Arkadaşlar iyi günler.
HP Pavilion G6 1840 model notebook'u HDMI kablo ile Veysel'in MILLENIUM 32750 32'TFT-LCD model TV'sine bağladım ancak notebook'da ki görüntüyü TV'ye bir türlü tam ekran oturtamadım.
Intel HD Graphics 3000'in üzerinden aşağıdaki ayarların tüm olasılıklarını neredeyse uyguladım. Ama nafile.
Notebook'da
Dahibi: Intel HD Graphich 3000
Harici: AMD Radeon HD 7600M
mevcut.
Ayrıca Lenovo B50-80 model notebook'un HDMI girişi ile de TV'ye bağlayıp test ettim. Onda da aynı sorun var. TV ayarlarından ekran görüntüsü full'de. Ve TV'den bütün ayarları kurcaladım gene olmadı yani fazla da bir ayarı yok zaten. Ayrıca notebook'u VGA kablo ile TV'ye bağladığımda ekranın tam oturduğunu belirtmeliyim ama onda da ses taşıyamadığım için notebook'un sesi az geliyor, o yüzden HDMI ile bağlamam gerekiyor.
Son olarak, bu HP notebook'un hem dahili hem harici ekran kartının ikisinin drivarını da kurmama rağmen (önce intel'i kuruyorum) hala hangisinin çalıştığını anlamadım. Yani filmlerde yahut oyunlarda biri, normal kullanımda diğeri mi devreye giriyor yoksa şu anda sürekli sadece biri mi çalışıyor bunu net olarak nasıl anlayabilirim? Zira AMD'nin Nvidia gibi detaylı bir ekranı yok ve anlayamıyorum.