Bilgisayarımı açtığımda siyah bir ekranda ntldr dosyası eksik diye bir mesaj geldi.Windows hiç raçılmıyor.Ayrıca altında yeniden başlat ctrl alt delete diye bir ifade var.Bu durumda ne yapabilirim?Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler...
ntldr dosyası eksik
Sayfayı inceledim fakat benim sorunum bunlardan biri değil.Sadece biosa girebiliyorum ama orda ne yapacağımı bilemiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
xp cd sıyle sıstemı onar bı faydası olabılır
Öncelikle sistemi XP cd'si ile açmanız gerekiyor.
Bunun için BIOS'ta Boot Options'tan 1.Device'ı CD/DVD-ROM yapın.
Daha sonra format atarmış gibi ilerleyin. İlk ekranda "R" tuşuna basın. Karşınıza MS-DOS penceresi geldiğinde sizden parola istediğinde varsa yazın yoksa enterlayıp geçin.
"Hangi Windows kurulumunda oturum açmak istiyorsunuz ?" diye sorduğunda seçeneklere göre Windows'un kurulu olduğu seçeneğin sayısını yazıp enterlayın,
Örn: 1:C:/Windows "1" yazıp enterlayacaksınız. Artık kurtarma konsolundasınız :
Kurtarma konsolunda
copy d:\i386\ntldr c:\ (yazıp enterlayın)
copy d:\i386\ntdetect.com c:\ (yazıp enterlayın)
fixboot (yazıp enterlayın)
bootcfg /rebuild (yazıp enterlayın)
(Önyükleme listesine yükleme ekle? (Evet/Hayır/Tümü) e yazıp enterlayın.
"Yükleme Tanımlayıcısını Girin" dediğinde ise işletim sisteminin adını girin örn: Windows XP Professional)
Komutlarını uygulayacaksınız. "D:" burda optik okuyucunuzun harfi...
En sonunda EXIT yazıp enterlayarak çıkın.
biostayken xp cd sini taktım ama hiçbir değişiklik olmadı.Ayrıca,boot device a girdiğimde first boott device da 1st floopy drive,3M-SAMSUNG SP0802N,4M-HL-DT-ST GCE-8526B diye 3 seçenek çıktı.Ben de cd-rom olan 3M SAMSUNG.... u seçtim.F10 ile kaydedip çıktım.Ancak yeniden başladığında yine aynı snir bozucu ''ntldr eksik......'' yazısıyla karşılaştım.Lütfen yardım...
biostayken xp cd sini taktım ama hiçbir değişiklik olmadı.Ayrıca,boot device a girdiğimde first boott device da 1st floopy drive,3M-SAMSUNG SP0802N,4M-HL-DT-ST GCE-8526B diye 3 seçenek çıktı.Ben de cd-rom olan 3M SAMSUNG.... u seçtim.F10 ile kaydedip çıktım.Ancak yeniden başladığında yine aynı snir bozucu ''ntldr eksik......'' yazısıyla karşılaştım.Lütfen yardım...
Ama "ön yükleme için bir tuşa basın" yazısı çıkmadı:S NTLDR eksik, yeniden başlat:ctrl alt del yazısı çıktı
https://www.chip.com.tr/forum/Ayr ... Rehberi_t85796.html
Bakın burda resimli olarak anlatmış tabi siz format atmayacaksınız. Format atarmış gibi ilerleyip ilk ekranda yukarıda dediğim gibi R tuşuna basacaksınız...
TBCMagic kardeşim,seçimi sizin deiğiniz gibi de yaptım ancak işe yarmadı.Yine aynı yazı,yine ntldr eksik...
Sizi de uğraştırıyorum ama acaba bir yerde yanlışlık mı yapıyorum.Bende o yazı çıkmadı:(
cdyi başka bi pc de denedim.Cd de sorun yok.Benim bilgisayarın bios versionu: RL86510A.86A.0075.P15
Intel desktop board D865PERL yani.Bu reimlerdeki gibi değil benim bios menüm.Ve cdye ulaşamıyorum onarıım yapmak için.
Kimse yardım etmeyecek mi?
[/alıntı
formatsız çaresi şu önce; windows xp yüklü başka bilgisayardan dosya görünümünden gizli dosyaları gösteri işaretleyin sırasıyla windows c sürücüsündeki ntldr dosyasını flash bellek koplayın sonra cd den çalışan windows xp cd bulup bilgisayarı cd den başlatın bilgisayar açıldıktan sonra flash bellek bilgisayara takıp ntldr dosyasını c sürücüsüne kopyalayın...sonra bilgisayarı yeniden başlatın cd çıkarın..windows açılacaktır... bu kadar... kolay gelsin selamlar...Son Düzenleme: reyes22 ~ 09 Temmuz 2009 14:58
biosta advanced bios boot sequencede sanırım önyükleme ayarı yapılmamış bu yüzden önyükleme moduna geçemiyor muhtemelen ordaki ayar HDD. kalmış bunu DVD/CD Rom moduna alınız sonrada save/exit yaparak (çıkış) windows cd si takılı bekleyiniz bu arada sistem bilgileri açılırken önyükleme için bir tuşa basınız yazacaktır basıp yukarda mustafa arkadaşımızın dediklerini uygulayın bu kez olacaktır