Arkadaşlar şubat ayında aldığım hp pavilion notebook var.Şimdi ben bunu Windows 7 ye nasıl yükselteceğim.Hp'ye gidip bana Windows 7 ile ilgili Recovery mi vermesini isteyeceğim bu iş nasıl olacak hiç bi fikrim yok.Bilen arkadaşların bizleri aydınlatmasını rica ederim.
Notebook Vista'dan Windows 7 ye terfi...
şubat ayında aldığın için sanırmı ücretli yükseltme yapabileceksin ancak
Onu biliyorum ücretli onda bi sorun yok.Benim demek istediğim hp bize direk kendi lisanslı bi yükseltme dvd si mi verecek, yoksa direk eski usul bi recovery imajımı verecek?Ben bunu öğrenmek istiyorum ama cevabın için genede teşekkür ederim borazan sağol:)
Windows 7 çıktığında HP nin sitesine ve ya Microsoft'un sitesine başvurup evine Windows 7 nin gelmesini talep edeceksin. Windows 7 yi evine yollayacaklar. Kargo ücretleri sana ait olacak.
Şimdi arkadaşlar bu dedikleriniz tamam anladım.Ancak bu bilgisayara format atıp harici olarak Win7 kurmaya benziyor.Ben o zaman hp nin çoğu kendi programını kullanamacağım.Şöyleki örneğin recovery olmadığında normal bi vista ile kurulum yapıp kendi lisans nomuzu giriyoruz hp nin siteden de driverlerı kurup kullanıyoruz.Fakat o zamanda şöyle bi sıkıntı oluyor.HP nin kendi programlarını kullanmıyoruz ve + cihazımız tamamen HP tarafından tamamen kayıt dışı kalmış oluyor.Mesela Bilgisayarım özelliklerini açtığımızda HP logosu falan hiç bişi olmuyor ve tamamen garanti kapsamından çıkıyosunuz.Benim demek istediğim hp nin kendi program ve yazılımlarını da ekleyerek kendi lisanslı yazlımını bize vermesi.Sanırım buda sıkıntı olacak çünkü HP bu dediğim yazılımı recovery adı altında veriyor ve bu da zaten çok büyük bir külfet demek.İşte benim asıl sormak istediğim konuda bu arkadaşlar.HP bize bu konuda nasıl yardımcı olacak?Direk kendi yazılımını mı verecek yoksa gene bi recovery mi?Zaten bunların dışında bi seçenek düşünemiyorum çünkü o zaman yandık!