Notebook ile Internet baglanti sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
horizon
20-02-2004, 23:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaslar yeni aldigim notebook ile (Fujitsi-siemens P4,2800Mgz,512Ram)internet baglantilarimda sorun yasiyorum, yardimci olabilecek arkadaslarima simdiden tesekkurler, Ben ADSL baglantisi ile ulastigim internete bi kac gun sorunsuz baglaniyorum fakat sonra girmem imkansizlasiyor, IPconfig ile yaptigim kontrollerde ETERNET kartimi modemimin tanimadigini anliyorum bi kac defa restartan sonra birden baglaniyor. Modemimin arizali olabilecegini dusunerek degistirdim fakat sorun duzelmedi. Sonunda fabrikaya geri gonderdigim bilgisayar tekrar geldiginde hicbir ariza olmadigini eternet kartinin da iyi calistigini soylediler.

hasanyasin
21-02-2004, 01:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Ben de Fujitsu Siemens dizüstü sahibiyim sevgili Ufuk kardeşim.
Ethernet kartını okulda kullanıyorum, ADSL'yi ise evde. Evde ethernet kartını disable ediyorum zaten. [Zira kablo takılı değil diye bir ikonun görünmesinden nefret ediyorum.] Okula gittiğimde ise ethernet kartını kullanabilmem için, USB ADSL modem sürücüsünü kaldırmam gerekiyor. Ne de kötü değil mi?

Bu bir iki dakika aldığı için, okuldaki canavar bağlantının bana sağladıkları yanında katlanamadığım bir şey olmuyor. Belki biraz da sabırlı biriyim... Gülümseme

Eğer ethernet'i kullanmıyorsan, aygıt yöneticisine girip devre dışı bırakman [disable] bu sorunu kökünden halleder...

horizon
22-02-2004, 02:19   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

hasanyasin kardes cevap icin tesekkurler, fakat yillik aboneyim sonucta bu baglantiyi kullanmam gerekiyor, Lan kartinin arizali olmasindan suphelendim fakat fabrika kontrolunde kartin sorunsuz oldugunu bildirdiler, sorun xp ile ilgili olabilirmi veya Norton Internet security ile, cunku kabloyu sokup eski bilgisayarima taktigimda(windows 98) hersey normal calisiyor

hasanyasin
22-02-2004, 03:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Ben tam olarak anlayamadım sorunu sanırım. Ben harici USB modemle internete girdiğini düşünmüştüm. Öyle değil mi? ADSL modemin bilgisayarına ethernet üzerinden mi bağlanıyor yoksa USB mi?

Sorun büyük ihtimalle donanımdan bağımsız bir sorun. Birkaç günde bir bozulduğunu söylemişsin, acaba bir programı kullandıktan sonra bozuluyor olabilir mi? Bozulduğu zaman, tekrar bağlantı kurabilmek için ne yapıyorsun? Yeniden ağ kurulumu mu? Yoksa ethernet sürücülerini yeniden mi yüklüyorsun? Nasıl düzeltiyorsun?

Sorunumuz daha açık hale gelebilirse, çözümümüzde ortaya çıkar sanıyorum...