Notebook Ekstra Disk Kutusu

2nciDisk
03-03-2012, 18:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Selamlar. Newmodeus tarafından üretilmiş Ek Disk Kutusunu ve Optik sürücüyü harici olarak kullanmaya yarayan usb adaptörü tanıtacağım. 

Eğer laptopunuzun depolama alanı yeterli değilse ya da SSD takmak istiyor fakat kısıtlı kapasitelerinden dolayı karar veremiyorsanız Ek Disk Kutusundan yararlanabilirsiniz. Artık pek de ihtiyaç duymadığımız optik sürücü yerine ikinci sabit diskinizi takın. Gönlünüzce kullanın. 

Ürünler sade bir paket ile bir haftadan kısa bir sürede geliyor.* Laptopunuza uygun seçenekleri ve fiyatları newmodeus.com adresinden öğrenebilirsiniz. 

Sayfa sonundaki videodan tanıtım ve montajı izleyebilirsiniz.
Montajı oldukça kolay, Vaio SB serisi Siyah modeller için uygun olan Kutunun montajına geçelim:

Ek sabit diskimiz ve Disk kutusu

Kutunun kapağını çıkarmak için vidaları söküyoruz

Kapağı çıkarıyoruz

Sabit Diski sokete yerleştiriyoruz

Diski Kutuya vidalayarak sabitliyoruz

Kutunun kapağını

Kapağı çentikleri hizalayarak kapatıyoruz

Vidalıyoruz. Kutumuzun laptopa takılması için 2 parça eklememiz gerekecek

Optik sürücüyü çıkarmadan önce vidalarını söküyoruz

Sürücüyü çıkarıyoruz

Disk kutusunu laptopa monte elebilmemizi sağlayacak iki parçayı söküyoruz

Disk Kutusuna bu parçaları  monte ettik, kutumuz montaja hazır

Disk Kutusunu laptopa takıyoruz ve vidalıyoruz

Ek sabit disk kullanıma hazır

---
Optik sürücüyü harici olarak kullanmak isteyenler için USB adaptörünün montajı da oldukça basit.

Optik Sürücü için koruyucu kılıfı sürücüye giydiriyoruz

Usb adaptörünü sokete bağlayarak çevirmeli vidalar ile sağlamlaştırıyoruz
[IMG][/IMG]

Optik sürücüye ihtiyaç duymanız halinde usb üzerinden kullanabilirsiniz, güle güle kullanın

Tanıtım-Montaj Videosu:

Notebook için Ek Disk Kutusu - Tanıtım / MontajNotebook için Ek Disk Kutusu - Tanıtım / Montaj
newmodeus tarafından üretilmiş, dizüstü bilgisayarların optik sürücüleri yerine ek sabit disk eklenmesini sağlayan disk kutusu ile depolama alanı ihtiyacınızı ek yük taşımadan sağlayabilirsiniz

Birçok model için özel olarak üretilmiş seçenekler mevcut. newmodeus.com'dan seçebilir, Türkiye'den temin edebilmek için bana aşağıdaki forumlardan ulaşabilirsiniz

İhtiyacınız olması halinde dizüstünün optik sürücüsünü harici olarak kullanmaya yarayan usb adaptör ve sürücü için silikon kılıfı da mevcut.

http://www.youtube.com/watch?v=o ... peLKuvjzI_vTepzcF5o 

*Temin etmek isteyen arkadaşlar öm ile ulaşabilir.

Banned
03-03-2012, 19:12   |  #2  
Banlandı
563 mesaj

tebrikelr hocam walla

ECHELON_
03-03-2012, 19:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

sırf bu konuya teşekkür etmek için foruma girdim çok yararlı bişey ama bu neticede bir hdd kutusu ve boot hızında yazma hızında okuma hızında çok büyük sorunlar olacaktır.

2nciDisk
03-03-2012, 19:24   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

yazma-okuma testlerini hazırlıyorum. ssd ile 140mb okuma, 110mb yazma hızları sağlayabiliyor.