notebook speaker lari + hoparlor ???

sharpfly
30-07-2010, 11:04   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj

arkadaslar profilimden bakicak olursaniz elimde toshiba st68x2 modeli var... ondeki 2 adet speaker ile birlikte kullanmak istedigim 2 kolonlu eski bir hoparlorum var. acaba ikisinden de ayni anda ses cikisi almam mumkun mu ?? yardimlarinizi bekliyorum.. ilgilenen herkese cani gonulden tesekkur ediyorum..

not: imzadaki pc benim masaustu onunla alakasi yok

sharpfly
30-07-2010, 11:29   |  #2  
OP Üye
57 mesaj

iceman f1 adem kaya nerdesiniz :((

Barış
30-07-2010, 11:40   |  #3  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Alıntı: sharpfly  
iceman f1 adem kaya nerdesiniz :((

Size Adem Kaya'yı çagırıcaktım ama bulamadım ben cevap veriyim.
Laptopunuzda sanırım iki jack var biri Kulaklık çıkışı biride mikrofon girişi.
Siz hoparlorunuzu kulaklık çıkışına bağladıgınız anda laptopun kendi hoparlorundeki ses jack üzerinden kolonlara iletilcektir.

Yani ikisini aynı anda çalıştıramazsınız. Ancak jack girşini bozarak soket takınca devreyi kesmeyip 2sine birden çıkış vermesini saglayabilirsiniz :)
aksi halde çıkış tek yere yönlenir. ya kendi hoparlorleri yada taktıgınız hoparlorler.

sharpfly
30-07-2010, 11:45   |  #4  
OP Üye
57 mesaj

cevap verdiginiz icin tesekkur ederim evet 2 giris var yalniz denetim masasinda smart audio simgesi var orda... ordan ses yoneticisi >> multi-stream secenegini aktif hale getirince iki cikistanda ses alabiliyorum ama bunun disinda ses sadece tek bir tanesinden geliyor istedigim zaman hangisinden sesin cikacagini ayarlayabiliyorum ( system tray - volume control )

Barış
30-07-2010, 11:50   |  #5  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Alıntı: sharpfly  
cevap verdiginiz icin tesekkur ederim evet 2 giris var yalniz denetim masasinda smart audio simgesi var orda... ordan ses yoneticisi >> multi-stream secenegini aktif hale getirince iki cikistanda ses alabiliyorum ama bunun disinda ses sadece tek bir tanesinden geliyor istedigim zaman hangisinden sesin cikacagini ayarlayabiliyorum ( system tray - volume control )

yazılımsal olarak yaptığınız bir iş. yani en basitinden üzerinde hoparlor barındıran müzik çalarlar kulaklık takıldığı zaman sesi kulaklıga vererek hoparloru kapatır. yine aynı şekilde cep telefonlarındada bu geçerlidir.