bir arkadaşı ın WİNDOWS'unda 1-2 dk. çalışıp bilgisayarınız kapatılıyor. NT AUTHORITY/SYSTEM hatasını veriyor.. (saser diye bi virüstür diyorlar ) nasıl temizlerim... forrmat atsam olur mu ?
NT AUTHORITY/SYSTEM hatası
viking20başlat/çalıştır/shutdown -a ;yaz, enter.alternatif
tüm Windows güncelleştirmelerini yükleyin.çalıştır, cmd
çıkan dos a shutdown -a yazabilirsin :)
Evet %99,9 Sasser ama anlamadigim ben sasser ile yanlis hatirlamiyorsam 2002 yada daha önce zamanlarda bogusmustum. Yani bu kadar eski bir solucan sorununu bugün yasamak bayaa ilginc. Senin arkadasin windows update yapamiyormu yada hicmi antivirus yazilimi yok.. ? Neyse; Sasser Removel Tool:
bu sayfadan xp inize ugun dil i secmeyi unutmayin !!!
yada;
regedit'den sasser'i ara ve bulunan tüm anahtarları sil
SeLamLar..
Arkadaşlar uzaktan yardım aldım ilk deneme başarısız oldu 2.kez yoladım yardımı bu sefarde NT AUTHORITY/SYSTEM denilen birşey çıktı ve bilgisayar kapandı.Sürekli kapanıyor bilgisayar hiç bir fikrimin olmadığı bu konuda sizlerin yardımlarını bekliyorum.
Renqin arkadaslar caresini söylemis yazana kadar üst tarafi okuma zahmetinde bulunsan caresini görecekdin zaten.
ya arkadaşlar banada bu virüs bulaştı nasıl silerim yardımcı olurmusunuz ve nasıl bulaşır
Arkadaşlar sistem açılır açılmaz hızlı olup combofix programını kullanırsanız sistemi düzeltebilir. adresi : http://www.combofix.org/download.php
Hoşçakalın...