Notebook'um çok yavaş Ram taktırmak istiyorum !

alexdias
27-07-2012, 15:44   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Benim bir kaç aya kadar yeni bir notebook alma ihtimalim vardı fakat alamadım.Mevcut notebookum oyunlara ve internet faaliyetlerine karşı çok yavaş. Çoğu oyunların, yüksek ekran kartları desteklemesine rağmen grafiklerini düşürerek oynamaya çalışıyorum. Tabi haliyle kasma oluşuyor. Bu kasmaları gidermek için extra ram takviyesi yapmak istiyorum. Fakat hangi özelliklere sahip ram in benim notebook'uma uygun olacağını bir türlü diğer internet sitelerinden öğrenemedim. Bunun cpu-z programıyla öğrenildiğini duydum fakat nasıl bulacağımı bilmiyorum. programı indirip kurdum birkaç ekran görüntümü ekledim. Bu fotoğraflara bakarak bana hangi özellikli rami nereden nasıl bulacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

[resim][/URL][/resim]

[resim][url=http://imageshack.us/photo/my-images/837/ramg.jpg/]
[/resim]

[resim][/url][/resim]

[resim][url=http://imageshack.us/photo/my-images/96/rammbc.jpg/][/resim]

[resim][url=http://imageshack.us/photo/my-images/29/rammm.jpg/][/url][/resim]

Son Düzenleme: alexdias ~ 27 Temmuz 2012 16:05
ThekT0niC
27-07-2012, 16:50   |  #2  
ThekT0niC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
1,194 mesaj

Sağol seninde ramazanın kutlu olsun.

Ama bence o laptopu at gitsin,çünkü sistemi çok düşük,bu saatten sonra ona ne taksan fayda sağlamaz.Bu çatlak duvara benzer,sıvarsın sıvarsın elinde sonunda yine çatlar.

Yeni bir Laptop lağzım sana,eğer durumun yok ise ramden önce işlemciyi deiştirmende fayda var.

En yakın bilgisayarcıya gitmen daha doğru olur,onlara derdini anlatırsın yarcımdı olurlar.Notebook parça deişimi PC deki kadar kabataslak deildir.Notebook oldukça hassastır.Uzman eli değmesi lazım.

Kapalı Hesap (128169)
27-07-2012, 17:42   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

O dizüstü bilgisayarın ekran kartı en kötü ekran kartı yani Sis Mirage. Ram ilavesi vb. yöntemlerle performans artışı elde edemezsiniz. Hatta şunu diyeyim, Sis Mirage ile Aero bile açamazsınız. En iyisi yeni bir masaüstü bilgisayar almanız veya dizüstü almanız. Gerekli bütçeyi belirtin biz size yardımcı olalım.

alexdias
27-07-2012, 21:08   |  #4  
OP Yeni Üye
41 mesaj

Şuanda elimde 200 tl bi para var. Yeni bir bilgisayar alma ihtimalim uzun bir süre yok. O uzun süre sonuna kadar bu 200 tl ile ram veya işlemci taktırmak istiyorum arkadaşında dediği gibi. Mesela Pes 2010 oyununu çok az bi kasma ile oynuyorum ram taktırsam o geçmezmi? Counter strike oynayabiliyorum 60 fps ile onda bi artış olabilir mi? Teşekkür ederim.

ThekT0niC
27-07-2012, 21:46   |  #5  
ThekT0niC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
1,194 mesaj
Alıntı: alexdias  
Şuanda elimde 200 tl bi para var. Yeni bir bilgisayar alma ihtimalim uzun bir süre yok. O uzun süre sonuna kadar bu 200 tl ile ram veya işlemci taktırmak istiyorum arkadaşında dediği gibi. Mesela Pes 2010 oyununu çok az bi kasma ile oynuyorum ram taktırsam o geçmezmi? Counter strike oynayabiliyorum 60 fps ile onda bi artış olabilir mi? Teşekkür ederim.

Bunu demek çok güç,ama hepsi kötü.

Counter strikede 60 fps alıyosun,zaten 30 fps ve yukarısı en iyi fps dir.Bol bol yeter.

Ama ram deişsen yine verim alamazsın,çünkü işlemcin ve ekran kartın berbat.Bence sen bilgisayarcıya git,o sana ne diyorsa bi kağıda yaz.Sonra bu konu altından bilgiyi paylaş.Çünkü bazı bilgisayarcılar kazık atmada profesyoneldir.( güvenirsen o ayrı tabi ).

Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 27 Temmuz 2012 21:46
Kapalı Hesap (128169)
28-07-2012, 00:17   |  #6  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj

Eğer oyunları oynamak istiyorsan para biriktirmeni öneririm yalnızca. Ram çoğaltmak o kadar önemli değil. Anakartın eski, diğer donanımlar eski. Verim almak için Ram, ekran kartı, işlemci donanımlarını değişirmek de lazım. Bu bütçeni saklamanı ve biriktirip üstüne eklemeni öneririm. Daha sonra elindekini de bir şekilde satıp belirli bir bütçeye gel, bir şeyler önerelim.

alexdias
28-07-2012, 01:02   |  #7  
OP Yeni Üye
41 mesaj

Counter da en yüksek fps 60 dı derken en sakin bi yerde fakat bi aksiyon anında veya efektlerde 30a kadar iniyor.Kalabalık yerlerde de yani boş serverda 60 14-24-32 oyunculu serverlarda 30-40.Oyunu da düşük özelliklerde oynuyorum 640&480-Software. Rami boşverirsek sen bana işlemcini değiştir demiştin fakat ben notebooka göre bi işlemci göremedim. olsada en ufak bir artış sezilmezmi? Para biriktirme işini anca uzun vade de gerçekleştirebilirim ve buda benim için oldukça fazla bi zaman. bana performans arttırıcı birşeyler önerin bütçeme uygun ram,anakart,işlemci gibi şeyleri bulamazmıyım? Teşekkürler..

Kapalı Hesap (128169)
29-07-2012, 23:58   |  #8  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Counter da en yüksek fps 60 dı derken en sakin bi yerde fakat bi aksiyon anında veya efektlerde 30a kadar iniyor.Kalabalık yerlerde de yani boş serverda 60 14-24-32 oyunculu serverlarda 30-40.Oyunu da düşük özelliklerde oynuyorum 640&480-Software. Rami boşverirsek sen bana işlemcini değiştir demiştin fakat ben notebooka göre bi işlemci göremedim. olsada en ufak bir artış sezilmezmi? Para biriktirme işini anca uzun vade de gerçekleştirebilirim ve buda benim için oldukça fazla bi zaman. bana performans arttırıcı birşeyler önerin bütçeme uygun ram,anakart,işlemci gibi şeyleri bulamazmıyım? Teşekkürler..

Ram değiştirmek performansını artırmaz. Dediğim gibi üzerinde bulunan ekran kartı en kötüsü. Notebooklara donanım bulmak kolay değil. Bütçene uygun da bulamayız. Şimdilik sadece oynayabildiğin oyunları oynamalısın. İleride yeni bir sistem ancak tüm sorunlarını çözebilir.