"Notebook" satışlarının "Desktop" satışlarını geçtiği bu günlerde çoğu insan doğru marka ve modeli bulabilme telaşı içinde.Bir "Notebook" edinmeyi düşünen herkesin etrafındaki insanlar bilgisi dahilinde konuya mudahil olup tavsiyelerde bulunuyor.Ama yanlış olan şey çoğu insanın bu konuda bildikleri kulaktan dolmadır. Biraz anlayanlar da"Aaa bak 500 Gb hard diski var" seviyesinde yardım ediyorlar.Bir Notebook'ta önemli olan sadece konfigürasyon değildir.Örneğin benim şu anda kullandığım Asus N61VN "T9600" işlemciye ve "Nvidia GT240M" ekran kartına sahip.Bu ikiliye sahip piyasada onlarca makina var.Önemli olan bu konfigürasyona sahip makinalar içinde en uygun fiyata sahip olanı,en az ısınanı,batarya ömrü en fazla olanı,en sessizi,servisi en iyi olanı vs. gibi bir dolu özellik arasından sizin ihtiyaçlarınıza göre en fazlasına sahip olanı seçebilmek.
Eğer yeni bir "Notebook" aldıysanız veya "Notebook"unuzun işletim sistemini yeniden yüklemek istiyorsanız buraya göz atabilirsiniz.
NOT: Bu yazıyı doğası gereği sürekli güncelliyorum.Hem kendi blogumda, hem chipteki blogumda hemde forumda bu yazı yer aldığı için bunların hepsini birden güncellemek çok fazla vaktimi almaya başladı.Bu yüzden buradaki yazıyı kaldırıp link vermek zorunda kaldım.Bunun için herkesten özür dilerim. Bu makalenin sürekli güncellenen haline buradan ulaşabilirsiniz.
Nonpasaran