe telefona girişi ( virüz yönğnden ) farklıdır.Evet hafıza kartı telefonun içinde ama programsal olarak tek başına bir iş yaramayan illa ki onu çalıştırması gereken bir yazılıma ihtiyaç duyan bir cihazdır.Telefona takarsınız telefon ile uyum saplar ve kendini açar.Ama uyum sağlamazsa öldürseniz açmaz ve virüs de kolayına zarar veremez.
N8 gereksiz bir telefon bence.12 mp kamera ve işlemci bir telefonun alınması için yeterli mi.Bence değil.n8 alana kadar sony ericson xperia x10 alın derim.
x6nın 16 gblik bölümü hafıza kartı gibi ayrı bir yerdedir ve hafıza kartına virüs bulaştığında sistem dosyalarını etkilemez

Karub
01-12-2010, 18:11   |  #19  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
x6nın 16 gblik bölümü hafıza kartı gibi ayrı bir yerdedir ve hafıza kartına virüs bulaştığında sistem dosyalarını

Etkilemez ama yavaşlar. Telefonu atıp kırası gelir. Bilgi sızdırır gibi....

MertBJK1903
01-12-2010, 19:00   |  #20  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

aynı virüs 5800a daha doğrusu her telefona girerse yavaşlatır yani bu x6ya özgü birşey değildir

Karub
01-12-2010, 19:30   |  #21  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
aynı virüs 5800a daha doğrusu her telefona girerse yavaşlatır yani bu x6ya özgü birşey değ

Evet ben ne dedim ki?

Feyk
02-12-2010, 11:03   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: mahno  
Hmm valla benim ilk tercihim Samsung olur:D
Samsung Wave,Nokia x6 ve 5800 dan 10 kat daha üstün...
Menüler arası kasma yok ekran superamoled Bada oyunları çok süper 3d ler bile hiç kasmıyor telefon dokunduğun anda algılıyor 1 sanie sonra değil ,Bada işletim sistemi çok iyi,kullanıcı arayüzü çok iyi,HD video kadı yapıyor ve oynatıyr,divx formatınıda oynatıyor,nette kasma yok,flassh desteği var

Başka bi sürü var işte say say bitmiyo :D
Bunu al bak kesinlikle pişman olmayacaksın

Hiç olmasssa bi mağazaya gidip dene eline bi al bak nası bişi süper bişi olduğunu anlayacaksın

NoteBook
02-12-2010, 11:37   |  #23  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

Bu konuya yazılan yorumlandan şu sonuç çıkıyor aslında.
Bahsedilen telefonun markası , modeli , özellikleri , kalitesi vs.. ne olursa olsun eğer kişi o marka telefonun kullanımına alışık değilse çok önemi kalmıyor.
Çünkü Samsung, Nokia vs.. bütün telefonların kullanım şekli , menüleri vs.. birbirinden çok farklı.Elinize aldığınız telefon dünyanın en kaliteli ve en kolay kullanımlı telefonu olsa bile siz alışık değilseniz o marka telefona telefonun kalitesi ve kullanım kolaylığı bir işe yaramıyor.
Ben 5-6 yıl kadarönce nokia marka bir telefon kullanırken bir dönem motorola marka bir telefona geçtim.O Motorola marka telefon Nokia marka telefona göre çok daha kaliteli ve özellikleri daha geniş olan bir telefondu ama elim Nokia marka telefona alışık olduğu için Motorola marka telefonu kullanamadım.
Samsung ve Nokia için de aynı şey geçerli.Evet ikisinin de sunduğu hizmetler az çok aynı.Birinin kamerası diğerinden yüksek diğerinin internet hızı daha iyi vs vs.. Ama sonuç olarak baktığınızda Samsung kullanıcısı Nokia'yı , Nokia kullanıcısı Samsung'u beğenmiyor.Bunun nedeni yine yukarıda bahsettiğim üzere alışkanlık.
Şimdi bazı arkadaşlarımız ben yıllarca Nokia / Samsung kullandım ama şimdi Samsung/Nokia'ya geçtim ve bu daha iyi diyebilirler.Bence kısa vadede düşünmeyin.Elinize aldığınız telefon hayallerinizi süsleyen ya da bir telefondan beklediğiniz herşeyi size veren bir telefon gibi görünebilir.Ama uzun vadede ben bunu nereden aldım keşke almasaydım demek biraz kötü bir şey.Malum hepimizin gelir düzeyi aç çok aynı.Bir telefona 1000 TL vermeyi düşünüyoruz ki bu forumdayız.Günlerce hangi telefonu almalıyım diye soruyorsak gelir düzeyimiz sınırlı demektir.
Benim size tavsiyem şudur :

1-Önce hayalinizdeki telefon şeklini kurun.Dokunmatik mi klavyeli mi vs..Rengi ne olmalı.Ve kare mi yuvarlak mı vs..
2-Özelliklerini tasavvur edin..İçinde ne olmasını istiyorsanız.Wlan,3G vs..
3-Olmasa da olurları düşünün.Mesela benim için 3G olmasa da olur diyorsanız 3G li telefon alıp 100 TL fazla vermenize gerek yok.
4-Telefonunuzu ne kadar süre kullanacağınızı düşünün.Eğer 1-2 sene diyorsanız bence çok fazla paralar vermeyin.Ama alacağım telefonu uzun yıllar kullanırım diyorsanız kesenin ağzını biraz daha açın.Bir kere alın.
5-İlla ki Samsung ya da Nokia diyorsanız yani aklınızda belirli bir marka varsa başka markaların telefonlarını incelemeyin.Çünkü aklınızı karıştırabilir.
6-Aklınızda belirli bir marka telefon yoksa önce oturun buna bir karar verin.Samsung mu Nokia mı Motorola mı..Eğer arada kalıyorsanız hangi telefon daha iyidir diye düşünüyorsanız, önce kendi kriterlerinizi düşünün.Benim için müzik dinlemek daha uygun diyorsanız müzik konusunda başarılı olan telefona yönelin.Sony Ericcson gibi.Ama benim için kamera önemli diyorsanız ona yönelin.Ve bu yönelimi bitirdikten sonra diğer markaları aklınızdan silin.Çünkü diğer markalarda gördügünüz bir model yine sizi düşünceye itebilir.
7-Alacağınız telefonu mutlaka yetkili satıcılardan alın.Çünkü 10 TL kar etmek için normal bir telefon dükkanından aldığınız telefon ileride size 100 TL lik masraf çıkarabilir.En başından 10 TL fazla verin ve masrafa yol açmayın.

+

Eğer profesyonel bir telefon kullanıcısı değilseniz aldığınız telefon ne olursa olsun asla programsal özellikleri ile oynamayın.Çünkü bu oynama sırasında yapacağınız bir hata telefonda kalıcı ve geri dönüşümü olmayan sorunlara yol açabilir.

Telefonlarınızı güzel günlerde kullanın (:

mahno
02-12-2010, 18:18   |  #24  
OP Taze Üye
16 mesaj
Menüler arası kasma yok ekran superamoled Bada oyunları çok süper 3d ler bile hiç kasmıyor telefon dokunduğun anda algılıyor 1 sanie sonra değil ,Bada işletim sistemi çok iyi,kullanıcı arayüzü çok iyi,HD video kadı yapıyor ve oynatıyr,divx formatınıda oynatıyor,nette kasma yok,flassh desteği var

Hiç olmasssa bi mağazaya gidip dene eline bi al bak nası bişi süper bişi olduğunu anlayacaksı

tabiki çok seri olucak samsungun ilk cıkardıgı telefonun bile menüleri en son cıkardıgı telefonla aynı ilerleme olucak tabi :)
ve çözunurluğü duşuk ayrıca kasasıda saglam olmuyor
istisnalar haric :)

Karub
02-12-2010, 18:28   |  #25  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Hiç olmasssa bi mağazaya gidip dene eline bi al bak nası bişi süper bişi olduğunu anlayacaksı

Piyasadaki en sağlam telefon N8 inanmıyorsan gidip eline al farkı anlayacaksın ;)

Ayrıca Samsungun berbat menüsü ve kullanışsız arayüzünü tercih ediceğime daha kullanışlı ve senin dediğin şeyin aksine yani; kilitlenmeler, donmalar, knetiğin akıcı olamması gibi özellikler BARINDIRMAYAN N8 tercih ederim.

Piy