[Notebook]Ekran karti + Ram + Islemci(?) Yardiiim

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
jedi klan
22-07-2005, 05:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaslar masaustune harcamalari rafa kaldirarak notebooka harcama yapmaya karar verdm; notebookta 512 mb ram ile pci express slotu var ben bi 512 daha alip 1 gb ram yapip pci express slotuna da bir ekran karti almak istiorum.
  Ram sorun olmaz heralde tek sorum anakartta kac ram slotu vardir?

notebook linkte.
  Ekran karti internette arastirdim ama hicbirsey bulamadim oneriniz var mi? Turkiye'de notebook icin ekran karti satilio mu pci e slotlu?
  Sonuncusu ise islemci centrino 1.7 ghz . Acaba centrino icinde amd gibi birsey mi gecerli yani islemci amd 3000+ falan mi esdeger yoksa masaustumdeki 1.8 ghz intel onu gecer mi?
  Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.(:

shadycolossus
22-07-2005, 09:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

2 tane falan vardır ama sen gene de aldığın yere git sor. Ekran kartı olarak şunu söyleyim. fx 5200 alabilirsin fakat bu ekran kartı 2,3 yıl içerisinde mx400(benimkisi) gibi olacak: çürümeye terkedilmiş...

theironman
22-07-2005, 10:48   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bence dizüstü almadan evvel bir kez daha düşün, gerçekten sana göre mi, bunu iyi bilmen lazım. Ben kendi adıma pişmanım, pek çok avantajı var sanırken bir o kadar da dezavatanjını yaşıyorum şimdi. İnanın ona verdiğim o parayı gider şimdi adam gibi bir masa üstü sistem alabilirdim, ama iş işten geçti tabi. Tecrübe yaşadık, paylaşıyoruz arkadaşımızla. Ama son karar senin tabi, iyi araştır derim.

shadycolossus
22-07-2005, 11:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
131 mesaj
alıntı:
Gönderen : elvis32

bence dizüstü almadan evvel bir kez daha düşün, gerçekten sana göre mi, bunu iyi bilmen lazım. Ben kendi adıma pişmanım, pek çok avantajı var sanırken bir o kadar da dezavatanjını yaşıyorum şimdi. İnanın ona verdiğim o parayı gider şimdi adam gibi bir masa üstü sistem alabilirdim, ama iş işten geçti tabi. Tecrübe yaşadık, paylaşıyoruz arkadaşımızla. Ama son karar senin tabi, iyi araştır derim.

Neden pişmansın Elvis abi? Benim bildiğim PC de oyun da oynanıyor, Neden?!

theironman
22-07-2005, 12:13   |  #5  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Notebook da oyun oynandığı doğru ama bildiğiniz gibi oldukça sınırlı, günümüz dizüstülerinde yeni oyunlar çalışıyor ama gelecek vaat etmiyorlar. Parça olarak bakacak olursak, 3 milyar verdiğin bir dizüstü yerine sen bu paranın çok aşağısında dev gibi bir masaüstü sistem alabiliyorsun. Dezavantajı tek bu değil tabi, şu an aklıma gelmeyen pek çok tecrübe de yaşadım. Dizüstünü mesela istediğiniz yere koyup kullanabilmek, bildiğiniz gibi en can alıcı noktasıdır bir notebook un. Ben bir kere yatağa koymuş, öyle rahat rahat kullanıyordum. Sonra birden labtop kapanıverdi, power a bastım, 5 sn geçmeden yine kapandı. Aldı beni bir telaş tabi ve olayı anlamaya çalıştım, sonunda bunun sebebini anladım: Sıcaklık! Altı çok ısınmış ve dizüstünün altından hava girmediği için sıcaktan otomatik korumaya geçmiş. Bu da başka bir örnek tabi. Klavyesi keza bir sorun; tuşları küçük, bu da yetmezmiş gibi yazın sıcağında labtop ısındığında klavyeyle yazmak büyük işkence oluyor, elin kavruluyor! CD ROM u çok ısınmışsa bunu aynen sana yansıtıyor, yani bileklerine. Şarj olayı da malumumunuz; 1 sene sonra bataryaların ömrü baya azalmış oluyor, kapasitesinin %80 inde çalışıyor diyebilirim, Chip te bu ay onu incelemeye almıştı, okuyanlar bilir. Ve belki de en önemlisi, dizüstü amaca uygun olarak alınmalı, ben ev kullanıcısıyım, tutku diye sahip olayım diye aldım, başıma bunlar geldi. Eğer labtop luk bir işiniz yoksa, paranıza yazık etmeyin derim.

jedi klan
22-07-2005, 12:45   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

İnternetten ekran karti bulabilecegim bir link verebilir misiniz?