norton ghost geri yüklemeyi yapmıyor

HPQ-User
25-05-2009, 17:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

zincirkıran sormuş:
norton ghost 14.0 yükledim. sistem yedeğini alıp D ye kaydettim. ancak recorvery my computer a tıklayıp sistemi geri yüklemek istediğimde bir iki küçük işlemden sonra bi hata veriyor ve insert the symantec recovery disk CD diye bi hata çıkıyor.ayrıca aldıgım yedek bir dvd ye sıgmayacak kadar büyük.(5.8 gb) ne yapmalıyım??

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
intel pentium dual core işlemci  1.86 Ghz
2 gb ram
323 mb ekran kartı
160 gb sabit disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)

Banned
25-05-2009, 17:52   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Verdiği uyarı geri yükleme yapmama hatası değil bilakis geri yükleme yapma işlemin başladığı ve yükleme devam edebilmek için ghost cd yi takıp bilgisayara restart atmanız gerektiğini söylüyor. Eğer ghost cd yi takıp sistemi yeniden başlatırsanız bilgisayar cd den açılacak (açılmazsa siz cd yi boot edin) ve geri yükleme işlemi kaldığı yerden devam  edecektir. Umarım ghost cd niz vardır.

biologg
25-05-2009, 18:03   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

cd m yokki abi.

Banned
25-05-2009, 18:09   |  #4  
Banlandı
5,777 mesaj
biologg
cd m yokki abi.
Önemli değil. Netten hatta kendi sitesinden imaj şeklinde indirip cd ye yazdırabilirsiniz.  Ghost sadece sisteme kurulurken lisans istemekte,  cd ile kurtarma yaparken lisans vs istememektedir. Yani satın almanıza gerek yok netten indireceğiniz herhangi bir ghost 12 veya 14 cd imajını yazdırıp kullanabilirsinniz.

Bu kendi sitesinin indirme linki;

Buda geriye kalanların;

fernandito
31-05-2009, 12:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

arkadaş bir de imaj dosyasının 5 gb oldunu solemiş bunu iki dvd ye yazdırabilir mi yazdırırsa geri nasıl yükleme yapacak bu ayrı ayrı dvdlerden bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Banned
31-05-2009, 13:07   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj
fernandito
arkadaş bir de imaj dosyasının 5 gb oldunu solemiş bunu iki dvd ye yazdırabilir mi yazdırırsa geri nasıl yükleme yapacak bu ayrı ayrı dvdlerden bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
İmajı dvd ye kaydetmek istiyorsanız önce sistemi temizler, gereksiz yazılım ve dosyaları siler, boyutu küçültür sonra imaj alırsınız. Misal sistem diskinde kullanılan alan 10 gb ise imaj rahatlıkla dvd ye sığacak kadar olacaktır.

fernandito
31-05-2009, 13:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

Vista kurulu olunca ne kadar küçültsende bunun altına inmiyor benim en küçük hali 10 gb oldu.

sddksahan
16-07-2009, 08:37   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

Bilgisayar açık iken norton ghost yedekten yükleme yapmaz. Bilgisayarınızda yeniden başlat seçeneğini seçin. Bilgisayar açılırken ekranın üst kısmında bir tuşa basmanızı isteyen yazı belirdiğinde herhangi bir tuşa basın, zaman dilimini ayarlayın, my computeri tıklayın,yükleme yapacağınız diski seçili duruma getirip eveti tıklatın, yüklenecek yedek otomatik olarak görünmez ise gözatı tıklatın önce "D" diskini sonrada  orada kayıtlı yedek dosyasını bulup seçili duruma getirin bundan sonra üç veya 4 defa evete basın yükleninceye kadar bekleyin. kesinlikle yedekten yükleme yapılacaktır. iyi günler dileğiyle.
zincirkıran sormuş:
norton ghost 14.0 yükledim. sistem yedeğini alıp D ye kaydettim. ancak recorvery my computer a tıklayıp sistemi geri yüklemek istediğimde bir iki küçük işlemden sonra bi hata veriyor ve insert the symantec recovery disk CD diye bi hata çıkıyor.ayrıca aldıgım yedek bir dvd ye sıgmayacak kadar büyük.(5.8 gb) ne yapmalıyım??

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
intel pentium dual core işlemci  1.86 Ghz
2 gb ram
323 mb ekran kartı
160 gb sabit disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)

Son Düzenleme: sddksahan ~ 16 Temmuz 2009 08:39
PcMaKeR
16-07-2009, 09:40   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Çalışan işletim sistemine hiçbir zaman müdale edilemez. Sebebi işletim sistemi tarafından disk formata, silinmeye, başka bir program tarafından özel olarak kullanılmaya kaşı kilitlenmiş olmasıdır.

Norton ghost normade eğer dvd ye çekecekseniz belirli boyutlarda bölüp parçalaraya ayırarak dvd ye yazdırmanızı sağlar.

Sonra bu yazdırdığınız dvd leri çıkartıp. Symantec Sysrem Recovery Diskini(Norton Ghostun hersürümünde gelmeyebiliyor) Eğer Symantec Systemworks 2006 versiyonu gibi bir versiyon kullanıyorsanız ikinci cd si bootlu cd dir.
O diski taktığınızda birçok özelliği olan bir CD den çalışan windows görürsünüz. Backup kısmından Ghostu seçerek yedek diskinizi gösterirsiniz.Kendisi diskin boyutuna hdd hızına ve dvd hızına bağlı olarak 25 - 30 dk sürebiliyor.

önerim şu: yedekleri eğer varsa d sürücüsüne almanız.
sonra bootable disk ile yukardaki adımları tekrarlamanız ama disk olarak d sürücüsündeki yedekleri göstermeniz.

Bu arada Windows 7 kullanıyorsunuz bildiğim kadarıyla Norton Ghost 14 Vista destekliydi bir sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 16 Temmuz 2009 09:41