Arkadaşlar Norton İnternet Security 2011 in lisanslı yazılımını kullanıyorum ancak tam sistem taraması yapaken taranan dosyalar kısmında trojan isimleri gibi zararlı yazılım isimlerinin de geçtiğini görüyorum( ancak diğer normal dosyaların adres yolları görüküyor mesela c://windows/... gibi ancak bu zararlı yazılımların sadece isimleri görünüyor ve norton internet security hiçbir şekilde bu dosyaları zararlı yazılım olarak görmüyor acaba bunlar gerçekten virüs mü yok başka birşey mi yardımcı olabilir misin endişeleniyorumda teşekkür ederim.
Norton İnternet Security 2011 (Yardım)
microsof essential ile tarasam olur mu?Yoksa başka programlara mı bakayım arkadaşım
peki birde avirayı kurayım avira ve nis ikisi birlikte kullanılabilir mi peki?
nis i parala aldım ben ya onu çöpe atmak istemiyorum avirayla bi denedim de herhangi birşey bulmadı sanırım nis te tarama yaparken yazan virüs isimleri onun dosyalarıyla alakalı olmalı diye düşünüyorum
zaten şuan sistemimde norton kurulu ama şöyle bi kuşkum var tam sistem taraması yaparken virüs isimlerini görüyorum.Ama virüs olarak tanımıyor.
Örnek:
Denetleniyor:Trojan.Zlob
veya
bir başka virüs ismi
Denetleniyor:Trojan.FakeAv
bu gibi dosyalar virüs değil mi?
zaten şuan sistemimde norton kurulu ama şöyle bi kuşkum var tam sistem taraması yaparken virüs isimlerini görüyorum.Ama virüs olarak tanımıyor.Onlar norton un veri tabanındaki zararlı isimleri.Sistemde bu zararlıların bulunup bulunmadığını denetliyor.Örnek:
Denetleniyor:Trojan.Zlobveya
bir başka virüs ismiDenetleniyor:Trojan.FakeAv
bu gibi dosyalar virüs değil mi?
Zaten virüs bulsa norton o virüsü anında silecektir.Norton çoğu tehdidi daha bilgisayara bulaşmadan önleyebilir ve kullanıcı hissetmez bile.Virüs veri tabanında olmayan bir zararlı için zaten gerekli uyarıyı yapar.
Para verip lisanslı antivirüs alıyor ve hala güvenemeyip free antivirüslerden medet umuyorsanız yapılacak fazla bişey yok demektir.
norton çok hafif ya hiç virüs falan bulmadı tarama yaparkende trojan falan yazısını görünce dedim virüs var demek ki veritabanındaki virüs isimleri içim rahatladı çok teşekkürler.
Kullanıcıların her zaman düştükleri hata bu işte.
Kurdukları antivirüs illa ki her taramada virüs bulacak ve silecek.Hem de ne kadar çok virüs bulup silerse o kadar iyi sayılacak.Eee bu kadar virüsün olduğu sistemden hayır gelir mi artık.
Önemli olan antivrüsün zararlıları sisteme bulaşmadan engelleyebilmesi olmalıdır.Sisteme bulaşmış bir zararlıyı silseniz bile çoğu zaman iş işten geçmiş olur.Çünkü mutlaka sistemde bazı hasarlar oluşturmuştur.
Günümüzde antivirüs yazılımları artık sistem kaynaklarını çok yormadan en verimli şekilde koruma sağlama yolunda önemli aşamalar kaydettiler.
Kullandığınız Norton internet security yazılımı da içlerinde işini en iyi yapanlardan biri diyebiliriz.Bu nedenle endişe etmeye fazla gerek yok.Ama şunu unutmayın ki hangi antivirüs olura olsun sistemi 100%100 koruyamaz.Bilinçli kullanıcı olmak bu noktada çok önemli... :)
bende zaten diğer arkadaşın önerdiği avirayı falan silmiştim şuan sadece nis 2011 yüklü ve zaten hiç kaldırmamıştım bunun yanına yüklemiştim NIS le Taramalarımda 1-2 tane cookies buluyor ve siliyor. Birinin adı orphan mış diğeri ise [email]m@atdmt.com[/email] sanırım bunlar sitelerde gezinirken gelen zararsızlar.Valla tarama olurken bi gördüm.backdoor.rustock.a,trojan falan gibi yazıları görünce dedim virüs var makinede ve bulmuyor açıkcası tırsmıştım.İçimi rahatlattınız gerçekten bir kez daha teşekkür ederim.
crack vs. şeyleri mi trojan olarak görüyor?
yok trojan olarak görmüyor sadece tarama yaparken trojan isimleri falan yazıyordu ama virüs uyarısı yok yani arkadaş zaten açıklama yaptı bunlar antivirüsün veritabanındaki zararlı yazılım isimleriymiş var mı yok mu diye denetliyormuş zaten bir üst mesaj dediklerim ise önemli bişey değil sitelerin bıraktığı tanımlama çerezleri
Orada gördükleri virüs değildir kesinlikle ben NORTON 360 lisanslı kullanıyorum (paraya kıydım aldım :D)
mükemmele yakın koruma sağlıyor ama İnternet Security'de çok iyi bir koruma sağlıyor senin gördüğün trojan dosyaları falan Windows Güvenlik Duvarının(WGD) veri tabanıdır.WGD veri tabanı dosyalarını oraya kaydetmiştir onlar virüs değil veritabanı dosyalarıdır.
Nortona güvenebilirsin virüsleri bulmuyor deme o buluyor ve sessizce engelliyor ardından siliyor ama sana belirterek seni rahatsız etmiyor tek eksisi bilgisayarını yavaşlatması.Eğer bilgisayarında NORTON olmasaydı onlarca solucak,trojan,virüslerle baş ediyor olurdun :)
Ben de iki senedir Norton Internet Security kullanıyorum. Hiç endişe etme mükemmel bir yazılım.
Sürekli kullanınca göreceksin her ay sonunda Aylık Rapor da veriyor. İnceler ve bir ay boyunca ne
işler yaptığını görürsün. Bizim üç ad.PC.mizde de NIS.yüklü.