Selamlar. Newmodeus tarafından üretilmiş Ek Disk Kutusunu ve Optik sürücüyü harici olarak kullanmaya yarayan usb adaptörü tanıtacağım.
Eğer laptopunuzun depolama alanı yeterli değilse ya da SSD takmak istiyor fakat kısıtlı kapasitelerinden dolayı karar veremiyorsanız Ek Disk Kutusundan yararlanabilirsiniz. Artık pek de ihtiyaç duymadığımız optik sürücü yerine ikinci sabit diskinizi takın. Gönlünüzce kullanın.
Ürünler sade bir paket ile bir haftadan kısa bir sürede geliyor.* Laptopunuza uygun seçenekleri ve fiyatları newmodeus.com adresinden öğrenebilirsiniz.
Sayfa sonundaki videodan tanıtım ve montajı izleyebilirsiniz.
Montajı oldukça kolay, Vaio SB serisi Siyah modeller için uygun olan Kutunun montajına geçelim:
Ek sabit diskimiz ve Disk kutusu
Kutunun kapağını çıkarmak için vidaları söküyoruz
Kapağı çıkarıyoruz
Sabit Diski sokete yerleştiriyoruz
Diski Kutuya vidalayarak sabitliyoruz
Kutunun kapağını
Kapağı çentikleri hizalayarak kapatıyoruz
Vidalıyoruz. Kutumuzun laptopa takılması için 2 parça eklememiz gerekecek
Optik sürücüyü çıkarmadan önce vidalarını söküyoruz
Sürücüyü çıkarıyoruz
Disk kutusunu laptopa monte elebilmemizi sağlayacak iki parçayı söküyoruz
Disk Kutusuna bu parçaları monte ettik, kutumuz montaja hazır
Disk Kutusunu laptopa takıyoruz ve vidalıyoruz
Ek sabit disk kullanıma hazır
---
Optik sürücüyü harici olarak kullanmak isteyenler için USB adaptörünün montajı da oldukça basit.
Optik Sürücü için koruyucu kılıfı sürücüye giydiriyoruz
Usb adaptörünü sokete bağlayarak çevirmeli vidalar ile sağlamlaştırıyoruz
[IMG][/IMG]
Optik sürücüye ihtiyaç duymanız halinde usb üzerinden kullanabilirsiniz, güle güle kullanın
Tanıtım-Montaj Videosu:
Birçok model için özel olarak üretilmiş seçenekler mevcut. newmodeus.com'dan seçebilir, Türkiye'den temin edebilmek için bana aşağıdaki forumlardan ulaşabilirsiniz
İhtiyacınız olması halinde dizüstünün optik sürücüsünü harici olarak kullanmaya yarayan usb adaptör ve sürücü için silikon kılıfı da mevcut.
http://www.youtube.com/watch?v=o ... peLKuvjzI_vTepzcF5o
*Temin etmek isteyen arkadaşlar öm ile ulaşabilir.