NTFS dosya şifrelemesi açılmayan dosya '

HPQ-User
15-09-2008, 05:20   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bluetime sormuş:
Xp işletim sisteminde bazı dosyalarımı NTFS şifreleme ile şifrelemiştim.Format atıp yeniden xp  kurduğumda ise D klasöründe şifreli dosyaların içindeki hiç bir şeyi artık açamıyorum.Genellikle resim ve yazı dosyalarıydı.Bir sürü tatil anıları vs gitti.Konuyu uzun süredir araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım.
NTFS şifreli dosyaların açılması için anahtar bilgisine ihtiyaç duyuyor anahtar bilgileri de format ile gittiği için artık açılamıyor.undelete benzeri bir sürü programla denememe rağmen key bilgilerine ulaşamadım.
Şu an vista kullanıyorum ve o harddiskteki dosyaları hala saklıyorum.Günün birinde açmak umuduyla...
  Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Sorun yazılım ile ilgili olduğundan pc parçalarını yazmadım.
Kullandığım işletim sistemi : vista home premium 64 bit

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/0.2.149.29 Safari/525.13

Ahmet_79
15-09-2008, 07:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

eğer şifre koyup ardından format atıysan ki öyle diyorsun artık onları unut hatta üzgünüm ama üstüne bir bardak su  içebilirsin saygılar.

Mehmet-
15-09-2008, 09:04   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Bu linki tıklayın https://www.chip.com.tr/forum/ara ... mis_t70958_wp2.html çıkan sayfada "Recep Baltaş" adlı kullanıcının bu konu hakkında yazdığı yazıyı okuyun olayın ciddiyetini görün. Geçmiş olsun. İyi çalışmalar...

SAİNT
15-09-2008, 09:39   |  #4  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

geçen bu soruya cvp yazmışmıydık yoksa bir benzerimi hiç birşey eski gibi olmayacak. unut artık eski günleri fotoğraflardaki o mutlu yüzleri çünkü ben öyle yaptım acı bir deneyim oldu. recovry yaptım resimleri silip olmadı direk hdd kopyaladım resimler bozuldu. taşımaya çalıştım olmadı yani 5 senelik fotolarım benim gerizekalıca bi kurcalamam yüzünden cavladı. yok aptal windows bunun hakkında hiç bir uyarı yazısıda koymamış bu gibi durumların ortaya çıkacağı hakkında hem kendileride çözemiyormuş sümsükler. saçma sapan prgram filesta boş bir dosyayı siletrken uyarı verir sildiğiniz dosya sistemin çalışmasını engelleyecek diye yukardaki anlattığım soruna böle bişey eklememiş bill gates efendi. yok yani komik olan şeyse bi b.... yaramıyor şifrelediğin şey yine herkes ulaşıyor yine silinebiliyor bunu aptal windowsçular garezine yapmış bence.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 15 Eylül 2008 09:41