Merhaba arkadaşlar.
Notebookumda 1GB Nvidia G310M ekran kartı var.Kullanmış arkadaşlar ne kadar kötü bir kart olduğunu bilirler.Bu aralar bende bir oyun oynama hobisi başladı.Hatta başladı demek yanlış olur,aldı başını gitti desek daha iyi.Fakat bu ekran kartıyla oyun oynamaya çalıştığımda performansın vasatın üzerine çıkamadığını gördüm.Bugün ''Crysis 2'' demosunu indirdim.İnanmazsınız 800x600 çözünürlükte 25 fps veriyor.
Bütün bu gelişmelerden sonra notebookumun ekran kartını değiştirmeye kadar verdim.Bu konuda hiçbir şey bilmiyordum.Foruma girip araştırdım fakat açılan konular genel olarak eski konulardı.Yeni konulardanda anlayabildiğim kadarıyla bu tür bilgisayarlarda ekran kartının değişimi için kartın on-board olmaması gerekliymiş.Benim kartım onboard değil(sanırım).
Şimdi.Ben yeni notebook kartını nereden bulacağım?Bulduğumu varsayarsak,bu kartı yetkili servise taktırabilir miyim?Uyumluluk problemi olur mu?Pil ömrünün azalması gibi şeyler benim için önemli değil.
Bu arada bilgisayarımın diğer özellikleri şöyle.
İntel i-5 460M
3GB DDR3 Ram (yükseltilebilir)
500GB HDD
Büyük ihtimalle bu yılın sonlarına doğru bu işlemi (mümkünse)yapacağım.Bu yüzden ekran kartı modeli sormadım.
İlgilenen herkeze teşekkür ederim.