zaten onu araştırıyorum fakat daha adam gibi bir bilgi edinemedim. Kısmet olursa işlemci değiştirip bir de sogutucu almayı duşunuyorum...
Peki ekran kartım hakkında ne düşünüyorsunuz NVIDIA GEFORCE GT 220M 1 GB (PAYLAŞIMSİZ) dx11. Bunu değişthrme gibi bir şansım olsa değiştir der miydiniz ?
Ben ekran kartı propagandalarına daima sırt çevirmişimdir. Nedeni ise
Bana göre 3 çeşit ekran kartı vardır.
1 Profesyonel ekran kartları
2 Oyun amaçlı ekran kartları
3 Basit ya da giriş seviyesi ekran kartları.
Bu üç çeşidi yanyana getirdiğimizde pro ekran kartları hiçbir ekran kartının yapamayacağı render ve grafik işleme yeteneğine sahip Ama oyun kartlarında bulunan bazı özellikleri barındırmayabiliyor. Giriş seviyesi kartlar ise zaten sadece ofis amaçlı kullanılan kartlardır. Buna rağmen alt seviye oyunları da oynatabiliyor.
Bana göre ekran kartlarının şu özellikleri önemlidir.
1 Bant genişliği
2 İşlemci hızı ve veriyolu (Direkt bant genişliği ile ilgilidir.)
3 Video correlator (düzeltme, İşleme) kapasitesi
4 Mevcut DX sürümü ve uyumluluğu
Bu yönergeler doğrultusunda piyasa akışına baktığımızda 10 yıl önce çıkmış bir ekran kartının işlemci hızı 400 MHz civarında seyrederken bu günkü işlemci hızları 775-825 MHz civarı seyretmektedir. peki ne değişmiştir..? Sadece HD sistemlere uyum ve destek. Ama hala Bir playstation3 ün performansını alamamaktayız.
Bu gün parayı verip en üst seviye bir ekran kartı bile alsak birkaç ay sonra DX 12 yi çıkartılıp buna uygun oyunlar üretileceği için bu kart bir anda alt seviyeye inebilecektir.