Norton'daki bu uyarı nedir ?

ismet35
23-01-2010, 11:41   |  #1  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Merhaba NIS 2010 kullanıcısıyım.
Bu küçük uyarı daha önce de gelmişti ama anlamamıştım şimdi pc yi yeni açtım ve bu aynı uyarıyı verdi yine :

Bu uyarının nedeni nedir ?
Şimdiden teşekkürler.

_eFeKenTLi_
23-01-2010, 11:48   |  #2  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

bazı tehdıtler buldugunu soyluyor .orda detayları gormek ıcın asagıdakı lınkı tıklamanı soyluyor . detayları acıp resım koyarmısın . zararlıda olabılır . yanlıs alarmda olabılır .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 23 Ocak 2010 11:50
IceManF1
23-01-2010, 11:50   |  #3  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

View details...

ismet35
23-01-2010, 11:59   |  #4  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Wiew detailsin açıldığı yer ana penceeden buup girdim :

bu da karantina :

_eFeKenTLi_
23-01-2010, 12:44   |  #5  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

senın bılgısayarda nortonun temızleyemedıgı ve bu yuzden karantınaya aldıgı bırkac tane virus (conficker virusu)- trojen var .  yanı o kırmızı nokta ıle yazılı olan hersey  yuksek rısklı vırus ve trojenler . ıclerındekı bazı vırusler normal format sonrasında yıne tekamul edebılıyor ( tek surucuye atılan format sonrasında genelde).  nortonu kaldırıp . combofıx ıle guvenlı modda tarat . yada baska bır guvenlık yazılımı ıle tarat avıra premıum suıte olabılır . aslına bakarsan bu ısın kokten cozumu f dısk yaptıktan sonra format cekmek . ben olsam ıcım boyle rahat ederdı .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 23 Ocak 2010 12:45
ismet35
23-01-2010, 13:43   |  #6  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Ne yani virüs mü var ?
Daha geçenlerde full scan yaptım da temiz çıktı,onlar zaten internetten indiririken bulduğu zaralılar.
Yani karantinadakiler hala virüs mü ?
Açıkçası kafam karıştı :S

Burak Torun
23-01-2010, 14:37   |  #7  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

O listedekilerin bazıları çerez. Ayrıca Norton otomatik olarak karantinaya yollar virüsleri. Siz manuel olarak silersiniz. Belki ayarlarından bulabilirsiniz.

_eFeKenTLi_
23-01-2010, 16:36   |  #8  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

norton goze cok batmaya basladı . o lıstede duran vıruslerın hıcbırını bu zamana kadar temızlememıs . zaten bulasacagı yere bulasmıs . msn ye dadanmıs mesela . nortonu kaldırıp sıstemden avıra premıum suıte kur ve sıstemı tarat avıra ıyıdır bu ıslerde .   avıra olmaz dersen conbofıxı kur ve guvenlı modda tarat . ıcınde o kadar onemlı arsıv yoksa bence hıc dusunmeden format cek . 17dk lık ıs . full programları yuklemen 40dk bıle almaz.

PC.Kopat
23-01-2010, 16:47   |  #9  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: _eFeKenTLi_  
norton goze cok batmaya basladı . o lıstede duran vıruslerın hıcbırını bu zamana kadar temızlememıs . zaten bulasacagı yere bulasmıs .
İşin yok tabi kötüle mis gibi NIS'i. Hepsini karantinaya almış ya resme bak biraz...

black_flood
23-01-2010, 16:49   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

symantec ürünlerinden ghost 2003 dışında ne çıkardıysa zaten hep aptalca ürünler çıkarttı iyi bir ürünü yok ürettiği gateway ürünleride aynı şekilde sözde her saat başı güncelliyor ama sadece yaptığı gelen virüs ve zararlıya hoş geldin hangi bilgisayardan başlamak istersin diye bide soruyor resmen.

avirada iş görürde pandasoftware ürünleri ile tarattığında fazlası çıkarda eksiği zor. norton lisanslı değilse at çöpe gitsin fiyasko ürün örneği aldığı paranın 1 cent' i bile haram para bence adam gibi bir ürün yapabilirse belki hak edebilir.

karantina ne zamandan beri çözüm olmuştur acaba veri tabanında tanımlı olan virüsler için bu arada ???
saçma sapan bir yanıt karantina eğer tanıyorsa çözümdeğildir temizlemek zorundadır nbu onun işi kullanıcının değildir. bak panda ürünlerinin hiçbirinde tanımlı veritabanında bulunan bir tehdidi karantina yapmaz direk imha nerde nortonda o yetenek sanki daha dün çıkmış bir antivirüs yazılımı gibi

Son Düzenleme: black_flood ~ 23 Ocak 2010 16:52
ismet35
23-01-2010, 18:44   |  #11  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Arkadaşlar tartışmaya gerek yok.
Karantinadaki bi tane virüsün detayına baktım.
Activity'de dosya konumunun altında removed yazıyor.demekki kaldırılmış .karantinadaki bütün virüslerde kaldırıldı diyor.
Madem hepsi kaldırılmış neden uyarı veriyor ki .
şimdi tam tarama yaptırıyorum.

Süleyman.
23-01-2010, 18:53   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Demek ki virüslerle dolu dosyalar indiriyorsun. "Tracking Cookie" dedikleri neyse de, diğerleri sorun ve daha çok senden kaynaklanıyor gibi. Ayrıca tehditlere karşı gereken yapılmış.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 23 Ocak 2010 18:54
_eFeKenTLi_
23-01-2010, 21:13   |  #13  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: 0PC-Kopat0  
İşin yok tabi kötüle mis gibi NIS'i. Hepsini karantinaya almış ya resme bak biraz...
ne kadar temızlesede gorevını yapan vırusler var demekkı . programların calısmamını engelleıyor .  gun gectıkce daha cıddı sorunlara dondurecektır . bazı arkadaslar NIS kotuledıgımı soylemıs . nıye kotuleyeyımkı daha once kullandıgım ıcın konustum (wırlesla bır baska ag modemıme baglandıgında NIS farketmıyor o yuznden vazgectım) ...  gorunen koyde kılavuz ıstemez zaten . temızledıgı vırusler ortada daha vırusler gorevını rahatca yapıyor .  neyse gereksız yere cevap yazmak zorunda kaldım ama . burda antıvuruslerı savunmuyoruz . yaptıgı ıs ortada zaten . zaten bır guvenlık yazılımınında %100 koruyacagıda dusunulemez .ayrıca her guvenlık yazılımının bır acıgı vardır . bu yuzden %100 korumaz.

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 23 Ocak 2010 21:15
fasterdem
23-01-2010, 21:20   |  #14  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Bence norton gerekeni yapmış bir sıkıntı yok.NIS o zrarlı yazılımları karantinaya atarak çalışmasını ve bilgisayarına zarar vermesini engelliyor.Şimdi yapacağın şey o dosyaları symantec e bildirmen.Symantec o  zararlı yazılımları inceleyip onlara karşı bir güncelleme yapar ve bilgisayarına bu güncellemler kurulduğunda ise virüsler otomatik olarak NIS siler.Tabi bu çoğu zaman uzun bi zaman alabiliyor.Eğer biran önce kurtulayım diyosan programı devredışı bırak ve combofix ile tarama yap diycem ancak combofix birçok arkadaş dikkat etmemiş Vista da çok sıkıntı verebiliyor ve doğru düzgün çalışmıyor(Genellikle).Bu durumda ise o virüsleri symantec veya google dan taratıp bulman ve elle temizleme yöntemlerini uygulamandır.NIS i güncelleyip tam bir tarama yaptıktan sonra karantinadaki dosyaları ancak bu şekilde temizlersin.Kolay gelsin.

ismet35
23-01-2010, 21:35   |  #15  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Demek ki virüslerle dolu dosyalar indiriyorsun. "Tracking Cookie" dedikleri neyse de, diğerleri sorun ve daha çok senden kaynaklanıyor gibi. Ayrıca tehditlere karşı gereken yapılmış.
Abi çok bişey indirmedim ama Norton kurduktan sonra ne indiyse virüs oldu:D

şimdi son kez daha sorayım benim makına temiz mi yani.
tam tarama yaptırıyodum babam iptal etmiş.baştan başladım.
bide bu tracking cookie ne,AVG de hep bulurdu,ama ESET hiç bulmazdı.

centipede
23-01-2010, 22:33   |  #16  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj

umarım norton 2010 crackli bir kurulum değildir.
zira crackleme tamamen sizi kandırır.
crack tamamen virüs üretir.
eğer normal kullanıcı isen,
her türlü taratma işleminde internet ile olan bağını keserek tarat.

ismet35
23-01-2010, 23:41   |  #17  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Yok yok 90 günlük OEM kampanyası vardı ya o.
Crack falan yok.
Teşekkürler öneri için.

Süleyman.
24-01-2010, 00:13   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: ismet35  
Abi çok bişey indirmedim ama Norton kurduktan sonra ne indiyse virüs oldu:D

şimdi son kez daha sorayım benim makına temiz mi yani.
tam tarama yaptırıyodum babam iptal etmiş.baştan başladım.
bide bu tracking cookie ne,AVG de hep bulurdu,ama ESET hiç bulmazdı.

Tam tarama yaptır tekrar, temizdir büyük ihtimalle.

ismet35
24-01-2010, 22:40   |  #19  
ismet35 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Tarama yaptım temiz çıktı :)