Notebook Klavye Tuş Sorunu

harryistalk
10-09-2009, 10:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

5 Yılı aşkın süredir kullandığım bir hp notebook'um var ve klavyesinde print screen tuşu basılı kalıyor clipboard.exe programından yani pano görüntüleyicisi programı ile baktığımda sürekli tuşun basılı kaldığını ve ekran fotografını cektiğini görüyorum klavyeyi temizledim ama sorun çözülmedi sanırım kısa devre yapıyor dıştan bi sorun var gibi görünmüyor.

çünkü kopyala yapıştır sorunları yaşıyorum performans sorunu ve takılmalar yaşıyorum.dışardan klavye takmayı duşunmuyorum üzerinde klavye olmasını istiyorum.

değiştirmek yerine bir program varmı diye sormak istedim olacağindan pek ümitli değilim ama sadece o tuşun çalışmasını engelleyen bi program lazım tuşu pasif edebilecek bi program bilgisayar acıldıktan sonrada işleme geçse program,sistem başlangıcına yerleşsede olur.

eğer böyle bi program bulamazam mecburen yeni klavye bulmam gerekecek. bilgi olarakta bilgisayarda herhangi bi virüs buna yol açmamaktadır tuşum basılı kalmıyor klavyedeki print screen tuşunun altını tamamiyle kestim cıkardım tuş çalışmaması gerektiği halde takılı kalıyor dedğim gibi notebookla bağlantı kısmıyla ilgili olabilr başka yerinde sorun var kısa devre yapıyor sanırım.

böyle bir program lazım eğer mevcutsa yardım edebilirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler..

nadir akdag
10-09-2009, 11:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

usb girişli bi kalvye alırsan işin görülür

harryistalk
10-09-2009, 12:15   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: nadir akdag  
usb girişli bi kalvye alırsan işin görülü

sorunumdada yazmıştım notebooka dışardan klavye çok saçma bişey kendi üstünde klavye kullanmak istiyorum.bu yüzden dışardan usb yda ps2 girişli klavyeye gerek yok ve zaten uısb girişli lavye bağlasam bile her 2 klavyede çalışacagı icin aynı sorun yine devam edecek ancak laptoptaki klavyeyi sökmem gerek klavyeyi cıkarıp buda cok sacma kendi klavye girişi varken nie 2ci bi klavye alıpta kullaniim ki!

başka ve dha akılcı çözümleriniz varsa paylaşırsanız sevinirm..

Son Düzenleme: harryistalk ~ 10 Eylül 2009 12:19
nadir akdag
10-09-2009, 12:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

teknik servise götür sana söyleyecekleri büyük ihtammele ankart çizilmiş ya böyle kullan ya da yen laptop al diyecekler

harryistalk
10-09-2009, 13:06   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj
teknik servise götür sana söyleyecekleri büyük ihtammele ankart çizilmiş ya böyle kullan ya da yen laptop al
anakart çizilmiş :S ?? ne alaka anlamadım ama teknik servis olayı geçeli yıllar oldu teknik servisten sadece bunun klavyesini satın alma amaclı istektebulunabilrm klavyesini getirtecem ve yeni klavye almamak icin bu konuyu açmıştım ama..
neyse konu başlığının gerçek işlevi programın varmı yokmu olduğunu sorgulamak için..

Son Düzenleme: harryistalk ~ 10 Eylül 2009 13:07
nadir akdag
11-09-2009, 11:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

arkdaşım mın başına geldi ordan biliyorum yeni klavye alıp laptopa takamasın

harryistalk
11-09-2009, 11:21   |  #7  
OP Taze Üye
11 mesaj
arkdaşım mın başına geldi ordan biliyorum yeni klavye alıp laptopa takaması

neden takamıomuşum ?? izinmi vermiolar bayide klavyeyimi vermiolar yoksa ? yoksa benmmi takamayacagımı ima etmeye calıstın ? anlamadım

Son Düzenleme: harryistalk ~ 11 Eylül 2009 11:22
nadir akdag
11-09-2009, 12:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

çünkü laptopun klavyesi değişmez

harryistalk
11-09-2009, 13:33   |  #9  
OP Taze Üye
11 mesaj
çünkü laptopun klavyesi değiş

açıklarmısın anlamıyorum arkadasım nie laptopbun klavyesi degismesin ?? :S sıfırını getirsinler ben elimle degistiririm yeterki calısan bi tane aliim buda hp bayılerinden talep edildimi alınılabilir diye düşünüyoruım, senin düşüncen ne anlatmak istedigin ne onu anlamadım ?

nadir akdag
11-09-2009, 13:47   |  #10  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

ben laptop kullanıcısıyım ve kime sorarsan sor laptop kalvye değişmez deler

OnlyMann
11-09-2009, 13:50   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

hocam firmasından isteyebilirsiniz. ancak modele göre farklılık gösterebilir. ancak fiyatının yüksek olacağını bilmelisiniz. bir de servise verdiğinizde bir süre beklemeniz gerekebilir. önce servisle görüşüp modelinizi verip klavye geldiğinde getireceğinizi bildirirseniz sanırım yardımcı olacaklardır.

harryistalk
11-09-2009, 14:15   |  #12  
OP Taze Üye
11 mesaj
ben laptop kullanıcısıyım ve kime sorarsan sor laptop kalvye değişmez
sormaya gerek yok ben yenisi olsun elimle degistiririm,bende 9 senedir laptop kullanıcısıyım herşey degistirilir merak etme arkadsm ;)  bak bi bilgili arkadas senden bilgili olmasın yazmıs bayisine goturur modelini soyleyip degistirme imkanı var die ,ama onları bekleyecegime klavyenin parasını verip takmadan direk alıp evde kendim takmayi isterim cunku bayisine verirsem ancak 1 ayda takarlar benm icin 1 dklık bi olayı 1 aya yaymanın manası yok ..

Alıntı: OnlyMann  
hocam firmasından isteyebilirsiniz. ancak modele göre farklılık gösterebilir. ancak fiyatının yüksek olacağını bilmelisiniz. bir de servise verdiğinizde bir süre beklemeniz gerekebilir. önce servisle görüşüp modelinizi verip klavye geldiğinde getireceğinizi bildirirseniz sanırım yardımcı olacaklardır.
fiyat 50 tl den fazla olamaz eminim benim kuşkum benm laptop markasının klavyesinden getirememeleri bulamamamız ve eger klavye gelsede klavyeden diilde klavyenin bilgisayarla bağlantı bölümünden dolayı bi kısa devre oluşmuş olabilmesi

benim konuyu acmamın sebebi bu konuda biligili olan insanların bahsettigim PROGRAM'ın olup olmadığını hakkında tarafıma bilgi vermesi ..

Son Düzenleme: harryistalk ~ 11 Eylül 2009 14:16
alien_fx
12-09-2009, 16:14   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

klavyenin işi bitmiş arkadaşım. usb girişli ayrı bi kalve kullancan mecbur veya yeni pc.

harryistalk
12-09-2009, 17:05   |  #14  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: alien_fx  
klavyenin işi bitmiş arkadaşım. usb girişli ayrı bi kalve kullancan mecbur veya yeni pc.
niye hp bayisinden yeni klavye talebinde bulunup onların takmasını beklemeden bile kendi elimle takabilirim böyle çözümlerle gelmeyin lütfen

alien_fx
12-09-2009, 17:06   |  #15  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

maden cozumu biliyordun, neden sordun?

harryistalk
12-09-2009, 20:51   |  #16  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: alien_fx  
maden cozumu biliyordun, neden sordun?
konumu ve yazdıgım cevapları düzgün okursan anlarsın. konum program asıllı konuydu

alien_fx
13-09-2009, 12:31   |  #17  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

nese.

clickonline
21-08-2013, 23:30   |  #18  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj
ben laptop kullanıcısıyım ve kime sorarsan sor laptop kalvye değişmez

Ne kadar gereksiz, ne kadar gereksiz, ne kadarrrr gereksiz bir lakırtıdır bu !!!!!!!!!

İstemediğin kadar laptop klavyesi var ve değiştirilmesi gayet basit.Yok bilmiyorsan youtube da dolu.

Yedek parça için www.dataservis.net 'e bakılabilir.

Son Düzenleme: clickonline ~ 21 Ağustos 2013 23:30